icon

Kedy začínate kupovať darčeky na Vianoce?

sisinka88888
29. okt 2014

U vás kedy zacína sialenstvo pod menom VIANOCE? 🙂 Kolko investujete tento rok do darcekov?

lady511
29. okt 2014

@kinna to ano aj my chodíme,,len on,,nema rad naramky,,skor retiazky na krku,, ale na ruke nie škoda 😀

lady511
29. okt 2014

@mawka ano,,no ked to treba tak treba,,čo narobíme.. 😒

moni244
29. okt 2014

ja uz mam viac menej darceky pre dcerku kupene, este objednat kalendar pre mami, manzelovi objednat privesok a ocovi kozmetiku, vsehovsudy dokopy cca 60 eur

lucka1987
29. okt 2014

@sisinka88888 no ja asi zacnem teraz v novembri.. a cena ? neviem ale pominule roky to bolo vzdy okolo 300 € .. tento rok snad trochu skromnejsie.. budeme mat krasny darcek, prve vianoce v novom domceku ... takze maximalne polovicu z minuleho rozpoctu pojde na darceky .

minnie30
29. okt 2014

@melalex hmmm to ja by som nemohla povedať, že všetko mám, stále by sa čosi našlo, čo by sa mi zapáčilo a dokupovala som 😀 hlavne pre dcérku 😅 takže ja môžem povedať, že mám všetko asi deň pred Vianocami 😀

sense
29. okt 2014

co ja viem ked uvidim nieco co mi cvrkne do nosa, moc darcekov nebude ale cenu kolko miniem neviem, kupim nieco male chlapovi, a dcerke, surodencom nekupujem a nieco male mamke .....inak u mna vianoce nie su o darcekoch a bude k tomu vedena aj moja dcera ...

mawka
29. okt 2014

no a kedze deti chcu postele nove a aj potrebuju, tak sa nevyhnem obchodaku, ked pre to pojdeme, vybrali si v IKEA, takze sa budem na to dusevne pripravovat, pretoze ja sa z prace budem vracat az 22.12. a teda vtedy musim stihnut kupit postele a este ich aj zmontovat 😀 no bude to zaujimave tak ako minuly rok, 22.12. som si v ikea zariadovala byt po ceste z nemecka. rano sme vyrazili z DE, vdaka sviatkom a burackam nam cesta trvala nie 5 ale vyse 7 hodin, kym sme vyriesili nakup v ikea, nalozit, dotrepat sa domov dalsiu hodinu cesty a este to doma povynasat na prve poschodie, medzitym som ja podpisovala zmluvu na byt a preberala kluce a v noci sme skladali velku postel, aby sme mali aspon an com spat a do toho mala dostala horucku a ukrutne bolesti brucha, co ma napadlo, ze asi slepak, tak este o pol druhej rano na pohotovost. nastastie, vsetko bolo ok 😀

m.i.r.i
29. okt 2014

@d_anica ja mam sice telku zapnutu, lebo mne zas k tym Vianociam patria vsetky rozpravky a pesnicky...( aj ked "mam strasne velkuuuuuu" by som rada nejako vypla 😉 ) ...ale scasti komercionalizmus musim, myslim tym vyzdobu, Santu a pesnicky, rozpravky....to mi nejako k tomu patri..sa aj rozplacem pri niektorych...tiez milujem Vianoce.
Ja robim vyzdobu v dvoch domacnoctiach..lebo byvame raz tam a raz tam....a musim si to vyzdobit u nas v byte a koncom novembra/zaciatkom decembra uz vyzdobim dom kam prideme okolo Stefana...takze dva stromceky, dva sviatocne stoly..a proste vsetko s tym spojene..ja si to tak vychutnavam ze az...moj muz k tomu nema vztah, ale ja uz od zaciatku decembra pocuvam pesnicky Vianocne a vyzdobujem byt i dom, podla toho kde sme...napeciem si kolaciky a vsetko..jojooj...
Ale darceky veru uz niekolko rokov cez net..mna do obchodov nik nedostane..a ani teraz...90% vsetkeho kupiujem cez net..postarka len s balikmi chodi..
Na trhy tiez rada chodim..so sestrou, s kamoskou, s malym..aj viackrat..na vinko, na horucu cokoladu..a ked tak riadne mrzne..taka atmoska..jooooj..uz sa tesiiiim

miraklemeister
29. okt 2014

@mawka to si krasne napisala
Naco ai vyrabat zbytocny stres, nakupit hromady darcekov, potom trpnut, ci sa budu pacit, ci druha strana nekupila len nieco male a nastane trapna chvilka. A naco sa zbytocne dostat do minusu.
Tento rok prvykrat nakupujem pre male deticky v nasej rodine. Myslim ze najviac vydavkov pojde na ich darceky. Ostatnym malickosti.

