Je možná svadba bez ceremónií?
Ahojte. Je možnosť svadby aj taká, že trebárs prídem na úrad a len podpíšem papiere a hotovo?
Bez ceremónii? Bez šiat, obleku atď .. bez úvodných reči. Len podpíšem a idem ?
My sme takovou meli. Ani prsteny nemusite a me amse zda ze ani svedku. Ale to si nejsu jista
Áno, ale svedkov treba. My sme sa brali s mužom tak, ze ja som mala na sebe nejaké lacne šaty od Číňana, od riflove kratasy, nemali sme ani prstene. Svedkov sme chceli nejakých cudzích ľudia na ulici podplatit, nakoniec on vzal otca a ja mamu. Celé to trvalo tak 10 minút.
Samozrejme že áno mi sme takú mali
Síce SIM mala svadobne šaty a muž oblec kyticu a pierko inak žiadne ceremónie
Všetko trvalo 10 minút aj s cestou
Na úrade, ale i v kostole môžeš mať len obrad so svedkami a ste zosobasený. Je pravda, že v kostole, i ked kratky obrad, vyzaduje predmanzelskú prípravu. Ale stretla som sa s mladuckou pani, ktorá mala sobaš na urade. Povedala, že to stihli pocas vychádzky, kedze bola na PNke. Komicke bolo, že potrebovala povolenie od lekarky, lebo úrad práce si ho žiadal, že či sa mohla pocas PN vydávať. Peave tam sme sa stretli.
U nás obrad na úrade trval 12 minút od vstupu do miestnosti, po odchod. Termín trebalo zajednať, ak je niekto rozvedený, treba právoplatné rozhodnutie o rozvode.
Mali sme svedkov kamarátov, bolo tam pár formálnych viet (či báseň), obrúčky, podpisy a hotovo.
Upne ťa chápem len pozor komu sa podpíšeš aby si si nedodrbala celý život
Že bez šiat...to asi nepôjde 🤣🤣🤣...nuda sobáš u nás neprebieha

Samozrejme,síce nejakých svedkov treba. A myslím že nejakú pesničku vám pustia a nejaký príhovor tiež bude. Ale možno keby ste sa popýtali urobili by to aj bez toho.
Dajú len základ a hotovo.