icon

Je v poriadku, ak deti dostanú len dva darčeky?

21. dec 2023

Ahojte. Je blbé keď si deti otvoria len 2 balíky pod stromček ? Tieto vianoce mame trošku skromnejšie, zariadovali sme si domček, takže sme detom kupili hracku po ktorej tuzili a este taku detsku kozmetiku na umývanie .. ale neviem mam pocit vyčitky, že je to málo .. kolko darčekov si najdu pod stromček u vás?

mimaan
21. dec 2023

@fizbo Nie, nebudu sa porovnavat. Samozrejme ze si to povedia, lebo ich darceky tesia, ale drviva vacsina deti nema potrebu porovnavat sa. A ti ostatni? To je ako s dospelymi, kaslat na nich 😀

akvi
21. dec 2023

Bez problemov sme dietatu dali "len" jeden darcek na Vianoce. Pre mna je dolezite nieco ine, nie kvantita. Ked bol syn mensi, tak zvykol mat jasno v tom, co chce, po com tuzi. A my sme sa snazili mu dat prave to. Niekedy to bol darcek za "len" 30 eur. ale potesil ho, pretoze po tom tuzil. Jemu boli sumafuk dary, ako oblecenie a pod.. to ja vlastne ani nepokladam za dar - pokial teda to zrovna nie je nieco, co by som bezne nekupila a dieta po tom tuzi, vtedy je to samozrejme ina situacia. Takze podla mna dostat jeden darcek pod stromcek je v uplnom poriadku.. Vlastne aj tento rok dostane len jednu vec, po ktorej tuzi, dokonca ju asi nedostane ani pod strom, pretoze sa pozde rozkyval a asi to pride az po. Ale nie je uz maly, je dospely, takze to vobec nebude riesit. Rozbali si pod stromcekom ponozky od starkej a bude s tym ok..

louise
21. dec 2023

Vôbec to nie je blbé. Od začiatku to máme nastavené tak, že deti si môžu od Ježiška prosiť 3 darčeky. Dva dostanú od nás doma, jeden si nájdu u svokrovcov. Okrem toho dostávajú každý rok darček spoločný - spoločenskú hru minulý rok, tento rok poukážku na motokáry. Tešíme sa na spoločné voľno, na lyžovačku, nie je to len o darčekoch a porovnávaní sa. Skôr sa chytám za hlavu, keď k nám príde nejaký ich kamarát, povie že dostal 14 darčekov, ale spomenie si len na mobil. Čím viac darčekov, tým je to menej vzácne a radosť prchá s každým ďalším.

mamusa123456789
21. dec 2023

Môj 3,5 ročný si pýtal tepláky, tričko, ponožky, boxerky, ale paw patrol, takže to dostane, ale musela by som zo kúpiť aj tak

akvi
21. dec 2023

@louise presne, mne to pride ako scena z Harryho Pottera, ked dostal Dudley len 38 darcekov, o jeden menej, ako vlani a mal z toho hysak.. 😅

terezka1947
21. dec 2023

Tak nejde o počet,ale i sumu za darček.
Lebo to môže byť zradné. Syn dostane jeden darček a ponožky. Akurát,že ten jeden darček je bicykel. Čo je teda fakt vysoká suma,aj keď ho nemá najluxusnejšie a my ostatní nemáme v tej sume darčeky. Ale...keďže všetky sviatky má v zime,nebola vhodnejšia príležitosť ako Vianoce🤣 my sme mali vždy zásadu 3 darčekov,niečo z listu pre Ježiška a jeden prakticky,jeden čo uznané za vhodné+inšpirovaný listom pre Ježiška. A všetky v rozumnej sume.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
21. dec 2023

@belllinka prečo nie?mladší túži po konkrétnom pyžamku,aj v liste pre Ježiška ho má.
Ale on je taká skromná povaha🤣
Ďalší bod bol,že chce 12celoviek,13ks riflí.....takže uvažujem,že čo ho to napadlo🤣

bloger
21. dec 2023

Dali ste im čo ste mohli a hlavne z lásky. Možno práve o to viac si to budú vážiť. Financie sú teraz pre každého problém.

julia2002
Odpoveď bola odstránená
babatkoo
21. dec 2023

My su davame viac darcekov, z toho dovodu ze sa deti tesia z rozbalovania darcekov. Je tam viac malickosti za eur

janulik2008
21. dec 2023

My síce malej doprajeme ale keď sme sa jej pýtali že čo si najviac prosí tak odpoveď bola že velikánsky plyšák Stitch a kotlík z Dráčika. Dostane oba darčeky lebo už dva mesiace rozpráva o tom kotlíku a Stitch to je závislosť u nej máme už asi 5 plyšákov Stitcha ale tak ona potrebuje mega stitcha 😁😁😁

