icon

Keď sa 40-ročná nevesta oblečie do bielych šiat, hoci má už veľké deti

2. júl 2025

Pride mi zvlastne, ked sa 40 rocna nevesta oblecie do bieleho a pritom ma uz velke deti

Viem, ze ma tu teraz budu bombardovat zeny, co take mali/maju tiez :D ale neda mi to. Mne to pride take smiesne, ked akakolvek ,,stara" nevesta sa navlecie do svadobnych siat a pritom zije uz roky s partnerom a maju uz aj velke dieta/deti. Ja chapem, ze je to velakrat chyba chlapa, lebo nebol schopny poziadat o ruku po par rokoch vztahu. Ale ja by som uz v takom vyssom veku mala radsej len taku mini svadbu o svedkoch. Viackrat som v nasom meste videla cez vikend take mladuchy pred kostolom, ked som bola s manželom na zmrzline a on tiez povedal, zeby sa hanbou prepadol, keby sa zenil ako stary cap. Teraz nepíšem o paroch, ktori sa Spoznali v neskorsom veku. Ale o tych, co sa beru po dlhej dobe s deckami na krku.

milanemila
2. júl 2025

A do akeho veku nevesty a velkosti deti si moze podla teba zena obliect biele saty? 🙈 alebo teda akej farby saty si ma ta “stara” 40ka vziat? :D
Ja neviem preco ale z celeho tvojho prispevku mi ide strasne zla malomestiacka energia. Akoze sedite s muzom na zmrzline s vyhladom na kostol a ohovarate a hodnotite kto ma mat aku svadbu a co ma mat oblecene? Ach 🤦🏼‍♀️

hellwant
2. júl 2025
@zuzana76

@viestta áno, ale vidíš, to sa neujalo, z nejakého dôvodu teraz vnímame ako farbu čistoty bielu

@zuzana76 zbielili si rucha-satstvo v barankovej krvi. Nie cisto panna Maria a jej farba.

viestta
2. júl 2025
@zuzana76

@viestta áno, ale vidíš, to sa neujalo, z nejakého dôvodu teraz vnímame ako farbu čistoty bielu

@zuzana76 nastastie norma predpisuje len farby dopravnych znaciek a informacnych, vystraznych a zakazovych tabuliek BOZP. Na farbu svadobnych siat este stale nemame ani ST, dokonca ani EN nebola vydana. Takze kazda nevesta si moze obliect cokolvek. Etiketa predpisuje len odev svadobnych hostie a aj ti to maju (povecsine) na haku. Ale nevestu bude s radostou okydavat kazdy malomestiak, pretoze on si mysli, ze ma na to pravo.

evcagabi
2. júl 2025

🤣😅 keby si daju na hlavu aj papagaja. Nechapem tuto potrebu riesit ine zeny

milanemila
2. júl 2025

A dufam teda, ze ty si sa vydavala ako panna podla tvojho komentara ake su biele saty symbolom nevinnosti 🙈

zuzana76
2. júl 2025
@sara07

@zuzana76 a je nejaké pravidlo alebo čo sa porušuje vlastne ked sa nedodržuje symbolika farieb? prečo by sme sa ich mali držat ? k čomu je to dobré ?
načo sa riadit vkuse niešim , stačí že nám vlada a jej zakony strpčuju život

@sara07 nie je žiadne pravidlo, kľudne môže mať nevesta šaty farby akej len chce, ja tu celý čas len vysvetľujem, že farby majú svoj vyznam a to prečo sme si ponechali pre svadobné šaty bielu farbu je dôvod, lebo je vnímaná ako farba čistoty. Mne je suma fuk, či si biele šaty oblečie mladá stará panna nepanna. Farby majú svoj psychologicky, duchovný (pozor, to nie je nábožensky) , kresťansky vyznam. Zelena je farba prírody, jari, upokojuje, preto aj na maturite byva zelený stôl a maturanti majú napr zelene stužky.

