Je možné v dnešnej dobe nasporiť na svadbu?
Ahojte, zaujima ma vasa skusenost.. sme mladi par, ja pracujem rok, partner 2 roky. Co sa tyka spolocneho zivota, pracu sme si obaja nasli vo vacsom meste, takze sme nemohli zostat byvat u rodicov na dedine. Zacali sme od nuly, mali sme náročné štúdium na VŠ takze mohli sme mat iba brigady, z coho sme si kupovali veci a zili pocas VS, odlozit sa nam nepodarilo nic a od rodicov sme ziadne peniaze na start do zivota nedostali.. co im samozrejme ani nezazlievame, sme dospeli a zodpovedni sami za seba. Mame spolocne byvanie, vieme si zabezpecit co potrebujeme, pomalicky davame dokopy nejaku nutnu financnu rezervu… pri tom, ako je vsetko drahe, je veľmi tazke odlozit si nejake peniazky.. bude trvat roky, kym ziskame ako taku postacujucu financnu rezervu, aby sme neboli uplne bez penazi.. A TERAZ, este stale nie sme pri tom, ze by sme na svadbu odlozili co i len cent.. velmi tuzim po krasnej svadbe, nemusi byt obrovska, ale tak okolo 70-90 ludi.. vsade nam vsak vraveli, ze pri dnesnych cenach nie je mozne ist pod sumu 20 tisic.. ako je mozne taku sumu usporit??? a za relativne kratky cas? Lebo by som sa chcela vydavat mlada, nie ked mi bude tahat na 40ku.. ved to su niekoho celozivotne uspory…viem, ze casto sa hovori, ze sa to vrati na daroch, avsak nedokazem sa na to spoliehat… minule som uz rozmyslala nad pozickou.. potom som si povedala, ze kvoli tomu sa zadlzit neoplati.. uz rozmyslam, ze sa toho sna vzdam :( naozaj mi to nepride realne..
@margaretka zoznamy ficia aj dnes, synovec to tak mal, poslal nam link na wishlist a kazdy pozvany oznacil, co kupi. Najprv sa, pochopitelne, rozobrali tie lacnejsie dary, oneskorenym ostali tie drahsie.😀
@katkami123 my tak za mesiac cca. Vecer pred svadbou sme boli odniest na miesto konania hostiny kolace a chlap, co ich preberal, sa nas pyta, ci si nechceme ist pozriet miestnost a ci fakt nechceme vyzdobu. Ja ze naco a muz vravi, ze podme teda aspon nakuknut, lebo mu to bolo blbe, ze pan sa snazi a ja nic. Nakoniec sme sa dohodli na vyzdobe - vaze na moju kyticu.
V sobotu sme mali svadbu 72 ľudí 10 000€ , a v cene boli aj vysluzky aj darčeky pre hostí
@kornelies Trapna si jedine ty. Plus pises uplne odveci, pretoze tvoj koment nebol o penaznom dare, ale ze ak nedostanes vysluzku zo svatby ani nejdes. Peniazny dar je uplne v poriadku a nema byt len symbolicky.
Vysluzka je daco uplne ine, pani inteligentna
výslužka -y -žiek ž. jedlo zabalené ako dar z hostiny ap.: v. zo svadby, zo zakáľačky.
My sme mali do 25 ľudí, mohli sme väčšiu ale keďže bolo v plane kúpiť byt tak peniaze sa nám zdali rozumnejšie minúť ma bývanie ako na par hodín zábavy,neubudlo z nás aj keď bolo okolo toho haló prečo mala svadba keďže naša rodina ešte aj susedov by volala😆 ale zas my nie sme na veľké oslavy tak nám to vyhovovalo, posedieť a domov,, pôžičku na svadbu tak to je najväčšia blbosť ale takých je dosť len to nepriznaju
@kornelies presne toto sa mi nepáči ak mladomanželia nechcú byť stratový nech svadbu nerobia, ak chcem niekoho niekde pozvať tak nepočítam či sa mi to oplatí, príde mi to ako výmenný obchod niečo za niečo a tvoja rodina vie čo sa patrí? No čo sa patrí? Dať love do obálky o tom to je? To o tom je svadba?
@margaretka a čo je na tom drzé,vo väčšine prípadov ľudia nevedia, aké dary majú kúpiť.Takto napíšu, čo potrebujú a hotovo.A aj hostom odbudlo trápenia, že čo.Teraz každý chce peniaze 💸💰 a hotovo a aj si povedia.Nemam nič proti tomu
@mamickalisticka toto ma skutočne zaujalo, kúpeľňa sa dá prerobiť za 800e?
@nika523 úplne od srdca môjho si to napísala...a divné budeme asi 2🤣🤣🤣aj podľa mňa úplna zbytočnosť...nie manželstvo...ale svadba
@zeldia máme mini kúpeľňu.. iba kút, práčka, umývadlo. Ale teda robili sme ju celú, podlaha, strop aj obklad (plus aj nové trubky na vodu) ale práca bola za 0, robili nám to majstri z rodiny. Ešte aj WC sme sa zmestili do tej ceny, ale máme to fakt malinké.
@mamickalisticka no tak v KE mám pocit ze by ti za takú cenu neprisli ani na obhliadku 👍 ja žijem asi v neakom paralelnom vesmíre 😉
@nika523 Urcite si treba uctit mladomanzelom vhodnym darom, oblecenim, spravanim. Neviem, co by sme ine mali urobit? Uvarit svadobnu polievku? Ved sme hostia, boli sme pozvani. Ja stale nechapem, preco tu vacsina zien oponuje s vysluzkou, ktorej cena je cca 30-50E. Ja pravidelne dostavam vysluzky od susedov z krstin, sedemdesiatky a to som sa oslav ani nezucastnila. Pri pocte cca 50 ludi, sa robi maximalne 15-20 vysluzok. Urcite to nie je v hodnote 10 tisic ako tu bolo hore spomenute, maximalne 1000E a to uz by boli vysluzky na vysokej urovni. No svet sa meni, mladi chcu len "brat", ale zabudaju si uctit hostov.
2020, svadba s 58 ľuďmi, DJ, bez kameramana a fotografa, mali sme len romantické fotenie - svadba vyšla 7 000-8 000eur so všetkým 🙂

Ako aj tu citam a vidim naokolo svadby su na 90% jeden gyc.