icon

Kedy chlap dozrie na zásnuby?

15. jún 2020

Baby viem, že mojho chlapa nepoznáte a každý máme iný osud. Strašne by som chcela náš vzťah posunuť ďalej. Chodíme spolu 3,5 roka (ja mam 26 a on 29) už rok čakam na zásnuby a nič 😟😔. Bývame rok a pol spolu, žijeme si šťastne, máme dobrý vzťah a naďstandardné platy.
Aj sme sa o tom bavili a povedal že “raz”.. potom videl, že som smutná tak som si myslela že ne obmakčený :D ..
Hlavne, že deti sem tam spomenie (pritom moj nazor pozna, že deti pred svadbou nie..)
Kolko mal váš muž keď ste sa zasnubili ?? 👩‍❤️‍👨
Len som sa potrebovala vyrozpravať 😘

nikca_123
15. jún 2020

Aka je vlastne vyhoda sa vziat? Otazka pre vsetky diskutujuce 🙂 Ja som nikdy nesnivala o svadbe, satach, hostoch a pod... Tak ze ci mam vobec nad tym zacat uvazovat a chystat sa na inu odpoved ako NIE ked s tym drahy nahodou pride :D

helcanw
15. jún 2020

Moj poklakol po 5 rokoch chodenia a roku spoločného bývania. Ja som už tiež bola smutna, že mu to trvá... Ale zase v čase zásnub som ja mala 22 a chlap 24 a chceli sme si najprv zariadiť nejak život, nie aby svadbu a nás život financovali rodičia. Dnes sme už 2 roky manželia a viem, že takto to bolo pre nás správne.

evittam
15. jún 2020

@777januska777 No daj tie neskutočne výhody-teda okrem NCZD pokial splnas podmienky a sa ti to oplati...

katulik123
15. jún 2020

@nikca_123 úprimne v právnych veciach hlavne tiež nie som zástanca svadieb. Ale z vzhľadom priezvisk detí a podobne je to stále lepšie, samozrejme nemusí každý chcieť takto.

len_nig
15. jún 2020

Môj ma požiadal o ruku po cca rok a pol vzťahu. Mal 24 rokov 😁 každý je inak vyspelý, teraz už sme rok po svadbe 😊

monkasponka
15. jún 2020

Ja ta chapem... uplne. Je to tak ze chlapi sa do tohto nehrnu a pre zeny je to veľakrat doležite, nie pre všetky, ale aj pre mňa áno. Nie som veľmi za sceny, typu dupania, vyhrazanie, odchody.... asi bude treba sa naozaj len rozpravat. Možno dat take slusne ultimatum, ze napr. do konca roka sa rozhodnime kedy bude svadba. Ale tak s prosbou... možno treba len zdoraznit ze ta manželsky životta naplna a podobne.... Ja keby som žila s niekym už a všetko v pohode nebola by som štastna keby to bol ,,len,, priatel.Chcem mat pri sebe muža, nie priatela, pre mna to nie je taka hodnota...a vidim ze aj pre teba.Tak to treba skor povedat... ako sa teraz citis ako by si bola štastna. A ked ste sa zasnubovali, termin ste si nedali?

lussyl5
15. jún 2020

@nikca_123 Šaty a hostia,to je nič to je šuvix, zobrať sa dá aj o dvoch svedkoch,podstata svadby je že si pred Bohom(u neveriacich pred úradnou mocou) aj ľuďmi sľúbite že budete spolu v dobrom aj zlom že sa neopustíte, jednoducho takýmto verejným sľubom dávať najavo že to myslíte vážne,kým bývanie len tak je také nechávanie zadných vrátil,také že:"mám ťa rád ale možno si to rozmyslím",pri spolubývaní vlastne nikdy nemáš istotu v ničom.

vejuska23
15. jún 2020

Február 19 sme sa spoznali. Marec 19 začali chodiť. December 19 zásnuby pred Vianocami. A tento rok na vianoce budeme už traja. Co všetko sa dá stihnúť za rok. Ex predtým sa nevedel vykoktat 5.5 roka

tykat
15. jún 2020

23 sme mali ked sme sa zasnubili, kupil mi prstienok, dodnes ho nosim a povedal ze chce byt navzdy so mnou... a do roka svadba, a po svadbe isiel muz na rok na vojnu... chodili sme spolu 3 roky (aj sme spolu byvali, na VS internate, na tajnasa 😁). O par dni mame 23 vyrocie svadby. Ale my sme vzdy vedeli co chceme, aj priblizne kedy...svadbu, deti, byvanie... sme pred 50tkou...dnes je to uz ine, ludia ziju navolno, rozchadzaju sa a schadzaju...poradie deti, svadba, byvanie je lubovolne... pred tymi 20-25 rokmi to bolo fakt ine.