mamaaja82
2. júl 2025

A ty si neprides smiesna ked riesis niekoho ineho?Co je teba do toho.Urcite si sa vydvala neposkvrnena v bielom.Srasne prizemny clovek musis byt.40rocna stara nevesta,tebe asi uskodilo slnko.

dianka3
2. júl 2025

,,Keď som bola s manželom na zmrzline a on tiez povedal, zeby sa hanbou prepadol, keby sa zenil ako stary cap,, Sa natom smejete len aby sám nebol tým starým capom a ženil by sa druhý krát a ty ktorej ti je z toho smiešne aby si nezostala na ocot. Nie nadarmo sa vraví kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepšie...

viestta
2. júl 2025
@milanemila

A do akeho veku nevesty a velkosti deti si moze podla teba zena obliect biele saty? 🙈 alebo teda akej farby saty si ma ta “stara” 40ka vziat? :D
Ja neviem preco ale z celeho tvojho prispevku mi ide strasne zla malomestiacka energia. Akoze sedite s muzom na zmrzline s vyhladom na kostol a ohovarate a hodnotite kto ma mat aku svadbu a co ma mat oblecene? Ach 🤦🏼‍♀️

@milanemila oni idu pred kostol, lebo je to ich poslanie. Tu zmrzlinu si daju len ako kamuflaz, inac by tam stali ako hliadka modnej policie, to by ich kazdy z ich maleho mesta, v ktorom maju dokonaly prehlad o kazdom obcanovi (kolko ma rokov, kolko ma deti, ako dlho zije "na hromadce"...) rychlo odhalil... V nedelu tam zas stoja a kontroluju co si ktora baba na omsu obliekla. Aj na pohreby chodia, robia kontrolu dodrziavania dess code. A cez tyzden kontroluju obsah nakupnych vozikov...

zuzana76
2. júl 2025
@viestta

@zuzana76 nastastie norma predpisuje len farby dopravnych znaciek a informacnych, vystraznych a zakazovych tabuliek BOZP. Na farbu svadobnych siat este stale nemame ani ST, dokonca ani EN nebola vydana. Takze kazda nevesta si moze obliect cokolvek. Etiketa predpisuje len odev svadobnych hostie a aj ti to maju (povecsine) na haku. Ale nevestu bude s radostou okydavat kazdy malomestiak, pretoze on si mysli, ze ma na to pravo.

@viestta píšem ja niekde, že to je pravidlo? Píšem o význame farieb, celý čas a o tom, ako je vnímaná biela farba a o tom sa snáď nemusíme hádať, že biela je vnímaná ako farba čistoty.

mk1111111111
2. júl 2025

Nezavid tolko. Je leto, nahod sa aj Ty do bielych maxi siat a poprechadzaj sa po meste. Ak budes mat stastie, mozno Ta niekto ohovori. Ak nie, napis, pridem, poohovaram, aj nahlas, ak budes mat dusu na mieste

barbora_t
2. júl 2025

40 rocna a stara? Zi a nechaj zit....boze mat tak tvoje problemy 🥹

sara07
2. júl 2025
@zuzana76

@sara07 nie je žiadne pravidlo, kľudne môže mať nevesta šaty farby akej len chce, ja tu celý čas len vysvetľujem, že farby majú svoj vyznam a to prečo sme si ponechali pre svadobné šaty bielu farbu je dôvod, lebo je vnímaná ako farba čistoty. Mne je suma fuk, či si biele šaty oblečie mladá stará panna nepanna. Farby majú svoj psychologicky, duchovný (pozor, to nie je nábožensky) , kresťansky vyznam. Zelena je farba prírody, jari, upokojuje, preto aj na maturite byva zelený stôl a maturanti majú napr zelene stužky.

@zuzana76 dobre a čo teraz ? pointa je aká vlastne ?

zuzana76
2. júl 2025
@sara07

@zuzana76 dobre a čo teraz ? pointa je aká vlastne ?

