icon

Je v poriadku, ak deti dostanú len dva darčeky?

21. dec 2023

Ahojte. Je blbé keď si deti otvoria len 2 balíky pod stromček ? Tieto vianoce mame trošku skromnejšie, zariadovali sme si domček, takže sme detom kupili hracku po ktorej tuzili a este taku detsku kozmetiku na umývanie .. ale neviem mam pocit vyčitky, že je to málo .. kolko darčekov si najdu pod stromček u vás?

marcellka32
21. dec 2023

Každý 3 kusy

marcellka32
21. dec 2023

Ja som ako dieťa vždy dostala knihu a sveter a tu som..tešila som sa na pomaranče a banány ktoré sme cez rok nemali🙂

cimage
21. dec 2023

Nase dostanu po 1darceku od nas a je to zamerne. Nebudem im kupovat zbytocnosti len aby mali 3-4darceky. Oblecenie zatial nepovazuju za vianocny darcek, tak to im tam davat ani nebudem. Potom dostanu od babiek, takze to bude min 3darceky, len to nebude pod 1stromcekom a v 1den.

2006_1211
21. dec 2023

Naša si toho ešte neuvedomuje ma 9 mesiaocov, dostala skakadlo a také veci co potrebuje oblečenie, nutrilon, vizivy a také ale myslím ze keď majú to co potrebujú tak 2 darčeky stačia

saxana000
21. dec 2023

Kazdy kolko moze..ale.aspon ten jeden vytuzeny by tam mal.byt.kym.su deti.malicke

zuzana76
21. dec 2023

u nas tri darceky, z toho jeden oblecenie, alebo kozmetika, ostatne dva darceky su na zabavu, nemienim sa prepchat nepotrebnymi vecami

zuzana76
21. dec 2023

za mna radsej jednu drahsiu hracku, resp vec co ich naozaj potesi a vyuziju ju, ako milion drobnosti z pepca, ktore za chvilu vyhodim. Cize dostali aj mobil, notebook, tento rok dostane mladsi syn hvezdarsky dalekohlad, velmi ho chcel a este drahsie lego a potom teplaky, starsi knihy, lego a vonavku a to je vsetko, muz dostane vonavku a ja kabelku

bucko555
21. dec 2023

Moja dostane dva kozmetické balíčky, korčule, foťák, Digi hodinky, tablet na kreslenie, spoločenskú hru, knihu , magickú plastelínu plus som rátam ešte na niečo zabudlo a plus u krsnej, u jedných a druhých starých rodičov, u pratiet, sesternici, prababky

zuzana76
21. dec 2023

ale zavisi od financnych moznosti, ak niekto moze kupit nieco financne nenarocne, tak naozaj knihu, peracnik, batoh, nejake blbosti tipu omalovanky, skladacky, vkladacky, kludne aj z pepca, deti sa potesia, ked boli mensi tak dostali tiez mozno 3 darceky a nebolo to financne nejako nakladne, teraz su uz velkí,a ked chcu zvacsa nejaku nakladnejsiu vec, tak im doprajeme, ale neprehaname s dalsimi drobnostami, len aby tam bolo nieco do poctu

poppy22
21. dec 2023

@kaktusik007 urcite budu nadseni😉, ze si mama kupila velky darcek pre seba a oni naozaj mozu iba dufat v toho santu, ze to zachrani...

belllinka
21. dec 2023

@2006_1211 to fakt jej zabalite a date pod strom Nutrilon a vyzivvy?

zuzana76
21. dec 2023

@belllinka aj ja som dala, ked mal maly 5 mesiacov, aj nejaku jednu hracku, ale aj vyzivy, oblecenie, hlavne kvoli starsiemu synovi, aby videl, ze aj babatko nieco dostalo, inak nepotreboval nic, hraciek sme mali haldy po starsom, tak vyzivy boli nieco prakticke

2006_1211
22. dec 2023

@belllinka nie to nebalime

lenka.25
23. dec 2023

Pokial boli zvyknutý doteraz na veľa darcekov ,tak áno , môžu byt trosku sklamaní .

dominikamacakova
23. dec 2023

Moje deti minulý rok dostali kolobežky a plastelíny 🤔

dominikamacakova
23. dec 2023

@breznica toto mi zaváňa čiernym humorom 🙈

bu1bu
23. dec 2023

U nás sa darčeky dávajú len na narodeniny a Vianoce, nekupuju sa hračky mimo toho, no napriek tomu máme jednu izbu priam zapratanu hračkami, preto som to tohto roku riešila ináč a som zvedavá na reakcie, mám 2 deti, 8 r a 1.5r: 1. Želaná hračka ( u drobca len hračka,) 2. Kniha, tiez podľa želania ( u drobca leporelo podľa môjho výberu) 3. Lístky na Cirque du Soleil.. Pre staršie dieťa a nás s manželom.
Kozmetika, oblecenie, pripadne veci do školy nejak u nás ako darčeky nikdy neficali..
Bude to prvýkrát keď staršie nedostane haldu hraciek,som zvedavá teda..

belllinka
23. dec 2023

@dominikamacakova preco ciernym humorom?

beata110
23. dec 2023

@kaktusik007 ano aj u nas je to presne takto ma ich viac, lebo sa tesi z rozbalovania ale hodnotovo su v sume ako by niekto dal za jeden darcek. A balim mu tiez vsetko potrebne co by som tak ci tak kupila. 😊

dzinka777
25. dec 2023

Ja mám 2 deti a od mala si pýtali len po 1 darček.Najprv syn 8 rocny nechcel nič,nakoniec si želal tamagoči a dcérka 3 ročná bábiku.Dokupila som im ešte termosky na čajík.A dovoliť si môžeme oveľa viac,ale myslím si,že Vianoce nie sú o darčekoch

moniikka
25. dec 2023

Moji si otvorili po 1 darčeku a spoločný mali ako každý rok spoločenskú hru. Sú radi ze sme všetci spolu.