henikav
29. okt 2014

Cielene sice este nic nezhanam, ale ked mi nieco udrie do oci, tak to kupim a schovam na Mikulasa a na Vianoce. Pre tych ktorym takto nekupim, budem kupovat asi v strese posledny tyzden 😉 Prve darceky som kupila zaciatkom oktobra, samozrejme ako inac vacsinou detom, nejake drobnosti manzelovi, ale nekupujeme extra velke dary, skor kopu malickosti, ktore potesia. No a na Vianoce si vzdy kupime nieco velke spolocne na 12 mesacne bezurocne splatky, takze onedlho bude telka z minulych Vianoc splatena, som zvedava co si kupime tento rok 😉 My dospeli sa hlavne tesime na chvilky doma bez kazdodenneho zhonu a dobroty

mawka
29. okt 2014

@miraklemeister dakujem. ano, je to tak. netreba blbosti kupovat a hlavne, treba cely rok pocuvat, co si ini zelaju. ja si zelam nieco, co sa kupit neda 🙂 a este som take nic nedostala 😀 ale zase, raz to pride, to viem.
ked si premietnem par rokov dozadu, aka som bola sialena a marnotratna a vianoce museli byt podla standardu, vsetkeho vela a obchody a tip top a aj tak to stastie z nas nikomu neprinieslo. tak som na tom zacala pracovat, aby to bolo inak a dari sa mi a normalne su deti v pohode. voebc im neprekaza, ze zrazu nemaju kopy darcekov. myslim, ze po vsetkom, co sme prezili aj oni tak nejak citia, ze ta pohoda a ze sme spolu je na nezaplatenie a viac nez kopa darcekov. a tak by to malo byt 🙂

mawka
29. okt 2014

@henikav hej, presne. ja sa chcem obdarovat kniznicou na vianoce. zvyknem potesit samu seba. chcela som aj ja telku, ale teda budu mat deti tie postele, co nie je zrovna lacna zalezitost, tak si kupim tu kniznicu a telku buduci rok 🙂

henikav
29. okt 2014

jaj este som zabudla, kazdy rok robim kalendar pre starkovcov aj jeden pre nas s fotkami hlavne deti, ale napriklad mesiac nasho vyrocia svadby, tam je vzdy nasa fotka, ja len tak ze napad pre niekoho

katarinka289
29. okt 2014

@sisinka88888 Ja az v decembri.K nakupu vianocnych darcekov potrebujem vianocnu atmosferu.A financne to bude tento rok dost.Pre dceru TV do izby,ja si prosim kavovar Delonghi a este chceme pultovu mraznicku...+nejake drobnosti,hracky,parfum,oblecenie atd.

mawka
29. okt 2014

@henikav to je dobry napad. tiez nad niecim takym rozmyslam, videla som take rodinne kalendare velke a asi tyzden dozadu ma napadlo, ze by sme spolu s detmi vyrobili taky. velky rodinny, pre nasich lebo s ami staraju o deti, ked som prec. a ze by sme tam supli fotky a vyzdobili ho. musim omrknut format, zohnat matros na to, tvrdsi papier. mne sa paci prave to, ze tam ku kazdemu dnu je kolonka na clena rodiny, ze aku aktivitu ma a tak. a nasim sa to naramne hodi. lebo oni dvaja plus deti a do toho stari rodicia, ked sa s nimi beha kade tade po lekaroch. musim nieco vymysliet. ci rucne alebo vytlacime podla nejakej sablony.

