Kde v Spišskej Novej Vsi a okolí pokrstia dieťa bez problémov?
chcela by som sa informovat, moja dcerka ma cez 2 rocky a chceli by sme ju pokrstit. ale ja som uz rozvedena a s priatelom zijeme ako druh a druzka. priatel jazdi na kamione,travi malo casu doma. Kde by nam dcerku pokrstili bez sedeni a vsetkeho?vraj ked sa da pokrstit aj bez roznych navok a posedeni len treba hladat.
dakujem za pomoc
uplne bez sedenia to nepojde............aj keby si nasla najbenevolentnejsieho knaza... tak minimalne jedno sedenie- kvoli formalitam, urceniu krstneho rodica a pod budes musiet absolvovat.....
Skus Nalepkovo... 😉
prepáč ale súhlasím s janinah, nechápem prečo chceš dať krstiť dieťa keď je problém ísť raz- 2x na prípravu... napr. my sme mali prípravu len pol hodinu pred krstom. Ale ide o princíp- načo to vôbec chceš keď je problém stráviť chvíľu v kostole? Krst má byť o viere a nie o tom aby to dieťa malo do počtu sviatostí
whoa tak ja som krstila v usa a ziadne nauky tu ani neexistuju. Ba dokonca sa obycajne nechodi ani na spoved, pred svadbou farar bol prekvapeny ze sa chcem spovedat, ludia si lutuju hriechy pocas omse a kazdy rad za radom chodi na prijimanie. Ide o kat. cirkev. Na krst staci suhlas oboch rodicov (staci 1 pritomny) a 2 kat. krstny rodicia. Krstny rodic moze byt niekto kto sa nemoze zucastnit krstu a na krste ho niekto iny zastupi.

mne sa tvoj postoj nepáči,niekto si musí nájsť čas na prípravu ku krstu a niekto by len rád prišiel,pokrstil a "mal pokoj",iste nie je jednoduhé ísť na prípravu ,lebo skoro každá matka dojčí a skoro každý otec pracuje,ale dá sa to vyriešiť, veď tam netreba ísť 100 krát...skús dohodnúť jedno stretnutie v čase,kedy je aj partner doma,aby to bolo aspoň v skratenej forme a uvidíš ako sa s kňazom dohovoríte,predpokladám,že aj on má záujem dieťa pokrstiť a nebude vám dávať pod nohy prekážky,čakali ste 2 roky,tak hádam nejakú hodinku na toto si aj partner nájde....