icon

Koľko a aké darčeky dostanú vaše deti na Vianoce?

19. dec 2021

My deťom doprajeme len teda menej ako niekedy vidím. A dostanú to čo uznáme my za vhodné

autor
19. dec 2021

@janai1 dieťa má tri takže kupujeme hračky kt dieťa niečo naučia. Náučné hračky vkladacky atd napr z agatin svet alebo baby knihy ( napisane naschvál tak aby sa to nebralo ako reklama).
@annamalaga baby born? Veď na nete čítam plno recenzií že sa kazia 🤦 a nie nenakupujem v Pepcu ani oblečenie nie to hračky. Nie som z tých čo kupujú v pepcu.

Jasné preto sa idú matky zabiť za nejakými kabelkami či čo to je 🤦🤦🤦

veronikaszabova
19. dec 2021

Anonym - ja stale ale nechapem, preco mas potrebu sa porovnavat s druhymi, kto kolko kupuje.
Ved ked si OK s tym, co kupujete, tak je vsetko na poriadku. Nie?

simca06022011
19. dec 2021

Ze utracat za nejaké lego a barbie 🤦🏻‍♀️ podla mna ak dieťa túži po legu a barbie, rodičia netru biedu, tak dieťa tu barbie a lego ma dostat, ide o radosť z Vianoc. Cize ak niekto kupuje jeden darcek, ok.. Ale ma to byt to co dieťa chce. A nie potrebné ponozky. Moja dostane kozenu bundu, vyjednáva uz pomaly rok 😂 farby, klavír, slovnik a nejaké knihy. Prekvapivo dost lacne bolo všetko az teda na ten klavír 😁

ella_price
19. dec 2021

Ty neskutočne pôsobíš negatívne. Tešíš sa vôbec na sviatky?

didi2102
19. dec 2021

@reni1512 tento rok dostane syn znovu auto od mojich rodičov , pritom vedia že.ich ma kopu takže.mam na ďalší rok prvú vec 🤭😄 ja sa práveže teším keď to posuniem

annamalaga
19. dec 2021

My sme ju mali a nakazila sa. Aj ja by som deťom kupila dary aké by chceli, keby som ich mala. Ja si nespravím babo, keď nemám čo do úst . Potom nemusím deťom kupovať lacné veci. Kúp im čo chceš a nerieš.

luccy89
19. dec 2021

Tak aj nas dostane asi vela. Nie su Vianoce o darcekoch. No co je viac ako ta radost v ockach 3r dietata? Dostane, co si zela. Lego dostane kazde Vianoce jedno. Neni to nic trapne, je to hracka na rozvoj motoriky, logiky, predstavivosti…ne darmo je tu XY rokov a stale je v kurze😉 tiez niesom za oblecko pod stromcek malym detom, ved to su veci, kt tak ci tak potrebuje, kupujem pocas roka podla potreby. Ked bude v puberte vtedy bude dostavat oblecenie. Teraz este dostane sonicku zubnu kefku, auto na dialkove, o ktorom basni uz dlho a kniha je taka samozrejmost pre kazdy vek. Neviem si predstavit, ze dietatu nic nekúpim, lebo ved dostane od babky😞 ked mal na vianoce rok, tak dostal hracky, jasne, ze sme nanho nevybalili vsetko naraz. Vybalovali sme postupne a vzdy to co ho omrzelo sme na mesiac dva schovali a takto tocili hracky

abbey1
19. dec 2021

Schválne daj jednu obeť honby za kabelkou!
To čo sú aké komentáre, že idú sa zabiť za kabelkou? A lego nie je edukativna hračka? Edukatívne je snáď všetko, ak sa s tým správne pracuje, či hrá.
Toto je taká téma na moralizovanie. Nič iné.

simca06022011
19. dec 2021

@luccy89 lego jw ešte lepšia hracka ako autorkine edukativne vkladacky 😁

dzina007
19. dec 2021

moj syn povedal ze chce jednu figurku jedno lego a knihu. takze dostane sadu figuriek, lego a vela vela vela vela vela vela knih pretoze miluje citat. 🙂

bubinko1506
19. dec 2021

Nasi maju 5, u nas pod stromcekom si najdu kazdy lego, knizku a spolocensku hru. Oblecenie na Vianoce nedostavaju. U starych rodicov si najdu tiez knizku, spolocensku hru, autodrahu. Su to deti, darceky k Vianociam patria, aj ked sa ich snazime viest k tomu, ze pod stromcekom nemusi byt milion darcekov

sissy27
19. dec 2021

No milá autorka, ty asi nosíš svoje osobné veci v igelitke z tesca, keď ťa pohoršuje, že nejaká žena túži po kabelke 😂
Aj ja kúpim svojim blízkym to, čo uznám za vhodné a cena ani množstvo ťa trápiť nemusí, ty mi na to neprispeješ ani podrážky nezoderieš, aby si to zohnala 😃
Btw lego je absolútne najlepšia hračka všetkých čias - je prakticky nezničiteľná, kvalitná, drží si svoju hodnotu roky, dokonca aj stúpa na hodnote, rozvíja jemnú motoriku, podporuje rozvoj fantázie aj predstavivosti u detí a zabaví celé generácie. Samozrejme okrem takých protivných negativistických vysieračov ako si ty 😁

