Je normálne mať v dnešnej dobe svadbu po 20tke?

5. feb 2024

Považujete za normálne mať svadbu do 30tky, alebo je to zahodenie mladých rokov?

jarmila2010
5. feb 2024

kto urcuje,co je normalne?!rob tak,ako tebe vyhovuje...

walentina7
5. feb 2024

Podľa mňa nie je normálne mať dnes vôbec svadbu.

comika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
medda_beda
5. feb 2024

Vzťahom a svadbou sa končí život.To je taká guľa na nohe.
Po 30tke to už sa ide pomaly do dôchodku.(haha..)

Neviem prečo si niektorí ľudia myslia, že sa svadbou niečo mení.Buď si si istá, že je to ten pravý a chceš s ním ostať (v takom prípade je jedno či máš 20/30)
Alebo váhaš.
V takom prípade si ho neber ani po 30tke.

miskakyska
5. feb 2024

@walentina7 v pohode mať,ale len o dvoch svedkoch😏dcéra má v máji a z tých cien sa človeku panenky pretáčajú🥴🥴

autor
5. feb 2024

@walentina7 prečo myslíš?

denisa0504
5. feb 2024

Ak sa dvaja nájdu a vedia, že sa milujú a budú nech sa deje čokoľvek, je naozaj jedno, či majú 20, 30, 40. Svadbou sa život nekončí, práve naopak.. a či už s niekým žiješ dlhé roky bez svadby je tiež už ako keby ste manželia, akurát tá oficiálna časť tam chýba

saxana000
5. feb 2024

Ak ti ju ma kto zaplatit tak.kludne aj v 20ke.
V dnesnej dobe taka klasicka svadba.7-8 tisic.a to maloktory 20tnik ma

walentina7
5. feb 2024

Pretože všetci sa dnes rozvedú tak či tak, takže to nemá význam. Za mňa je to faloš sľubovať niekomu lásku, až za hrob,tam prisahať že ho neopustím nikdy nech by sa stalo čokoľvek a dajme si ruku na srdce,keby ťa muž bil alebo podvádzal tak ho opustíš. Tak načo také falošné ceremónie? Preto svadby neuznávam.

vevesh
5. feb 2024

Nechapem otazke- tak bud je to muz do vztahu a teda ho aj oficialne uzatvori par, alebo nie je a ide kazdy dalej svojou cestpu. Preco by mala byt svadba zahodenie rokov mladosti? Akoze po svadbe si budete menej uzivat, lebo uz mate papier, ci naraz ostarnete, ci ako?

h2
5. feb 2024

@medda_beda Veď predsa každá rozprávka sa končí svadbou. 😁

eniaq
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
5. feb 2024

@walentina7 veď ty neslubujes, že dovolíš aby ti niekto ubližoval.

zltalienka
5. feb 2024

@walentina7 bola si niekedy na sobáši? Počula si, čo sa tam sľubuje? A teraz nemyslím v nejakej konkrétnej cirkvi (lebo tých je mnoho a autorka sa nepýta na vyslovene cirkevný sobáš), ale civilný sobáš. O láske až za hrob, či týraní a podvádzaní tam nie je reč.

denithestrange1993
5. feb 2024

Ja som sa vydavala mlada a nelutujem. Zmysel to pre mna malo aj ma,ale nevydavala som sa kvoli svadbe,tehotenstvu ani z rozmaru. Proste som bola s tym spravnym clovekom a cakat do 30tky na vydaj mi nedavalo zmysel.

tanyan
5. feb 2024

Určite svadbou nič nezahadzuješ. Je to verejne vyjadrené romantické gesto a zároveň právny záväzok.

suzanne_forgeron
5. feb 2024

Je to úplne normálne, väčšina mojich priateľov sa brala po výške medzi 25 a 30, najideálnejší čas. Dovtedy, kým študujú, tak to môže byť náročné, a rovnako aj neskôr už potom má každý svoje zabehané chodníčky, je menej ochotný sa prispôsobovať druhému, nehovoriac o tom, že aj plodnosť po tridsiatke rapídne klesá. My sme sa brali vo veku 28 a 29, skôr nám to nevyšlo, ale určite by sme s tým nečakali ešte dlhšie. Moja staršia sestra sa brala hneď v 21tke, mala to popri škole aj s malým dieťaťom dosť ťažké, ale teraz, keď je už synovec veľký, vie sa o seba viac postarať a sestra má ešte stále dosť energie a mladého ducha, aby si vedela užiť život, manžela, cestovať a spoločensky žiť. To jej trošku závidím, vidím na viacerých ženách, čo mali deti v mladom veku, že jednak majú viac energie a trpezlivosti na nich kým sú malé a jednak keď podrastú, vedia sa v živote ešte venovať aj iným svojim veciam, kariére... a s deťmi majú super vzťah, viac im rozumejú, než keď sú rodičia starší (aj o dve generácie trebárs - vlastná skúsenosť)

