Kedy začínate kupovať darčeky na Vianoce?
U vás kedy zacína sialenstvo pod menom VIANOCE? 🙂 Kolko investujete tento rok do darcekov?
ja uz mam viac menej darceky pre dcerku kupene, este objednat kalendar pre mami, manzelovi objednat privesok a ocovi kozmetiku, vsehovsudy dokopy cca 60 eur
@sisinka88888 no ja asi zacnem teraz v novembri.. a cena ? neviem ale pominule roky to bolo vzdy okolo 300 € .. tento rok snad trochu skromnejsie.. budeme mat krasny darcek, prve vianoce v novom domceku ... takze maximalne polovicu z minuleho rozpoctu pojde na darceky .
co ja viem ked uvidim nieco co mi cvrkne do nosa, moc darcekov nebude ale cenu kolko miniem neviem, kupim nieco male chlapovi, a dcerke, surodencom nekupujem a nieco male mamke .....inak u mna vianoce nie su o darcekoch a bude k tomu vedena aj moja dcera ...
no a kedze deti chcu postele nove a aj potrebuju, tak sa nevyhnem obchodaku, ked pre to pojdeme, vybrali si v IKEA, takze sa budem na to dusevne pripravovat, pretoze ja sa z prace budem vracat az 22.12. a teda vtedy musim stihnut kupit postele a este ich aj zmontovat 😀 no bude to zaujimave tak ako minuly rok, 22.12. som si v ikea zariadovala byt po ceste z nemecka. rano sme vyrazili z DE, vdaka sviatkom a burackam nam cesta trvala nie 5 ale vyse 7 hodin, kym sme vyriesili nakup v ikea, nalozit, dotrepat sa domov dalsiu hodinu cesty a este to doma povynasat na prve poschodie, medzitym som ja podpisovala zmluvu na byt a preberala kluce a v noci sme skladali velku postel, aby sme mali aspon an com spat a do toho mala dostala horucku a ukrutne bolesti brucha, co ma napadlo, ze asi slepak, tak este o pol druhej rano na pohotovost. nastastie, vsetko bolo ok 😀
@d_anica ja mam sice telku zapnutu, lebo mne zas k tym Vianociam patria vsetky rozpravky a pesnicky...( aj ked "mam strasne velkuuuuuu" by som rada nejako vypla 😉 ) ...ale scasti komercionalizmus musim, myslim tym vyzdobu, Santu a pesnicky, rozpravky....to mi nejako k tomu patri..sa aj rozplacem pri niektorych...tiez milujem Vianoce.
Ja robim vyzdobu v dvoch domacnoctiach..lebo byvame raz tam a raz tam....a musim si to vyzdobit u nas v byte a koncom novembra/zaciatkom decembra uz vyzdobim dom kam prideme okolo Stefana...takze dva stromceky, dva sviatocne stoly..a proste vsetko s tym spojene..ja si to tak vychutnavam ze az...moj muz k tomu nema vztah, ale ja uz od zaciatku decembra pocuvam pesnicky Vianocne a vyzdobujem byt i dom, podla toho kde sme...napeciem si kolaciky a vsetko..jojooj...
Ale darceky veru uz niekolko rokov cez net..mna do obchodov nik nedostane..a ani teraz...90% vsetkeho kupiujem cez net..postarka len s balikmi chodi..
Na trhy tiez rada chodim..so sestrou, s kamoskou, s malym..aj viackrat..na vinko, na horucu cokoladu..a ked tak riadne mrzne..taka atmoska..jooooj..uz sa tesiiiim
@mawka to si krasne napisala
Naco ai vyrabat zbytocny stres, nakupit hromady darcekov, potom trpnut, ci sa budu pacit, ci druha strana nekupila len nieco male a nastane trapna chvilka. A naco sa zbytocne dostat do minusu.
Tento rok prvykrat nakupujem pre male deticky v nasej rodine. Myslim ze najviac vydavkov pojde na ich darceky. Ostatnym malickosti.
Cielene sice este nic nezhanam, ale ked mi nieco udrie do oci, tak to kupim a schovam na Mikulasa a na Vianoce. Pre tych ktorym takto nekupim, budem kupovat asi v strese posledny tyzden 😉 Prve darceky som kupila zaciatkom oktobra, samozrejme ako inac vacsinou detom, nejake drobnosti manzelovi, ale nekupujeme extra velke dary, skor kopu malickosti, ktore potesia. No a na Vianoce si vzdy kupime nieco velke spolocne na 12 mesacne bezurocne splatky, takze onedlho bude telka z minulych Vianoc splatena, som zvedava co si kupime tento rok 😉 My dospeli sa hlavne tesime na chvilky doma bez kazdodenneho zhonu a dobroty
@miraklemeister dakujem. ano, je to tak. netreba blbosti kupovat a hlavne, treba cely rok pocuvat, co si ini zelaju. ja si zelam nieco, co sa kupit neda 🙂 a este som take nic nedostala 😀 ale zase, raz to pride, to viem.
