Kedy chlap dozrie na zásnuby?
Baby viem, že mojho chlapa nepoznáte a každý máme iný osud. Strašne by som chcela náš vzťah posunuť ďalej. Chodíme spolu 3,5 roka (ja mam 26 a on 29) už rok čakam na zásnuby a nič 😟😔. Bývame rok a pol spolu, žijeme si šťastne, máme dobrý vzťah a naďstandardné platy.
Aj sme sa o tom bavili a povedal že “raz”.. potom videl, že som smutná tak som si myslela že ne obmakčený :D ..
Hlavne, že deti sem tam spomenie (pritom moj nazor pozna, že deti pred svadbou nie..)
Kolko mal váš muž keď ste sa zasnubili ?? 👩❤️👨
Len som sa potrebovala vyrozpravať 😘
@queen_mary my byvanie po 3dnoch.svadba po polroku a dieta po roku. 😀😀😀 A lubime sa. Tiez sme taka rychlovka 😀😀
@saluda nemyslim že by sa jednalo o stratu času,čo ma prísť,proste príde .Ja poznam zasa takých čo oddane a v presvedčení že to inak ani nemôže byť sa brali po dvoch rokoch, a teraz sú rozvedení🥴neexistuje na to žiadna šablóna ako dlho spolu chodiť a kedy sa brat alebo nebrať,to je všetko v ľuďoch .Každý ma to jedinečné...Autorka nemôže hľadať odpovede u cudzích ľudí,keď je každý úplne iní a načo si ona nevie odpovedať,to tu ťažko najde,keďže ich nik nepozná 😁 len si pozbiera rady ktoré skôr uskodia než pomôžu.
@dajana1983 samozrejme, nikdy dopredu nevieme, čo nás stretne. Životných príbehov a rôznych situácii je tak veľa, že sa nedá nič skatulkovat, alebo to prezentovať ako všeobecnú pravdu. Aj naše názory sú odrazom nasich životných skúseností. Ja som napríklad doslova zabila 6 rokov života s niekým, kto bol pre mňa neperspektivny pre život. Tak som si povedala, že toto už nikdy viac, žijem len raz, uteká to rýchlo a hľadala som otca svojich detí. A keď som ho potom našla, nemala som na čo čakať. Každý má svoj príbeh, skúsenosti, názory.
@kittykat22 toto by som v živote neurobila, aby som revala, hysterčila, balila kufre. Cítila by som sa úbpho, ak by som si zásnuby musela vydupať.
@daganov nevidim na ich spravani nic zle. Boli dlho vo vztahu s muzom, ktoreho milovali a tuzili po svadbe. Samozrejme, ze ked sa ich ocakavania ani po prislube partnera nenaplnili, tak zacali podliehat frustracii a rozplakali sa. Ked muz (dajme tomu) v stredu povie, ze ju raz planuje poziadat o ruku, tak baba uz ready od piatku 😅 (uz pozera saty online 😀 ) co muzovi nemusi vobec dochadzat. Co je na tom trapne, ze sa potom baba rozplace? Caka, caka ... uz vidi ten moment xy krat, a nic. Samozrejme ze sa od lutosti rozplace. Ti muzi nie, ze by si ich nechceli vziat, ale nevideli na tom nic podstatne, tak to moc neriesili. Napriklad jedna z nich povedala po roku a pol cakania, ze bud to zoberie vazne, alebo konci. A prsten bol do par tyzdnov 😀 Niekedy tym muzom nedochadza, ze zeny si to velmi povazuju, a je pre nich bytostne dolezite. Este ked to povedia doma, kamaratkam, a teraz sa vsetci pytaju, ci uz, a co a ako. Niekedy aj bez toho pridu tieto otazky, a je frustrujuce neustale hovorit, ze este nic. Myslim si, ze keby na to netlacili tak niektore z nich ten prsten nemaju dodnes. Muzi pohodlni, by sa nezenili - nie preto, ze by ich nemilovali, ale pretoze svadba pre nich nikdy nebola prioritou, a dokazu si predstavit harmonicke suzitie aj bez nej.
@kittykat22 nemyslela som zrovna to rozplakanie sa, ale o rev, hysterické záchvaty a balenie kufrov. Ak muž vie, že žena si spolužitie muža a ženy a rodinu vie predstaviť len po svadbe, tak je na ťahu on. Nikdy by som netlačila muža do svadby, ak by on sám nebol o zmysle manželstva presvedčený. A nikdy by som ani nerodila dieťa priateľovi.
@bambulienka25 tak toto už je iný level, som zvedavá ako dlho im to vydrží po svadbe 😀
@daganov lenže ak to muž vie,že to žena chce ale on nie ,tak čo potom?rozísť sa? To mi príde tiež taká malá ,,obeta " Manželstvo má význam pre tých rovnako fanatických,pre ktorých znamená že napr. bez svadby žiadne deti,no proste to tak intenzívne prežívajú ....ja mám dieťa z priateľom ,nevidime zmenu v spoluziti ,okrem detailu: priezviska.To jedného dňa možno svadbou zmeníme,ale nebude to podmienené,ani dieťaťom,ani tým že sa to tak robí,proste len preto lebo chceme...no tak to beriem ja.