monkasponka
15. jún 2020

...este som si čitala trochu diskusie a kazdy ma svoj nazor na svadbu, teda nesvadbu.Nikomu ho neberiem. Pre mňa je ten papier dolezity.je to znakom verejneho rozhodnutia ze s touto zenou budem do konca života, vytvorenie jednoty a zakladu pre dalsiu generaciu. Ťažko sa to vysvetľuje. A ked je to len obycajny papier, prečo sa ho tak boja 😁😁😁.

sissy27
15. jún 2020

Hm, načo by vyhadzoval prachy za prsteň a ženil sa, keď má všetko ako v manželstve a bez nejakej námahy?
Chlapi sa málokedy potrebujú ženiť. Najlepšie bude sa o tom otvorene porozprávať a vysvetliť mu, prečo to je dôležité pre teba.
@bambulienka25 V určitých životných situáciach je ten sobášny list veru dôležitý... žiaľ väčšinou v tých nepríjemných a na tie človek nerád myslí a nerád pripúšťa, že môžu nastať aj uňho...

denden77
15. jún 2020

poklakol po necelom roku, este sme spolu nebyvali.. sme spolu 3, mimco na ceste.. a svadbu neriesime.. mozno raz bude, mozno nie, ja po tom dako netuzim 😁

jumaspal
15. jún 2020

Pravdepodobne si mysli, ze ti to takto vyhovuje, ked zjavne o tom otvorene nehovorite. Ty neziadas, on nedava 😊

autor
15. jún 2020

Presne baby, mne ide o to, že ako manželka si viac. Máš viac pravomoci, je to take spojenie, že oficialne patrime k sebe 🥰 .. nejde mi o velku svadbu a chystacky a saty (hoci davno som o tom snivala). A ano chcem aby babo malo rovno NASE priezvisko nie jeho a nie moje ! 🤷🏼‍♀️
O majetkoch nepremyslam, hoci ano aj v tomto to ma svoje vyhody (ale nevyznam sa v nasej rodine rozvod nebol..)

cammille
15. jún 2020

@queen_mary podla mna je 3,5 roka az-az...kolko podla vas je dost ?
My sme s muzom chodili rok, ked sme sa zasnubili, po dalsich 4 mesiacoch bola svadba. Svadobna noc bola nasa prva noc v spolocnom byte, dovtedy sme spolu nezili.
A uz 13 rokov nam to klape😊.
Proste sme sa nasli, mali sme rovnake predstavy o zivote, hodnoty, priority...vedeli sme od prvych tyzdnov, ze sa chceme vziat....a tak aj bolo😊
Ja som mala 22 a manzel 29.

nikca_123
15. jún 2020

@lussyl5 Dakujem za odpoved. Ale teda my sme ateisti a na sluby nie sme, radsej koname. Vraj az 50% manzelstiev sa rozvadza, to sa mi nechce absolvovat dalsiu ceremoniu. A tie zadne vratka sa mi predsa len asi viac pacia. Sme spolu, lebo to tak citime, ak raz prestaneme, rozideme sa. Mozeme mat pocit, ze svoju polovicku pozname dokonale, v praxi je to len iluzia... Ale to je len moj pohlad, zaroven akceptujem inych nazory na manzelstvo.

autor
15. jún 2020

Baby pred mesiacom som to vytiahla, bol prekvapeny necakal ze to tak chcem a ze mi na tom zalezi (fakt bol velmi prekvapeny 😂)
Povedali sme si ze popremysla ako by to chcel (aku ma predstavu) a o mesiac sa porozpravame o tom (este nepresiel ale pockam kus viac co ak motyka vystreli)
Vyjasnili sme si ze chceme svadbu a ze rata so mnou (aj ja s nim do buducna) a ze aj deti samozrejme chceme.

evkamotka
15. jún 2020

Moj manzel ma poziadal o ruku po 8 mesiacoch odkedy sme sa 1x stretli. Mal 30, ja 26. Takze vo feb sme sa spoznali, v okt poziadal o ruku a hned najblizsi jun bola svadba. Po svadbe som za pol roka otehotnela.... Teraz mam 31,muz 35. Mame uz 3 rocneho a 5 mesacneho. Lubime sa a tesime sa. Neviem na co cakate.
Ps, ja som manzelovi uplne narovinu povedala ake mam predstavy a aj on mne. Takze sme si boli vo vztahu isti kam to speje a aj kedy

aniele
15. jún 2020

@queen_mary Rýchlokvasky? My sme do zásnub chodili spolu 2,5 roka a po ďalšom roku to vyzeralo, že ak sa neposunieme, tak z toho bude prechodený vzťah. Nebývali sme spolu, ani víkendovo, študovali sme 200 km od seba . A sme spolu vyše 38 rokov.