ked si premietnem par rokov dozadu, aka som bola sialena a marnotratna a vianoce museli byt podla standardu, vsetkeho vela a obchody a tip top a aj tak to stastie z nas nikomu neprinieslo. tak som na tom zacala pracovat, aby to bolo inak a dari sa mi a normalne su deti v pohode. voebc im neprekaza, ze zrazu nemaju kopy darcekov. myslim, ze po vsetkom, co sme prezili aj oni tak nejak citia, ze ta pohoda a ze sme spolu je na nezaplatenie a viac nez kopa darcekov. a tak by to malo byt 🙂
jaj este som zabudla, kazdy rok robim kalendar pre starkovcov aj jeden pre nas s fotkami hlavne deti, ale napriklad mesiac nasho vyrocia svadby, tam je vzdy nasa fotka, ja len tak ze napad pre niekoho
@sisinka88888 Ja az v decembri.K nakupu vianocnych darcekov potrebujem vianocnu atmosferu.A financne to bude tento rok dost.Pre dceru TV do izby,ja si prosim kavovar Delonghi a este chceme pultovu mraznicku...+nejake drobnosti,hracky,parfum,oblecenie atd.
@henikav to je dobry napad. tiez nad niecim takym rozmyslam, videla som take rodinne kalendare velke a asi tyzden dozadu ma napadlo, ze by sme spolu s detmi vyrobili taky. velky rodinny, pre nasich lebo s ami staraju o deti, ked som prec. a ze by sme tam supli fotky a vyzdobili ho. musim omrknut format, zohnat matros na to, tvrdsi papier. mne sa paci prave to, ze tam ku kazdemu dnu je kolonka na clena rodiny, ze aku aktivitu ma a tak. a nasim sa to naramne hodi. lebo oni dvaja plus deti a do toho stari rodicia, ked sa s nimi beha kade tade po lekaroch. musim nieco vymysliet. ci rucne alebo vytlacime podla nejakej sablony.
@kinna Moj muž má v robote dosť prísny dress code takže žiadne šperky okrem obrúčky a hodiniek na neho nedostanem a v súkromí to nenosí
@kinna Takže teraz babo raď, knihy som mu kúpila ale to nie je u nás darček, že kniha. My čítame vo všeobecnosti veľa takže neviem
Dakujem za príspevky 🙂 Ja este nemám nic kupené.my kupujem uz iba detom...ale aj to nas vyjde okolo200 euro(na 4 deti)
@mawka Vločky by tento rok mohli nejaké prísť, už kvôli deťom. Vlani sa ma syn celú zimu pýtal kedy už bude snežiť a stále nič. Nakoniec sme museli za snehom do Tatier 🙂 ja zase pečiem veľmi rada, tento rok už aj syn bude pomáhať, to sa strašne teším. Už pomaly objednávam vykrajovátka na medovníky 🙂 ale zase to nepreháňam. Budem robiť zo dva druhy suchého pečiva a jeden nejaký slávnostnejší koláč, ešte neviem aký. A varené vínko a Popoluška na Štedrý deň musí byť 😀
@m.i.r.i rozprávky mám aj ja rada na Vianoce, ale väčšinu máme na DVD. Skôr som mala na mysli, keď sú ľudia otrávení, že už v októbri idú vianočné reklamy v telke. A potom nadávajú, že už zase bláznia s Vianocami a podobne. Však nikto ich nenúti pozerať reklamy!!! A že treba chystať všetko dvojmo, to poznám. Dvojnásobná radosť 🙂 Teraz už nie, ale dlho sme bývali na striedačku v pražskom byte a žilinskom dome🙂
ja už začínam lebo o chvilu budeme mat babatko tak bude menej casu
ja som zacala uz v septembri. kupujem najcastejsie z internetu. nemusim nikde behat a v jednom obchode toho vyberiem niekolko. moje osvedcene obchody su paradnedarceky.sk, mall.sk a niekedy aj alza.sk.
ja tiež začínam s vianocami asi tak pre 95% národa skoro 😀 C
hneď po junovo julovej dovolenke rozmýšľam a tvorím zoznam čo komu kúpiť, potom dávam pozor na vybraté akcie a priebežene nakupujem. napr na konci augusta boli v tescu v akcií transformery za polovicu tak som zobrala hneď dva, aj tak sa mi to zdalo drahé a plnú sumu by som za ne nedala.
Mám rada aj predvianočné upratovanie a začínam už v semtembri skriňami, špajzou a mám vastný postup čo kedy. Tak hodinu denne max dve a pri tom samozrejme vianočné pesničky a voňavý čaj a ak je vonku aj zima alebo sychravo, dážď tak atmosféra perfektná. Má to aj svoje výhody nakoľko som pracovne veľmi vyťažená a moj 5 ročný ADHD je veľmi citlivý na môj predvianočný stres takže takto mám na neho viac času. Tento rok mám ešte jeden praktický dôvod vianoce budú v III trimestri a s toľkým brušiskom by sa mi zle skláňalo do skriniek aj liezlo po rebríkoch lebo som dosť nízka 🙂

@kinna to ano aj my chodíme,,len on,,nema rad naramky,,skor retiazky na krku,, ale na ruke nie škoda 😀