Je tradíciou, aby mama nevesty kupovala posteľ?
Ahojte žienky, ktoré ste sa už vydali. Počuli ste o tradícií alebo ste to tak mali že mama nevesty by mala kúpiť "mladomanželom" posteľ? Ďakujem.
@deti95060810 presne a ešte stále ich mám,tá kvalita sa nedá ani porovnať,nové po pár praniach vyzerajú horšie ako tie xrocne ...
Ja som o tomto nepocula, ale viem, ze na vychode je vela zvykov este doteraz, co pretrvavaju. Som zo zapadneho Slovenska, aj cela moja rodina, takze poznam len tunajsie zvyky. Do vybavy sa chystali veci este 40 rokov dozadu, proste nic nebolo dostat, tak aspon takto mali nieco mladomanzelia.
@pribinak budúca svokra, že vraj nejaká tradícia. Ja keď som to počula skoro ma okotilo
Tak toto je možno tradícia v rodine. Ani od starých ľudí na dedine z rôznych oblastí a časti Slovenska som o takejto tradícií nepočula.
Niekde boli miestne zvyky, čo sa darov týkalo, ale za vyše polstoročia čo vnímam tradície okolo svadieb, som nikde nepočula, nečítala, nezažila nič o posteliach.
PS. U nás bol zvyk - krstni rodičia kupovali krstnej dcére jedálensku súpravu ( komplet taniere a misy) a hrncovú
@svetielko24 nepočula..dobrá sprostost

@svetielko24 ešte som to nepočula,ale človek sa učí celý život....