Je povinná predpríprava pre krstného rodiča?
Dobrý deň, musí krstný rodič pred krstom chodiť na nejaké predprípravy na faru, alebo len rodičia? Ako to funguje u vás v obciach/mestách? Ja mám krstené 2 deti ale teda ich krstný rodič nemusel v našom meste pri ani jednom mojom dieťati absolvovať takéto niečo, takisto ani my rodičia...preto som dosť prekvapená že niečo také sa vyžaduje.... Predpríprava na svadbu chapem - ok, ale aj pred krstom? 🙄
Som krstná mama 5-tim deťom a žiadnu predprípravu som neabsolvovala. Takisto aj krstni rodicia našich detí.
Záleží od kňaza, pred krstom by mali rodičia, aj krstný rodič absolvovať krstnú náuku, kde zároveň preukáže, že spĺňa podmienky stať sa krst krstným rodičom
Napr. my /rodičia aj krstná mama / sme boli na jednom stretnutí s kňazom
@anonym_autor ja som riesila s fararom kedze v novembri planujeme robit krstiny kedze coskoro rodim a nic nevyzadoval jedine len jeden z nas(rodičov).prist spisat.nejake osobne údaje
My idem krstit teraz a mame jedinu pripravu v den krstu 40min aj s krstnou mamou 🤷♀️
@anonym_autor nieje ziadna priprava krstnych
Tiež o tomto počujem prvýkrát. Ked sme krstili synovca, tak iba pán farár, že vy ste krstná mama? Áno. Prvé? Áno prvé. Vidím, že ho máte veľmi rada. Samozrejme, že áno. To je dobre.❤️ A bolo vybavené 😂
Dakujem pekne baby, tak vyriesene, ja ako krstny rodic teda nemusim absolvovat tieto pripravy (iba rodicia) 😁.
Dakujem pekne baby, tak vyriesene, ja ako krstny rodic teda nemusim absolvovat tieto pripravy (iba rodicia) 😁.
@anonym_autor my sme nic neabsolvovali okrem stretnutia 3dni pred, aby nam povedal co sa vlastne bude diat a ako mame odpovedat.
@anonym_autor nikto nemusel nic absolvovat prisli sme pokrstili odisli

V evanjelickom kostole som nemusela absolvovať nič ako krstný rodič, ale keď sme krstili naše dieťa bolo potrebné absolvovať sedenie u farára na 45 minút - rodičia aj krstný rodič - katolicka cirkev.