@sara07 že biela je farba čistoty, celá pointa

selena_luna
2. júl 2025
@zuzana76

@selena_luna to nie je len AI, odporúčam štúdium semiotiky - vedná disciplina, ktorá sa zaoberá štúdiom symbolov a znakov

@zuzana76 ty si chod sadnut do univerzitnej kniznice a pozri si pekne etnograficke vyskumy svadieb na slovensku - na vidieku aj v meste. Mylis si pojmy s dojmami. Nie si sama co ma za sebou dejiny umenia/ dejiny/ etnografiu/ ci symboliku. To ze su saty biele, je 200 rocna modna vlna. Holy fakt. Aj ked sa ai postavi na hlavu .

sara07
2. júl 2025
@viestta

@milanemila oni idu pred kostol, lebo je to ich poslanie. Tu zmrzlinu si daju len ako kamuflaz, inac by tam stali ako hliadka modnej policie, to by ich kazdy z ich maleho mesta, v ktorom maju dokonaly prehlad o kazdom obcanovi (kolko ma rokov, kolko ma deti, ako dlho zije "na hromadce"...) rychlo odhalil... V nedelu tam zas stoja a kontroluju co si ktora baba na omsu obliekla. Aj na pohreby chodia, robia kontrolu dodrziavania dess code. A cez tyzden kontroluju obsah nakupnych vozikov...

@viestta👍

sticker
zuzana76
2. júl 2025
@selena_luna

@zuzana76 ty si chod sadnut do univerzitnej kniznice a pozri si pekne etnograficke vyskumy svadieb na slovensku - na vidieku aj v meste. Mylis si pojmy s dojmami. Nie si sama co ma za sebou dejiny umenia/ dejiny/ etnografiu/ ci symboliku. To ze su saty biele, je 200 rocna modna vlna. Holy fakt. Aj ked sa ai postavi na hlavu .

@selena_luna ale ja o viem o krojoch a tradíciách, viem, že šaty svadobné v minulosti boli rôznych farieb. Ak by to bola len módna vlna, tak by sa už dávno zmenila, ten fakt, že biela je vnímaná ako farba čistoty tam zohráva svoju úlohu.

zuzana76
2. júl 2025
@selena_luna

@selena_luna čiže ty popieraš vyznam symbolu bielej farby. Ok, aj tak sa da. Tak na najbližší pohreb, ktorý pôjdeš, chod v krikľavo ružovej napríklad.

viestta
2. júl 2025
@zuzana76

@sara07 že biela je farba čistoty, celá pointa

@zuzana76 to sice vsetky vieme, nic nove si nam nepovedala. Ale preco by mala byt biela nevhodna pre nevesty od nejakeho (akeho to sme sa nedozvedeli) veku? Toto nie je modna vlna, biele saty su tradicia. Kto chce bude ju dodrziavat, kto nechce nebude. Rovnaka tradicia ako to, ze sa do kytice dava neparny pocet kvetov, len do smutocnej parny. Nema to ziadnu, ale ziadnu logiku, je to len tradicia, ktorej nedodrzania moze akurat tak poburit malomestiakov, ale nic viac...

zuzana76
2. júl 2025
@viestta

@zuzana76 to sice vsetky vieme, nic nove si nam nepovedala. Ale preco by mala byt biela nevhodna pre nevesty od nejakeho (akeho to sme sa nedozvedeli) veku? Toto nie je modna vlna, biele saty su tradicia. Kto chce bude ju dodrziavat, kto nechce nebude. Rovnaka tradicia ako to, ze sa do kytice dava neparny pocet kvetov, len do smutocnej parny. Nema to ziadnu, ale ziadnu logiku, je to len tradicia, ktorej nedodrzania moze akurat tak poburit malomestiakov, ale nic viac...