Ach, zienky, niektore ste tu teda riadne protivky 😉 kazdy si haji to, co chce. My s manzelom sme sa zasnubili po 6 rokoch. Chodili sme spolu od strednej skoly. Tyzden po 7.vyroci sme mali svadbu, ja ako 23-rocna, on 25-rocny. Netreba pocuvat rady, je to kratko, ci dlho, poznam taky a taky vztah. Kazdy par je predsa iny a zalezi len na vas dvoch, ako daleko to potiahnete a ake bude vase manzelstvo. Drzim palce ❤️
@dajana1983 ja som to skôr myslela tak, že pre mňa nie je až tak dôležitý ten prsteň, ani zásnuby, ale to manželstvo. Nie svadba, veď to je pol dňa, aj keď stovky žien snívajú o bielych šatách a ako budú stredobodom pozornosti, ja som asi stará škola, pre mňa bol dôležitý ten fakt, že sa pre to rozhodol sám a chcel so mnou žiť v manželstve. Ak sa baba od začiatku netají tým, že chce mať deti v manželstve, tak aj muž vie, na čom je. Nemyslím, aby mu na treťom rande kvákala, že je jedine za svadbu a za rodenie detí len v manželstve, ale predsa prídu také situácie, kedy to povedať môže, aj keď sa jej to priamo netýka. Úprimne ti poviem, že neviem, čo by som robila, keby som toho človeka ľúbila a on by sa nechcel ženiť. A ani si nemyslím, že manželstvo je niečoho zárukou, to vôbec nie, len ja by som naozaj nechcela, aby sa moje dieťa a ja volalo inak, ako priateľ. U mňa to nie je rodina, ale rešpektujem, že to niekto cíti inak.
Ja som s mojim 3,5 roka tiez. Tiez som bola nedockava ale zas som vedela,ze je to moj buduci manzel uz pri prvom rande som vedela,ze je ten pravy. A tiez sme si presli hadkami a rozhovormi aj priatelia mu dohovarali a nakoniec ked som to nechala tak ma v marci poziadal o ruku a svadbu budeme mat buduci rok v auguste. Hlavne na neho netlac inak zutece chlap musi dostat podnet alebo prist postupne na to sam.
Jedno potvrdim - ziadnym slubom neverte. Som toho prikladom ...sice u nas nesli veci podla planu - zdrave dieta...snubny prsten nenosim - pretoze nema zmysel...ten "slub" totiz povedal za inych okolnosti.
A v presne ako to tu mnohe naznacili...nemajte deti pred svadbou - mal by to byt zakon.
O tom by vedeli pisat hlavne vdovy..
Najviac sa mi pacia tie komentare v diskusiach - mali ste sa predtym dohodnut o takych dolezitych veciach - snad tomu ani same neveria...dohoda je nic... alebo len ak stretnete naozaj MUZA..
@daganov chápem,pekne napísané tak nejak to vidím aj ja👌
@calin neviem, či som to správne pochopila, ale myslíš, že keby ste mali zdravé dieťa, tak by si ťa zobral? ja som tiež bola s bývalým zasnúbená a nejak sa k svadbe proste nemal, ale tam boli iné dovody, moj muž si ma zobral aj so ZTP dieťaťom, ktoré nebolo jeho a veľmi sa chcel ženiť, hádam aj viac ako ja vydávať, proste nie je chlap ako chlap
Môj mal 21 😀😊chodili sme vtedy rok my sme sa o tom normal bavili či o svadbe , deťoch a bývaní ...svadbu sme chceli v lete o rok ale životná udalosť nám to urichlila 😀 takže svadba v januári a v máji sme už boli rodičmi ❤️ pre info už sme spolu 11 rokov a 10 rokov oslávime svadobné výročie
@janickacrazy v podstate to neriesim - ked ti muz povie, ze s tebou byt chce..ale bez svadby. Co tym asi mysli ... a pretym mu bolo jasne, ved dal svoje priezvisko, aby sme potom nemuseli menit. Nepodstatne ...zivot ide dalej ❤
To asi fakt je veľmi individuálne, len skutočne sa mi zdá, aj podľa mnohých príspevkov tu, že ženy, teda až na nejaké vynimky, su za tradične svadby. Muzi sa toho desia, nerozumiem, ako môže chlap brat svadbu viac záväzok, ako dieťa, veď dieťa je najväčším záväzkom. Ale ok, nech každý žije, ako chce. Mam ale v okolí príklady, že to zitie bez papiera dáva takú "voľnosť",trebárs poznám dvoch, žijú spolu vyse 10 rokov, dve deti, ona už sa zmierila, že nebude vydatá,lenže keď povie jemu, že načo ideš zase von, veď bud s nami, urobíme si program, jeho odpoveď je často, si normálna? Ved ja, som slobodný, tak nemôžeš mi rozkazovať, že kam mam ísť.... A nemá argument proti, on je ozaj "papierovo" slobodný. Druhá kamoška 6 rokov žije s chlapom, on ženít sa netúžil, dáko ho uprosikala, už mali aj dva termíny sobáša,cuvol, nedokázal to urobiť, ona už zúfalá, lebo posledné roky s nim stratila, keď mohla ešte mat deti, má tesne po 40,teraz už nemá, silu meniť to, a on je šťastný, má full servis, tak načo by to menil? A chodí si lazo plazo, veď je slobodný... Ale obaja na začiatku tvrdili partnerke, že áno, veď svadba hej, raz bude....
