icon

Je neslušné odmietnuť ísť za krstného rodiča?

29. sep 2021

Je veľmi neslušné odmietnuť ísť za krstného rodiča dieťaťu z blízkej rodiny?

Strana
z4
stevvvka
30. sep 2021

Na mieste tvojho muža by som neodmietla. Ale nech bude krstným rodičom podľa vlastného svedomia a neprisposobovat sa sestrinym predstavám. Možno sa sestra bude hnevať a podrypovat, že nedávate financie, ale nech. Snáď sa s tvojim bratom neprestane rozprávať. A aspoň niekoho bude mat to dieťatko, kto ho bude naozaj viesť k viere. Brat si úlohu krstneho rodiča splní. A za sestru nech sa modlí, časom možná aj ona pochopí, čo v skutočnosti je úlohou krstného rodiča.

evica17
30. sep 2021

@janinah nie kazdy chce a ocakava, ze krstny sa po smrti rodicov postaraju o deti. A ako tu aj jedna pisala, to sud zveri do starostlivosti najblizssej rodine, a nie krstnym, ktory su mimo rodiny.
A napr. my sme dali krstnu moju kamosku, ktora je skvela krstna, a krstny je muzov brat, ktory je len do poctu. Ale od ani jedneho by som nechcela aby sa po smrti postaral o moje deti , a dufam ze ak by sa take daco nedajboh stalo, ze moje deti do vychovy by dostala moja mamina s ocinom. Ale to ja uz neovplyvnim.

evaachesa
30. sep 2021

@zuzanka.zuzu ale že fakt nemáš pravdu💁.. pripájam sa k dievčatám ... Snáď už po 9tej ráno je to v poriadku 🤭

mijo53
30. sep 2021

u nás sa vôbec nerobí tak, že ak je krstný, tak automaticky je jeho manželka krstná.

desertroses
31. okt 2021

Neviem ako ste to vyriešili, ja by som slušne povedala, že pokiaľ ona nemá záujem viesť dieťa k viere, tak nebude on krstný otec, lebo to potom nemá zmysel. A že sa ona bude hnevať, žiaľ to je jej problém. Lebo naozaj je od veci byť krstným rodicom niekomu kto poriadne ani nevie na čo ten krst je. Povedzte, že dieťa budete ľúbiť ako svoju neter/synovca.

jamatkaroka
31. okt 2021

Tak nech si to on vydiskutuje so sestrou. Vyrastali spolu, nieje to cudzí človek. Veď ma predsa ústa, keď sa mu niečo nepáči, poviem to v tom momente a nebudem čišat a potom moja žena bude hľadať rady na MK, ako si to on má so sestrou vyriešiť. Sorry, ale toto mi príde také škôlkarske.

sarahh09
31. okt 2021

Mne sa stalo to isté.
Manžel (10 rokov manželia) bol za krásneho bratovmu dieťaťu a krsna bola žena z jej strany.

Strana
z4