icon

Je možná svadba bez ceremónií?

20. máj 2024

Ahojte. Je možnosť svadby aj taká, že trebárs prídem na úrad a len podpíšem papiere a hotovo?
Bez ceremónii? Bez šiat, obleku atď .. bez úvodných reči. Len podpíšem a idem ?

Strana
z2
3petka
20. máj 2024

Samozrejme,síce nejakých svedkov treba. A myslím že nejakú pesničku vám pustia a nejaký príhovor tiež bude. Ale možno keby ste sa popýtali urobili by to aj bez toho.
Dajú len základ a hotovo.

blah24
20. máj 2024

My sme takovou meli. Ani prsteny nemusite a me amse zda ze ani svedku. Ale to si nejsu jista

pribinak
20. máj 2024

@melanta áno zamestnanci môžu byt svedkovia, ale najskôr ti zamestnanci s tým musia súhlasiť a to väčšinou nechcú

Ja by som toez nechcela byt svedkom na svadbe úplne cudzím ľuďom

ptvw
20. máj 2024

@maranco keď bude vonku 50 stupňov tak aj v topiku a kratasoch s nákupom z lidla však nechcú ceremónie a o to ide 🤷‍♀️

caroline_
20. máj 2024

Áno, ale svedkov treba. My sme sa brali s mužom tak, ze ja som mala na sebe nejaké lacne šaty od Číňana, od riflove kratasy, nemali sme ani prstene. Svedkov sme chceli nejakých cudzích ľudia na ulici podplatit, nakoniec on vzal otca a ja mamu. Celé to trvalo tak 10 minút.

gvenduska
21. máj 2024

Samozrejme že áno mi sme takú mali
Síce SIM mala svadobne šaty a muž oblec kyticu a pierko inak žiadne ceremónie
Všetko trvalo 10 minút aj s cestou

nene_mamina
21. máj 2024

Na úrade, ale i v kostole môžeš mať len obrad so svedkami a ste zosobasený. Je pravda, že v kostole, i ked kratky obrad, vyzaduje predmanzelskú prípravu. Ale stretla som sa s mladuckou pani, ktorá mala sobaš na urade. Povedala, že to stihli pocas vychádzky, kedze bola na PNke. Komicke bolo, že potrebovala povolenie od lekarky, lebo úrad práce si ho žiadal, že či sa mohla pocas PN vydávať. Peave tam sme sa stretli.

findomatej
21. máj 2024

U nás obrad na úrade trval 12 minút od vstupu do miestnosti, po odchod. Termín trebalo zajednať, ak je niekto rozvedený, treba právoplatné rozhodnutie o rozvode.
Mali sme svedkov kamarátov, bolo tam pár formálnych viet (či báseň), obrúčky, podpisy a hotovo.

alexis617
22. máj 2024

Upne ťa chápem len pozor komu sa podpíšeš aby si si nedodrbala celý život

mantilka
29. jún 2024

Že bez šiat...to asi nepôjde 🤣🤣🤣...nuda sobáš u nás neprebieha

Strana
z2