Ahoj, môj priateľ mal 30 keď sme sa zasnubili. Chodili sme spolu 2 roky, keď sme sa zasnubili, ale nebyvali sme spolu a deti sme už veľmi chceli, ale až v manželstve. Tak isto som čakala na zásnuby a dávala som to priateľovi jasne najavo, stále som o tom hovorila,,plakala som dokonca aby ma už požiadal. Podľa mňa sú typy mužov ktorým to treba povedať otvorene aby sa niečo pohlo. Môj priateľ bol veľa v práci a okrem toho chcel este našetriť peniaze než sa vezmeme, ale ja som už nechcela čakať.
@jaskolka hm pekne 🥴individuálne to našťastie je,takéto dve individua ako ste opísala,dúfam ich bude pomenej 😁ono bohužiaľ aj tí co žijú s papierom sa správajú ako slobodní 😁 manzelstvo tiež nie je argument -zeby si jeden z dvojice nemohol sem tam spraviť vlastný program.Ale to je fakt o ľuďoch a je vážne úplne ale úplne jedno či si manželmi alebo nie,pokiaľ je človek blbec 🤷
Keď toto čítam som šťastná, že môj muž ma požiadal o ruku z lásky a nie vďaka vydieraniu, manipulovanie, zduvaniu sa. Nechápem ako vás môžu tešiť takéto vydupane zásnuby.... Potom sa čudujete ako sa k vám muži spravaju
Chodili sme spolu 2 roky pre zasnubami, svadba bola o 4 mesiace. Nebyvali sme spolu predtým. Ja som mala 23 od 28. Už sme zobrati 5 rokov. Ja by som nerodila deti mužovi ktorí nemá gule si ma vziať za ženu. A ja osobne by som nebola v nepostupujucom vzťahu. Moja známa tak skončila... Najskôr vyhlasovala ako papier nepotrebuje a potom si sama kúpila obrucku aby pred ľuďmi vyzerala ako vydatá 🤦♀️ dôležité je aby ste to brali rovnako a nie ze jeden si chce žiť len tak a druhy trpí lebo ma iné predstavy.
@nikyball Neteší ma to tak, ako keby som mala zásnuby, že veelke prekvapenie, ale každý človek a každý životný príbeh je iný. Aj každý typ muža je iný. Ale podla mňa je to stále lepšie ako potom o pár rokov si vyčítať, že prečo sme sa nevzali skôr, že už sme mohli mať deťúrence a tešiť sa manželstva. Takto by sme sa aj možno rozišli, keby sme nedali nášmu vzťahu jasný cieľ, čo sme podľa mňa veľmi potrebovali aj keď to nebolo prekvapko od muža, nie každý má to šťastie škoda. 😴
@nikyball to je pravda,mne by to prišlo veľmi ponizujuce , aké mnohe očividne nemajú sebauctu
Kolko mal muz ked sme sa zasnubili? On 30 , ja 29 . Vzali sme sa o 1,5r po poziadani o ruku. Uz sme byvali spolu 5rokov. Deti prisli po svadbe
ahoj mna požiadal na výročie troch rokoch a to som si tiež myslela že nič z neho podľa mna keď to budeš očakávať nepríde to tak skoro.. skús sa zameriat na niečo iné a vtedy to príde nečakane a budeš viac z toho prekvapená 😚
Mnohé tu hovoríte, že ak sa muž nechce ženiť, nemal by ho nikto do toho tlačiť. Ale čo ak sa žena chce vydávať? Vari je jej želanie menej, ako to jeho? Manželstvo je podľa mňa vedomý krok k celoživotnému spolužitiu. Je to oficiálny oznam pre rodinu aj okolie, že sme rodina a ostatní by to mali rešpektovať. Je to záruka celoživotného šťastia? Určite nie. To ale neznamená, že je bezcenné a nepotrebné.

No ja poznám takých, čo sa brali po pol roku vzťahu a sú 10 rokov spolu, aj takých, čo boli spolu pred svadbou 10 rokov a po pár rokoch sa rozviedli.
Môj chlap začal po roku vzťahu rozprávať o dome, tak som mu povedala, že ok, ale to by bolo všetko jednoduchšie, kebyze sa zoberieme. My sme obidvaja takí pragmatickí 😂. Potom sme o tom 3 mesiace vôbec nehovorili a zrazu mi navrhol svadbu, takže sme sa po 2 rokoch zobrali a budeme mať 12.vyrocie 😊.
Myslím si, že keď sa stretnú tí správni ľudia, tak hneď cítia, či to má perspektívu, majú jasno v tom čo chcu a vtedy nemá zmysel cakat a strácať čas. Hlavne, ak je to vek okolo 30.