janickacrazy
15. jún 2020

za mna 3,5 roka je dosť, aby vedel, či chce s tebou byť alebo nie, u nás to išlo veľmi rýchlo, vo februári sme sa spoznali, o 2 týždne ma požiadal o ruku, v apríli boli zásnuby a v auguste svadba, sme spolu 11 rokov a stále sa ľúbime ako kone

patriciakm
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
15. jún 2020

@monkasponka úplne súhlasím 👍👍

dajana1983
15. jún 2020

No nepovedala by som že žitie bez papiera by malo mať nejaké nevyhody....skôr si myslím že je to v podstate jedno ak sa dvaja majú radi...je taká doba že ak chces slušne žiť a bývať ,a ešte mať svadbu ako sa patrí,je to finančne narocne a povedzme si aj stresujúce a najmä pre mužov,tí na takéto ovácie nie sú zvyknuty...poznám mnohé čo sa chceli vydávať,aj sa vydali,aj sa rozviedli.Pomylili si "trend" zo životom🥴isté,predtým to tak muselo byť ale občas to aj tak vyzeralo....človek by nemal ale v takejto veci premýšľať tak,ako ho učili,ale z vlastného presvedčenia .

jaskolka
15. jún 2020

Tiež myslím, že 3,5 roka je celkom dosť na zásnuby a svadbu, zvlášť ak dotyčný vedel od začiatku, že pre autorku je dôležité toto. Čas nie vždy hra rolu, my sme sa brali po necelom roku vzťahu. A zase co sa týka manželstva, ok, nie je to záruka šťastia, ale na, druhej strane ten "papier" ma svoje opodstatnenie, ak neberiem tu stránku, že manželstvom ti ľudia verejne dajú najavo, že "toto je ta vyvolena, vyvolený"tak tak sobas zo zákona jednoducho poskytuje aj poskytoval určite krytie a ochranu slabšieho z partnerov, obvykle ženy, keď stratí svoju" istotu "trebárs tehotenstvom príde o prácu, je istý čas vylúčená z možností pracovať, keďže sa stará o dieťa, deti..Neviem, ono nie všetko, čo je" z minulosti "je zle, či prežitok.

evittam
15. jún 2020

@lussyl5 No ja mam istotu uz 19rokov aj bez papiera. Ale ano niekomu ten papier treba.😉

hopsadobrandejsa
15. jún 2020

Podla mna nutit muza do zasnub nie je spravne, ale kazdy to berie inak. Ja som nazoru, ze to musi chciet on z vlastnej vole a nie preto, ze citi natlak zo strany partnerky ze "kedy ma uz konecne poziada o ruku".

Nesudim, kazdy ma ine ocakavania cize kazdy sa musi zariadit tak aby bol stastny.

Otazkou je ci ti nebude vrtat hlavou ci ta poziadal preto ze to on chcel z vlastneho presvedcenia alebo preto lebo si ho k tomu mierne "dokopala".

Ja netvrdim, ze nema v plane ta o ruku poziadat v buducnosti, ale teraz to mozno urobi pretoze citi akysi tlak, ze musi......

evittam
15. jún 2020

@monkasponka Neboja. Treba pochopiť ze nepotrebuju.😉

brita7777
15. jún 2020

Osobne, svadba veci viac skomplikuje, ak by prisli deti detto, takto mas aspon istotu, ze ak by to bol zly muz a neboli by ste zobrati, ale mali deti, je vacsia sanca, ze deti budu u teba. Nechaj to byt, ak ste spolu stastni, poznam pary, co sa zobrali po 13rokov (maju tri deti), ked to ma prist pride to. Ake je znamenie ?

autor
15. jún 2020

@brita7777 Kozorožec.
Nie urcite nemam v plane nutit ho do svadby alebo sa vyhrazat, len som mu poropravala o svojich predstavach a ako to ja vidim( tak ako bolo vyssie spomenute nechcem aby som furt premyslala o tom ze som ho nutila a tak), nik nas ani nenuti z rodiny do svadby dokonca ani nespominaju 😂

kitycat
15. jún 2020

Ak sa ty chces posunut tak ten krok sprav. Viem my zeny sme take, ze si myslime ze nam ten chlap cita myslienky :D