Je v poriadku, ak deti dostanú len dva darčeky?
Ahojte. Je blbé keď si deti otvoria len 2 balíky pod stromček ? Tieto vianoce mame trošku skromnejšie, zariadovali sme si domček, takže sme detom kupili hracku po ktorej tuzili a este taku detsku kozmetiku na umývanie .. ale neviem mam pocit vyčitky, že je to málo .. kolko darčekov si najdu pod stromček u vás?
Ja som ako dieťa vždy dostala knihu a sveter a tu som..tešila som sa na pomaranče a banány ktoré sme cez rok nemali🙂
Nase dostanu po 1darceku od nas a je to zamerne. Nebudem im kupovat zbytocnosti len aby mali 3-4darceky. Oblecenie zatial nepovazuju za vianocny darcek, tak to im tam davat ani nebudem. Potom dostanu od babiek, takze to bude min 3darceky, len to nebude pod 1stromcekom a v 1den.
Naša si toho ešte neuvedomuje ma 9 mesiaocov, dostala skakadlo a také veci co potrebuje oblečenie, nutrilon, vizivy a také ale myslím ze keď majú to co potrebujú tak 2 darčeky stačia
Kazdy kolko moze..ale.aspon ten jeden vytuzeny by tam mal.byt.kym.su deti.malicke
u nas tri darceky, z toho jeden oblecenie, alebo kozmetika, ostatne dva darceky su na zabavu, nemienim sa prepchat nepotrebnymi vecami
za mna radsej jednu drahsiu hracku, resp vec co ich naozaj potesi a vyuziju ju, ako milion drobnosti z pepca, ktore za chvilu vyhodim. Cize dostali aj mobil, notebook, tento rok dostane mladsi syn hvezdarsky dalekohlad, velmi ho chcel a este drahsie lego a potom teplaky, starsi knihy, lego a vonavku a to je vsetko, muz dostane vonavku a ja kabelku
Moja dostane dva kozmetické balíčky, korčule, foťák, Digi hodinky, tablet na kreslenie, spoločenskú hru, knihu , magickú plastelínu plus som rátam ešte na niečo zabudlo a plus u krsnej, u jedných a druhých starých rodičov, u pratiet, sesternici, prababky
ale zavisi od financnych moznosti, ak niekto moze kupit nieco financne nenarocne, tak naozaj knihu, peracnik, batoh, nejake blbosti tipu omalovanky, skladacky, vkladacky, kludne aj z pepca, deti sa potesia, ked boli mensi tak dostali tiez mozno 3 darceky a nebolo to financne nejako nakladne, teraz su uz velkí,a ked chcu zvacsa nejaku nakladnejsiu vec, tak im doprajeme, ale neprehaname s dalsimi drobnostami, len aby tam bolo nieco do poctu
@kaktusik007 urcite budu nadseni😉, ze si mama kupila velky darcek pre seba a oni naozaj mozu iba dufat v toho santu, ze to zachrani...
Pokial boli zvyknutý doteraz na veľa darcekov ,tak áno , môžu byt trosku sklamaní .
Moje deti minulý rok dostali kolobežky a plastelíny 🤔
@breznica toto mi zaváňa čiernym humorom 🙈
U nás sa darčeky dávajú len na narodeniny a Vianoce, nekupuju sa hračky mimo toho, no napriek tomu máme jednu izbu priam zapratanu hračkami, preto som to tohto roku riešila ináč a som zvedavá na reakcie, mám 2 deti, 8 r a 1.5r: 1. Želaná hračka ( u drobca len hračka,) 2. Kniha, tiez podľa želania ( u drobca leporelo podľa môjho výberu) 3. Lístky na Cirque du Soleil.. Pre staršie dieťa a nás s manželom.
Kozmetika, oblecenie, pripadne veci do školy nejak u nás ako darčeky nikdy neficali..
Bude to prvýkrát keď staršie nedostane haldu hraciek,som zvedavá teda..
@dominikamacakova preco ciernym humorom?
@kaktusik007 ano aj u nas je to presne takto ma ich viac, lebo sa tesi z rozbalovania ale hodnotovo su v sume ako by niekto dal za jeden darcek. A balim mu tiez vsetko potrebne co by som tak ci tak kupila. 😊
Ja mám 2 deti a od mala si pýtali len po 1 darček.Najprv syn 8 rocny nechcel nič,nakoniec si želal tamagoči a dcérka 3 ročná bábiku.Dokupila som im ešte termosky na čajík.A dovoliť si môžeme oveľa viac,ale myslím si,že Vianoce nie sú o darčekoch
Moji si otvorili po 1 darčeku a spoločný mali ako každý rok spoločenskú hru. Sú radi ze sme všetci spolu.