m.i.r.i
29. okt 2014

@henikav jooj presne..aj my uz 4 roky robime kalendar..odkedy mame deti..tak starkovcom aj prastarkovcom stale musi byt kalendar s detmi...to robim tak koncom novembra. 🙂

niki101988
29. okt 2014

@kinna Moj muž má v robote dosť prísny dress code takže žiadne šperky okrem obrúčky a hodiniek na neho nedostanem a v súkromí to nenosí

kinna
Odpoveď bola odstránená
niki101988
29. okt 2014

@kinna Takže teraz babo raď, knihy som mu kúpila ale to nie je u nás darček, že kniha. My čítame vo všeobecnosti veľa takže neviem

kinna
Odpoveď bola odstránená
sisinka88888
autor
29. okt 2014

Dakujem za príspevky 🙂 Ja este nemám nic kupené.my kupujem uz iba detom...ale aj to nas vyjde okolo200 euro(na 4 deti)

d_anica
30. okt 2014

@mawka Vločky by tento rok mohli nejaké prísť, už kvôli deťom. Vlani sa ma syn celú zimu pýtal kedy už bude snežiť a stále nič. Nakoniec sme museli za snehom do Tatier 🙂 ja zase pečiem veľmi rada, tento rok už aj syn bude pomáhať, to sa strašne teším. Už pomaly objednávam vykrajovátka na medovníky 🙂 ale zase to nepreháňam. Budem robiť zo dva druhy suchého pečiva a jeden nejaký slávnostnejší koláč, ešte neviem aký. A varené vínko a Popoluška na Štedrý deň musí byť 😀

d_anica
30. okt 2014

@m.i.r.i rozprávky mám aj ja rada na Vianoce, ale väčšinu máme na DVD. Skôr som mala na mysli, keď sú ľudia otrávení, že už v októbri idú vianočné reklamy v telke. A potom nadávajú, že už zase bláznia s Vianocami a podobne. Však nikto ich nenúti pozerať reklamy!!! A že treba chystať všetko dvojmo, to poznám. Dvojnásobná radosť 🙂 Teraz už nie, ale dlho sme bývali na striedačku v pražskom byte a žilinskom dome🙂

d_anica
30. okt 2014

@lady511 Môžeš mi prezradiť, čo je utahovačka? Nemám predstavu. To môj muž si radšej vyberie za 100e parfém Baldessarini a kašmírový sveter k tomu 😀 ale tento rok sa musí uskromniť, bo mám hlboko do vrecka 😉

lady511
30. okt 2014

@d_anica utahovačka je niečo ako vrtačka,,utahuje to šroby,,ale moc sa do toho nevyznam,,vieš ked mojmu kupim vonavku navonia sa asi raz za kesiac a tak mu vonavka vydrží aj rok,,jemu to radost nerobí,,aj ked ja milujem vonavučkých mužov 😀 😅 ,,on radšej náradie a tak

d_anica
30. okt 2014

@lady511 chápem, proste máme každá úplne odlišný typ muža 🙂 môj zase náradie chytá do ruky len v krajnom prípade, nie, že by nevedel čo s tým, ale radšej niekoho zmanažuje keď treba čosi opraviť a pod.

lady511
30. okt 2014

@d_anica tak u nás porobil celí JEHO dom,,ale aby bol občas elegantný navońaný k tomu ho len zriedka prinutim ☹

aicha15
30. okt 2014

ja už začínam lebo o chvilu budeme mat babatko tak bude menej casu

modrofuzik11
17. nov 2015

ja som zacala uz v septembri. kupujem najcastejsie z internetu. nemusim nikde behat a v jednom obchode toho vyberiem niekolko. moje osvedcene obchody su paradnedarceky.sk, mall.sk a niekedy aj alza.sk.

kikkik
16. sep 2016

ja tiež začínam s vianocami asi tak pre 95% národa skoro 😀 C
hneď po junovo julovej dovolenke rozmýšľam a tvorím zoznam čo komu kúpiť, potom dávam pozor na vybraté akcie a priebežene nakupujem. napr na konci augusta boli v tescu v akcií transformery za polovicu tak som zobrala hneď dva, aj tak sa mi to zdalo drahé a plnú sumu by som za ne nedala.
Mám rada aj predvianočné upratovanie a začínam už v semtembri skriňami, špajzou a mám vastný postup čo kedy. Tak hodinu denne max dve a pri tom samozrejme vianočné pesničky a voňavý čaj a ak je vonku aj zima alebo sychravo, dážď tak atmosféra perfektná. Má to aj svoje výhody nakoľko som pracovne veľmi vyťažená a moj 5 ročný ADHD je veľmi citlivý na môj predvianočný stres takže takto mám na neho viac času. Tento rok mám ešte jeden praktický dôvod vianoce budú v III trimestri a s toľkým brušiskom by sa mi zle skláňalo do skriniek aj liezlo po rebríkoch lebo som dosť nízka 🙂