cecilia29
25. dec 2023

Tento rok máme najskromnejsie Vianoce a najviac si ich užívam. Deti čím menej veci majú tým viac si ich vážia a tešia sa z nich 🙂

bubuzu
25. dec 2023

U nás sú to dva darčeky, jeden po kt.tuži a jeden, čo sa páči mne a myslím, že aj jemu by sa mohol.😂 Čiže knižka, tričko som vyrobila...a svokrovci aj moja mama sa pýtajú a u nich vždy dostane tiež jednu vec, po kt.tuzi.Plus niečo ešte vymyslia oni.

senta_sofia
25. dec 2023

U nas fungujeme na dvoch darcekoch, deti vzdy pisu Jeziskovi, maju nejaku vysnivanu vec a potom nejaku druhu k tomu, tesia sa na to, co si zelali, nikdy neriesili, ci je to malo. Korigujeme to vzdy uz v stadiu zelani, nepodporujeme mamon na Vianoce, ani mimo nich, co potrebuju, kupuje sa priebezne. Podotykam, ze dostavaju darceky len doma, ziadne babky, ani sirsia rodina a sme tu, stastni a spokojni.

nika_23
25. dec 2023

Prečo máš dojem že 2 darčeky na 1 dieťa je málo?
Ja uz druhe Vianoce mam limit 2 darceky plus knizka pre kazde dieta(mam dceru a syna).Rok predtym dostali snad po 5 darcekov a voooobec sa z nich netešili,nevyhrali poriadne,len skakali od jednej k druhej a boli z toho mnozstva zmateni.

romanadam1626
25. dec 2023

Stačí to, netráp sa.Dávaš im tým veľa do života...
Učíš ich skromnosti.
Moji chlapci vždy majú len po 2 darčeky a sú šťastní 🙂
Bolo obdobie ,že len jeden. Napr. 1 vláčik, jedno lego .
Nič iné. Veď aj Ježiško sa narodil v chudobnej maštalke.
Moji sú uz skoro dospelí a vedia si oveľa viac vážiť život aj veci a sú trpezlivejší, než mnohí ich rovesníci čo dostávali veľa darčekov .
Hlavne, že ste spolu a máte sa radi. 🥰

mimi3008
25. dec 2023

No tak my sme kupili obom po 1 ks oblecenia, 1 ks hracku vyslovene podla ich "vkusu", resp.zelania a este dostali spolocnu hru stolny futbal a spolocny darcek svietiaci globus. Cize sa da povedat, ze od nas po 3 darceky, ale este dostali od jednych aj druhych starych rodicov, od druhych, od mojej tety....

mimi_tami
25. dec 2023

@maryetta
verím, že deti sa potešili aj napriek Tvojim obavam, a že ste mali pekný čas spolu 😉

Môžeme si dovoliť kúpiť deťom darčekov viac, ale pre mňa boli zdvihnutým varovným prstom 3. Vianoce našej najstaršej (teraz má takmer 14)- vianocovali sme u rodicov, všetci sme jej chceli urobiť radosť, koooopec darčekov (bábika Baby born, legá, hry, knihy, puzzle a neviem, čo ešte...)

Doteraz ju vidím, ako sedí bezradne medzi hŕbou baliaceho papiera, nevie, kde skôr pozrieť, čomu sa skôr tešiť. A najväčšiu radosť mala napokon z obyčajného skakajúceho joja za 3€.
My dospelí sme netrpezlivo čakali na tú jej radosť, prekvapko z darčekov, ale to napokon vystriedalo jej zmätenie.

Odvtedy dávame deťom darčekov menej, ale naozaj to, po čom túžia, aj keď ide o drahšiu vec.
Sme názoru, že radšej 1-2 želané ako 10 blbosti.

Navyše, malé deti neriešia nikdy kvantitu darčekov, a starší dokážu pochopiť, ak sú Vianoce skromnejšie.

Naši sú už starší, 9 a 14, ich poteší už aj kozmetika (parfém, dekoratívna kozmetika). Podobne ako mnohé maminy písali- k tomu kniha- radi čítajú, vždy si nejakú napíšu a oblecko, ktoré bežne nekupujeme (syn chcel mikinu SirYakari, dcéra drahšie rifle). Keď boli menší, oblecko nebol darček, z toho radosť nemali.

Najmladšia (3r) dostala tento rok z hračiek len oblecko pre bábätko-bábiku, lebo miluje prezliekanie bábätka, Albi knihu o Vianociach a česaciu hlavu- veľmi po nej túžila, keď nespí, nerobí nič, len ju češe a maľuje.
Má množstvo hračiek, nevidím zmysel nakupovať len preto, lebo su Vianoce.

Počas roka im kupujeme, čo chcú a potrebujú, netúžim z Vianoc robiť sviatok konzumu. Vzácnejšie je pre nich a nás, že sme všetci spolu doma a máme konečne viac času jeden pre druhého.

Navyše, každý dostane ešte darčeky od krstnej, starých rodičov. Takže určite nie je málo 2-3 darčeky, ak sú zo zoznamu tých, po ktorých dieťatko túži.

ckatka
25. dec 2023

@iwesska poradím....kupovala som reborn bábiku na aliexprese....je skvelá...ako živá. Stala niečo málo cez 30€

veronicka88
25. dec 2023

Vždy!ideme systémom 1-2 veci zo zoznamu Ježiškovi(cenu nejako neriešim samozrejme v norme),kniha,drobnosť. Každý rok. Tak sa vyhrajú s tým čo si želali,kniha ich poteší vždy. Načo viac?