Tento rok máme najskromnejsie Vianoce a najviac si ich užívam. Deti čím menej veci majú tým viac si ich vážia a tešia sa z nich 🙂
U nás sú to dva darčeky, jeden po kt.tuži a jeden, čo sa páči mne a myslím, že aj jemu by sa mohol.😂 Čiže knižka, tričko som vyrobila...a svokrovci aj moja mama sa pýtajú a u nich vždy dostane tiež jednu vec, po kt.tuzi.Plus niečo ešte vymyslia oni.
U nas fungujeme na dvoch darcekoch, deti vzdy pisu Jeziskovi, maju nejaku vysnivanu vec a potom nejaku druhu k tomu, tesia sa na to, co si zelali, nikdy neriesili, ci je to malo. Korigujeme to vzdy uz v stadiu zelani, nepodporujeme mamon na Vianoce, ani mimo nich, co potrebuju, kupuje sa priebezne. Podotykam, ze dostavaju darceky len doma, ziadne babky, ani sirsia rodina a sme tu, stastni a spokojni.
Prečo máš dojem že 2 darčeky na 1 dieťa je málo?
Ja uz druhe Vianoce mam limit 2 darceky plus knizka pre kazde dieta(mam dceru a syna).Rok predtym dostali snad po 5 darcekov a voooobec sa z nich netešili,nevyhrali poriadne,len skakali od jednej k druhej a boli z toho mnozstva zmateni.
Stačí to, netráp sa.Dávaš im tým veľa do života...
Učíš ich skromnosti.
Moji chlapci vždy majú len po 2 darčeky a sú šťastní 🙂
Bolo obdobie ,že len jeden. Napr. 1 vláčik, jedno lego .
Nič iné. Veď aj Ježiško sa narodil v chudobnej maštalke.
Moji sú uz skoro dospelí a vedia si oveľa viac vážiť život aj veci a sú trpezlivejší, než mnohí ich rovesníci čo dostávali veľa darčekov .
Hlavne, že ste spolu a máte sa radi. 🥰
No tak my sme kupili obom po 1 ks oblecenia, 1 ks hracku vyslovene podla ich "vkusu", resp.zelania a este dostali spolocnu hru stolny futbal a spolocny darcek svietiaci globus. Cize sa da povedat, ze od nas po 3 darceky, ale este dostali od jednych aj druhych starych rodicov, od druhych, od mojej tety....
@maryetta
verím, že deti sa potešili aj napriek Tvojim obavam, a že ste mali pekný čas spolu 😉
Môžeme si dovoliť kúpiť deťom darčekov viac, ale pre mňa boli zdvihnutým varovným prstom 3. Vianoce našej najstaršej (teraz má takmer 14)- vianocovali sme u rodicov, všetci sme jej chceli urobiť radosť, koooopec darčekov (bábika Baby born, legá, hry, knihy, puzzle a neviem, čo ešte...)
Doteraz ju vidím, ako sedí bezradne medzi hŕbou baliaceho papiera, nevie, kde skôr pozrieť, čomu sa skôr tešiť. A najväčšiu radosť mala napokon z obyčajného skakajúceho joja za 3€.
My dospelí sme netrpezlivo čakali na tú jej radosť, prekvapko z darčekov, ale to napokon vystriedalo jej zmätenie.
Odvtedy dávame deťom darčekov menej, ale naozaj to, po čom túžia, aj keď ide o drahšiu vec.
Sme názoru, že radšej 1-2 želané ako 10 blbosti.
Navyše, malé deti neriešia nikdy kvantitu darčekov, a starší dokážu pochopiť, ak sú Vianoce skromnejšie.
Naši sú už starší, 9 a 14, ich poteší už aj kozmetika (parfém, dekoratívna kozmetika). Podobne ako mnohé maminy písali- k tomu kniha- radi čítajú, vždy si nejakú napíšu a oblecko, ktoré bežne nekupujeme (syn chcel mikinu SirYakari, dcéra drahšie rifle). Keď boli menší, oblecko nebol darček, z toho radosť nemali.
Najmladšia (3r) dostala tento rok z hračiek len oblecko pre bábätko-bábiku, lebo miluje prezliekanie bábätka, Albi knihu o Vianociach a česaciu hlavu- veľmi po nej túžila, keď nespí, nerobí nič, len ju češe a maľuje.
Má množstvo hračiek, nevidím zmysel nakupovať len preto, lebo su Vianoce.
Počas roka im kupujeme, čo chcú a potrebujú, netúžim z Vianoc robiť sviatok konzumu. Vzácnejšie je pre nich a nás, že sme všetci spolu doma a máme konečne viac času jeden pre druhého.
Navyše, každý dostane ešte darčeky od krstnej, starých rodičov. Takže určite nie je málo 2-3 darčeky, ak sú zo zoznamu tých, po ktorých dieťatko túži.
Vždy!ideme systémom 1-2 veci zo zoznamu Ježiškovi(cenu nejako neriešim samozrejme v norme),kniha,drobnosť. Každý rok. Tak sa vyhrajú s tým čo si želali,kniha ich poteší vždy. Načo viac?

Každý 3 kusy