anickaaa6aaa
19. dec 2021

Vyzera to tak ze si bud neskopojna so sebou alebo zavidis..? Neviem si vybrat. Za mna Lego ano. Super hracka, ked to dieta baví. Moze si vyskladat všeličo co mu ponukne fantázia. Nerieš druhych. Tiez chcem syna obdarovať niečím po com tuzi on a nie ja.

nika_m
19. dec 2021

Ale ved kazdy nech kupuje podla seba nie? Ci o com akoze je tato zbytocna tema? :D opytas sa co a za kolko a nakoniec tu ides ukamenovat kazdu, ze kupuje lego a babiky :D nas maly skoro 3r dostane presne to trapne lego, lebo lego je jeho top hracka + knihu od nas...jedna babka kupuje vlacikovu drahu, druha albi kuzelne citanie...ja si myslim, ze uplne staci...kto je spokojny s vacsim alebo mensim mnozstvom, tak je to jeho osobna vec, nechapem na co tu zbytocne rozvirujes takuto burlivu debatu :D

nika2212
19. dec 2021

My sme nakupili to čo si želali. Mladšia pisala list ježiškovy a staršia 10r nam povedala čo si praje. Mladsia si priala tie Dormeo sovičky velku a malu, plastelinu tak sme kupili sadu vela plastelin s formičkami uz nejake formicky aj mame doma. A starsia chcela kolobezku kvalitnu a hru na ps4, sluchatka na uši tie velke nie tie malinke ale tie na celu hlavu. Cize uz take darceky co su ozaj prakticke a bude ich mat na dlho.. A najmensi ma 1a pol. Tomu sme zvukove hracky kupili a gulickovu drahu

amelie2017
19. dec 2021

Napis, ked bude mat tvoje dieta 6,8 alebo 10 rokov. Moja ma 4. Doteraz sme tiez vyberali hracky, ktore jej nieco daju. Vacsinou drevene vkladacky, kuchynku, knihy a pod. Jedine min rok dostala prvykrat "hlupost" medveda cubbyho. Rok sa s nim hra, spava. Tento rok si prvykrat nieco zelala. No musela by som mat ine zatmenie mozgu, aby som jej to nekupila, ale namiesto toho jej dala napriklad pocitadlo, ved v skolke sa uz ucia ratat, tak nech ho vyuzije. Dnes som uz podobny prispevok pisala. Ja som ako dieta nikdy nedostala, co som si zelala, lebo neboli peniaze. Pokial budem mat a zelania mojich deti budu primerane ich veku, nebude to nic proti nasim nazorom, tak im to kupim. Jasne, ze ak si 6 rocna vypyta iphone, tak ho nedostane, ale ak bude tuzit po fialovo oranzovych kolieskovych korculiach, tak jej ich kupim. Teraz si zelala 3 veci. A kedze mala narodeniny, za chvilu Vianoce a u nas nosia darceky aj 3 krali, tak sme to rozlozili na kazdy sviatok. Plus este nieco navyse. Knihy, pracovne zosity, spolocensku hru, oblecenie pre babiku a saty pre nu. 5 mesacny dostane darceky len kvoli dcere, aby sa necudovala, dostane veci, ktore aktualne potrebuje- zaciname s prikrmami, takze sadu riadov pre deti, oblecenie, akurat menine velkost a nejaku hracku na kocik.

dzina007
19. dec 2021

no takto ked mali moje deti 3 roky tiez sa kupovali aj drevene edukativne hracky. Teraz ked maju 7 8 im asi nebudem kupovat drevene hracky ako krpcom...
a lego je doooost edukativna hracka... dieta ked sklada podla navodou sa uci sustredeniu, pocitaniu kedze musi vediet kde presne dalsiu kocku pripevnit, rorzoznavaniu farieb lebo nieje seda ako seda a zelena ako zelena, priestorovemu videniu kedze musi stale spravne pootocit stavbu tak aby suhlasila s navodom... 😉