@viestta povedz mi, kde som ja napísala že je nevhodná? Veď ja som sa nevesty zastala, zase niekto nečíta s porozumením.

zuzana76
2. júl 2025
@viestta

@viestta našom napísala že podľa autorky by teda ani mladá s dieťaťom nemala mať bielu farbu.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
domkakvet
2. júl 2025

Ty mas bud malo rokov, lebo mlade dievcata maju niekedy zvlastnu predstavivost, alebo si este nevyspela, ked riesis taketo veci. Jedna vec je, ze je to kazdeho vec a druha, ze niekomu zasa pride zvlastne, ked nevesta nema biele saty obzvlast ak sa vydava prvy krat a to napriklad mne a nie som 40 rocna nevesta.

sara07
2. júl 2025
@zuzana76

@selena_luna čiže ty popieraš vyznam symbolu bielej farby. Ok, aj tak sa da. Tak na najbližší pohreb, ktorý pôjdeš, chod v krikľavo ružovej napríklad.

@zuzana76 už ani na ten pohreb sa nechodi iba v čisto čiernej, je čierna a nejaká farba a tiež sa oblečie len na pohreb a na druhy den sa vôbec nechodi neviem kolko dni alebo mesiacov v čiernej ,takže neberiem
napr kabat mali zeleny, modry atd... a čo nebude si kupovat čierny lebo ho potrebuje len na pohreb

zuzana76
2. júl 2025
@viestta

@viestta nejako si s tou selenou odporujete, ta napísala, že to je módna vlna

smajlik1469
2. júl 2025
@dianka3

,,Keď som bola s manželom na zmrzline a on tiez povedal, zeby sa hanbou prepadol, keby sa zenil ako stary cap,, Sa natom smejete len aby sám nebol tým starým capom a ženil by sa druhý krát a ty ktorej ti je z toho smiešne aby si nezostala na ocot. Nie nadarmo sa vraví kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepšie...

@dianka3 inak som to chcela napísať 🙂,keď je šťastná nech líźe zmrzku,nerieši ostatných,môže sa stať že bude sedieť na lavičke a jej manžel,ktorému to tiež prekáža,neviedol daku ,,starú 40-tničku ‘’v bielom a on tiež v bielych gaťoch.

zuzana76
2. júl 2025
@sara07

@zuzana76 už ani na ten pohreb sa nechodi iba v čisto čiernej, je čierna a nejaká farba a tiež sa oblečie len na pohreb a na druhy den sa vôbec nechodi neviem kolko dni alebo mesiacov v čiernej ,takže neberiem
napr kabat mali zeleny, modry atd... a čo nebude si kupovat čierny lebo ho potrebuje len na pohreb

@sara07 chodí sa v tmavej, pripadne muži biela košeľa, preto som tam dala kriklavo ružovú

marsmykkok
2. júl 2025

Však skoro každý pár sexuje pred svadbou, niektoré sú aj tehotné, keby sa malo dodržiavať ako to má byť po správnosti, tak biele šaty a závoj by mala možno jedna nevesta z 3 000 neviest kde sú obaja tak veriaci že naozaj majú prvý sex po svadbe.

sara07
2. júl 2025
@zuzana76

@sara07 chodí sa v tmavej, pripadne muži biela košeľa, preto som tam dala kriklavo ružovú

@zuzana76 čiže už si napísala tmavej nie čiernej
pokrok 😂😂
biela košela u mužov nie je pravidlo 😂 už
a uprimne ružové nechty su potom v poriadku ? 😂

zuzana76
2. júl 2025
@sara07

@zuzana76 čiže už si napísala tmavej nie čiernej
pokrok 😂😂
biela košela u mužov nie je pravidlo 😂 už
a uprimne ružové nechty su potom v poriadku ? 😂

@sara07 ja som tam nepísala nič o čiernej, ja som napísala , že keď teda nerešpektuje vyznam farieb, nech ide na pohreb v kriklavo ružovej, tmavé farby su úplne akceptovateľné na pohreboch.