Vianoce nie sú o darčekoch, samozrejme deti sa tešia na darčeky ale ja hlavne tento rok budem myslieť na tých ktorí hoci budú mať darčeky ale bude im pri večeri niekto chýbať 💔

oblecenie99
21. dec 2023

Môj dostane dva plus jednu knihu, zámerne, lebo má 4 roky a nedokáže sa tešiť z viacerých, osobná skúsenosť, Jedno odbalí, radosť, druhé odbalí, opäť radosť a to prvé je už v kúte, atď. atď. Dostane aj pod stromček u starých rodičov z obidvoch strán, od krstnej, krstného, tety atď. atď. Dostal na Mikuláša milión balíkov, potešilo ho to? Možno 5 minút, všetky sladkosti sú narvané v skrini, a už zabudnuté. Ja zámerne nedávam viac.

sense
21. dec 2023

Nie sme vo finančnej tiesni a tiež si otvorí síce nie 2 ale 3 darčeky a jedno z toho je pulover. Ktorý sa jej páčil. A lepiacu pištoľ ktorú síce primárne chcela ona, ale využívať bude celá rodina 🙈.
Véd dostane ešte niečo u otca a niečo od partnerovych rodičov. Časy 15 darčekov pod stromom sú za nami

12katka21
21. dec 2023

@kaktusik007 u nas rovnako. Ked tak zosumarizujem co je vlastne to co chcu a co potrebuju tak je to asi tak ze pyzama tricka knizka a jedna hracka....

sense
21. dec 2023

@syslik81 mne moja povedala ze prečo som jej kúpila dráhy darček ze som jej mala veľa drobnosti 🙈 tak drobnosti mala v adventskalender.... Ale teraz som jej povedala ze ma vymeniť zubnú kefku tak mi vraví to počká do vianoc daj mi ju pod stromček 😂😂😂😂 skoro ma vykotiki dnes ráno 🙈

breznica
21. dec 2023

Môj syn dostane len jeden väčší darček- nový invalidný vozík za 3200eur🤷‍♀️

mikadooo
21. dec 2023

No, neviem aké máš staré deti. A koľko darčekov boli zvyknuté predtým. Ale porovnávať "zariaďovali sme si domček" (povedzme sedačka za 500e nech nie som drahá), versus autíčko za 5 korún, tak neviem...🤔. Deti budú hlavne porovnávať s rokmi predtým, ak sú staršie. Ak sú to drobci do 3 rokov, tak im to nebude vadiť, neriešia, nepamätajú sa... Zas ak už na Ježiška neveria, tak tiež nie je problém, normálne by som vysvetlila, však tiež nie sú slepí, len to treba povedať na rovinu.

iwesska
21. dec 2023

Ja si z detstva pamatam,ako ma najviac bavilo to napatie pri rozbalovani. Mali sme viac darcekov, ale vsetko drobnosti typu pero,zapisnik, plys.hracka, nejaka kniha,kozmetika. V zasade nic drahe,ale malickosti,co ma velmi potesili. Drahe darceky u nas nikdy neboli a tak to mam aj u nas zavedene roky. Vzdy,ked si zelali deti nejaku hlupu hracku za 80-100e, som rovno povedala,ze Jezisko take urcite nekupi,lebo musi kupit aj inym detom. Takze vzdy som ich tak nenapadne korigovala k tomu,aby si vyberali hracku max do 30e. A casom sa naucili,takze si hned aj sami povedali,ze by to sice chceli,ale je to moc drahe. Dcera si napr.teraz zelala reborn babatko za 300e, no jasne,ze ho nedostane. A ona to vie,ale tak skusila🤷‍♀️😂 Dostane rozne kreativne veci,kedze rada tvori a viem,ze ju to velmi potesi + dalsie drobnosti. A ja nebudem mat doma drahu rarohu,ktora ju bude bavit tyzden. Tak ako si zariadis,tak budes mat. U svokrovcov dostavaju vzdy len 1 darcek. Akoze potesia sa,ale je to tam taka nuda, kedze darceky su hned vybavene.