dencagee
19. dec 2021

Mne je až smutno, keď čítam niektoré matky, ktoré “nebudú kupovať trápne lego alebo Barbie”. Ja si pamätám, že ako deti sme sa strasne tešili z toho, že nám jezisko donesie niečo, po čom túžime celý rok. Také tie hračky z ranných reklám pred rozprávkami, ktoré chodili v TV v sobotu/nedeľu ráno. Práve Vianoce boli ten čas, kedy sa plnili najtajnejšie priania. Vždy sme dostali s bratom rovnako - tak 25-30 darčekov od potrebných vecí, cez knihy, oblečenie, hračky, elektroniku. Proste všetko, čo sme si priali. Každý jeden rok nám to rodičia splnili a ja som strasne vďačná, že si to mohli dovoliť a hlavne nás chceli takto obdarovať. Pre mňa sú to nádherné zážitky a búdy aj boli, aj keď sme už dávno prestali veriť na Ježiška. Ja osobne síce nemám deti, ale mám krstnú dcérku a podľa autorky témy jej asi kupujem veľa….ale keď vidím ako sa teší, keď rozbaľuje, aká je šťastná, že dostala to, po čom túžila. Každý si môže dovoliť iné a každý má iný štýl výchovy, ale ja by som svojmu dieťaťu nikdy neodoprela to, po čom túži na Vianoce. Deti majú byt deťmi a mat krásne šťastné detstvo. Ak radosť urobí lego, nech majú lego.

marca12
19. dec 2021

Ja si myslim,ze dieta by malo dostat to,po com tuzi. Ak je to vec,ktoru si nemozem dovolit,tak nieco,co viem,ze ho potesi. U nas je to tak,ze dostanu to,co si praju a aj uzitocne veci,ale vzdy si najdu vysnivanu hracku. Nastastie u nas v rodine decka nemaju vysoke naroky,takze im to vieme splnit. Nie je nic viac ako rozziarene oci pri stromceku.

bucko555
19. dec 2021

Ja som kúpila malej kočík dvoj kombináciu, plnú tašku oblečenia pre bábiku, kohúta na plastelínu, Barbie auto, lego, vianočný vankúš, knižku, puzzle , kozmetiku, tašku pre bábiku, nejaké oblečenie ona sa aj tomu hrozne teší a rada.rozbaluje tak nech ma toho viacej a rátam že som ešte niečo zabudla napísať 😃

martija
19. dec 2021

Ja mam doma 2x pubertu a 1x 10r. To sú len potom náklady na dary 😅 PS5 pre 13r. Autoškola pre 17r a stolový počítač pre najmladšieho. Hlava sa človeku zatočí z finálnej ceny. Ale snažili si odkladať celý rok a časťou prispejú. Veci sa kupujú keď potrebujú a po inom netúžia.Kde sú časy keď sme kupovali lego 😬

mamina0078
19. dec 2021

Nase tiez dostatnu len to co uzname za vhodne a ci je to viac alebo menej neviem posudit nestaram sa o druhych.

veronikaszabova
19. dec 2021

Mila autorka, asi sa ti panenky zatocia nad zbytocnou hrackou (podla teba). Aktualne uz vyse 90 litrov lega ( zacali sme kupovat od 2r starsieho syn. Ma 12)... Za mna najlepsia hracka na svete. A ano, mladsi syn dostane aj tento rok lego. A vies preco? Lebo si ho praje.

derdia
19. dec 2021

Moje dostanu to co si zelali. Starsia bluetooth sluchadla, a este 4 veci a malicka vsetko elzove lebo to si zela😄😄😄👍

lenka2710
19. dec 2021

@petamich aj ja si znacim alebo fotím do mobilu, keď ma niečo zaujme, cvaknem alebo si napíšem 😁 takto aspoň nekúpim plno chobotin na poslednú chvíľu ale ozaj to co si každý praje alebo co potrebuje 😊
Dnes som akurát balila darčeky, staršia dcéra má toho trosku viac 🤔 ale medzi tým má aj veľa kníh, album na fotky, dalsie sety do Logico Piccolo, ale aj hračky a lego! Mladší ma síce len rok a pol ale tiež dostane! A výchova určite nesúvisí s darčekmi, my s bratom sme tiež dostali, čo sme chceli a myslím, že sme obaja skromní a nenáročni 🤷‍♀️

ella_price
19. dec 2021

@veronikaszabova Krásna zbierka ❤️
Inak musím sa priznať, že mne sa páčia tie legá pre dospelých. Napríklad to lego F.R.I.E.N.D.S. Central Perk by sa mi hodil do knižnice 😆

lenka2710
19. dec 2021

@veronikaszabova moje nervy 😂😂😂 to by sme museli ešte jednu izbu pristaviť, toľko lega 😁 no mne tiež rastie chalanisko, tak som zvedavá co jeho bude zaujímať, momentálne už tri mesiace vari 😂😂 tak ma veľa hrncov a príslušenstva

veronikaszabova
19. dec 2021

@ella_price starsi si strasne praje lego Simpsons 🙂
Tak dostane na narodeniny

ella_price
19. dec 2021

@veronikaszabova No to bude radosť 🙂 To máš doma už profesionálnych lego zberateľov 😄

terezia323
19. dec 2021

@veronikaszabova ja radšej nepostujem fotky 😂 manžel zbiera lego už vyše 25 rokov 😂 a ešte aj teraz ako dospelému mu kupujem 😂😂😂