suzanne_forgeron
5. feb 2024

@walentina7 Nie je pravda, že sa "dnes všetci rozvádzajú". Poznám mnohé páry, ktoré sú spolu aj napriek prekonaným ťažkostiam a hoci, žiaľ, poznám aj také, ktorým sa manželstvo rozpadlo, verím, že dobrým výberom partnera a položením správnych základov vzťahu a následnou vedomou starostlivosťou o vzájomný vzťah počas celého manželstva sa takéto nešťastné konce môžu výrazne minimalizovať.

buberova
5. feb 2024

Je to normálne.. ak ju majú 2 zrelí ľudia

breznica
5. feb 2024

Ja práveže vidím v posledných rokoch taký trend,že sa berú ľudia 22-27 roční a takí po tridsiatke to už neriešia, sú spolu "len tak",maximálne keď už sú deti "odrastene ",je aj svadba

maminkadeticiek
5. feb 2024

Podla mna to nie je normalne.Ani dobre.

walentina7
5. feb 2024

@zltalienka neviem čo sa hovori na úradnom sobáši, či sa tam sľubuje naveky zostať spolu, ale ak by si to tam sľúbili a oklamali matrikára tak čert to ber. Ale bola som v kostoloch na sobáši a dodnes si pamätám znenie sľubu... ,,Sľubujem, pred všemohúcim Bohom že ti budem vernou manželkou, že ťa NIKDY neopustím,v šťastí ani v nešťastí, v zdraví ani v chorobe, a že ťa budem milovať a ctiť po všetky dni svojho života."
Slubit niečo také ,,Bohu" a nedodrzať to, je u mňa neskutocne farizejstvo.
@zmrzlinka2021 takze v tom slube je povedané.. že ta NIKDY neopustim.. nikdy znamená nikdy, aj keby mi ubližoval nie? V dobrom i zlom spolu...teda naveky.

betulinka1
5. feb 2024

Autorka a preco sa na to pytas? Váhas?

guiseppinka
5. feb 2024

@walentina7 ze ta budem milovat a ctit - nie tyrat a mlatit... to je dokonca aj v katolickej cirkvi dkvod na rozluku

thoughtfulweirdo
5. feb 2024

Prečo by to malo byť zahodenie? Asi nerozumiem otázke. Je predsa úplne jedno, či mám "len" vážny vzťah, alebo som v manželstve, veď život sa svadbou vôbec nemení.

walentina7
5. feb 2024

@guiseppinka vetu ,, že ťa nikdy neopustim ani v nešťastí,,... ja chápem tak, že aj keď budem nešťastná v živote s tebou, nikdy ťa nenechám.

lenkakravcova
5. feb 2024

Práveže je lepšie zobrať sa skôr. Kto by chcel mať sex bez obáv až po 30tke? 😃
Keď sa dvaja zoberú, je tam už minimálne taká tá psychická pohoda že ak žena otehotnie, tak je to všetko už papierovo vyriešené.
Ja som sa vydávala v 21 rokoch a mali sme sa skôr.. proste keď dvaja sú spolu, vidia že im to klape a nebodaj keď už vyskúšali fakt aj všetko a sú spokojní, tak nie je dôvod na to aby sa nevzali. Jedine ak o sebe vzájomne pochybujú - vtedy je lepšie ale do takeho vzťahu ani neísť. Väčšinou na tie otvorené dlhodobé vzťahy doplatia vždy ženy.

guiseppinka
5. feb 2024

@walentina7 nestastie sa neberie ako tyranie, terorizovanie...

vevesh
5. feb 2024

@walentina7 v nestasti sa nemysli, ze budem ta tyrat a ublizovat ti a ty aj tak nemozes odist, lebo si pred bohom prisahala. V nestasti sa mysli- ked nam zhori dom, ked nie je na jedlo, ked sa ako paru ci muzovi v praci nedari, ked su partnerske nezhody kvoli rodine, detom, financiam atd., tak toho druheho pre mamon neopustim - ale ano, v dnesnych manzelstvach sa velakrat v tazkych chvilach radsej zdupka, ako by sa na vztahu pracovalo....

bam11
5. feb 2024

ak si si isťá vzťahom a mužom, tak je úplne jedno aký máš vek, ja som sa vydávala keď som mala 22. v lete to bude 8rokov čo sme manželia a neľutujem. ale ak váhaš, tak to nerob. musíš si byť istá hlavne ty a nie okolie 🙂