bluka2
21. dec 2023

@belllinka u nás oblečenie začali byt zaujímavé v 8. rokoch, ale tak uznavam, že dcera ma kamarátky aj 11 ročné - možno ju nakazili

mircalla
21. dec 2023

Vacsinou tak 8-10 darcekov na osobu, dospeli si nekupujeme. Priznam sa, ze na narodky ci vianoce miniem dost. Tak trochu blbe to je. Zase napriklad neriesim meniny. Ale narodky a Vianoce tych 400-500 eur na hlavu padne. Akoze mala som skromne detstvo a bola som nie raz sklamana, do 15 som nemala ani rifle.....Na detoch nesetrim, napriek tomu nie su rozmaznani

nicicka
21. dec 2023

Ja som tiež naratala asi 10 ale rozdeľujem to medzi nás, oboch starých rodičov a krstnu čiže vyjdu 2-3 darčeky. To stačí...

negymama
21. dec 2023

u nas podobne 4 deti
najstarsia 2baliky - 2 knihy a balik spodneho pradla
mladsia dcera 3 balicky /sluchadla, 2 knihy a kufrik do skoly /kadernicka/
starsi syn - 2 balicky - sluchadla a parfém
mladsi syn - maly turist. batoh a termoska
synom este dokupim ak stiham ponozky.
pre muza tiey dva baliky - lupa s podsvietenim a post. bielizen

matkav21
21. dec 2023

netrap sa s tym. Pises, ze dostanu vytuzeny darcek, takze budu spokojni a aspon sa s nim budu mat cas naozaj vyhrat. Ja mam dvoch malych synov, dostanu 3 darceky spolocne.

marhulka13
21. dec 2023

Môj syn si otvorí tento rok iba jeden, lebo chcel niečo drahšie než zvyčajne. Vycitky však nikto mat nebude

kaktusik007
21. dec 2023

a ja som tento rok dala darcek nam vsetkym --- kupila som nam vianocny servis Villeroy, tak chlapci chapu, ze na darceky pod stromcekom uz ostalo iba zoper eur, kedze ten servis je aj v zlavach brutalne drahy 🤣

angel993
21. dec 2023

Moje deti majú pod stromčekom vždy iba jeden darček. Mohli by sme im vykúpiť polovicu hračkarstva, ale radšej ich budeme viesť k skromnosti. Veď darčeky si nájdu aj u starých a krstnych rodičov, tak to netreba preháňať. Sú ešte dosť malé a s jednou hračkou sa zahrajú oveľa dlhšie ako keby ich mali 10. Preto vyberám také hračky, ktoré ich budú baviť dlhšie. A spolu vyberáme hračky pre iné deti, ktoré sú v núdzi. Deti sa z toho tešia a často sa potom pýtajú či sa deti hrajú s tými hračkami.

monika4487
21. dec 2023

My tiez tolko, jedna hracka a jedno oblecko. A to si mozme im kúpiť viac. Ale tak sme v tomto s manzelom nazorovo jednotni. Chceme ich naucit skromnosti a tesit sa aj z mala, minimalizmu. Jedno je v skolke a jedno je v prvom rocniku. Ucime ich na Mikulasa obdaruvat inych, starsich susedov co uz sami, ked prudu k babke dedkovi na Slovensko, zapajaju sa do Dobrej noviny.V rodine sme povedali, ze ak chcu mozu sa zlozit na Carcasone pre deti, ze jedine hru, kde by sme mohli spolocne stravit cas. PS: myslim, ze jeden z najkrajsich darov je vytvorit dietatu bezpecie, zdravy a bezpečný domov, kde su dobre vztahy, cize vase deti dostali nadhreny darcek od vas tento rok 🙂, len im to treba aj tak vysvetlit 🙂. Nech sa vam dobre byva 🙂

autor
21. dec 2023

Ďakujem pekne vsetkym 🙂 .. prišlo mi to také skromnejšie, ale tak dostanú vysnívanú hračku a ešte tu kozmetiku čiže kazdy nieco dostane 😊 už sa lepšie cítim asi je to tehotenskymi hormonmi .. a vlastne dostali tento rok ten najvacsi dar a to domček 😊🥰

mircalla
21. dec 2023

@autor Moj nazor - deti kozmetiku neocenia. Mohla si im kupit za par eur aspon knizku ci dake oblecko. A to je skutocne len par eur, nic drahe. Mne ta kozmetika pride ako velmi gycovy darcek a dost nevhodna pre deti na vianoce. Neviem sice co to je, ale je to take bez fantazie.