Koľko a aké darčeky dostanú vaše deti na Vianoce?
My deťom doprajeme len teda menej ako niekedy vidím. A dostanú to čo uznáme my za vhodné
No my tieto vianoce ideme byt pri rodicoch. Tak oni kupili malemu, jednorocnemu tatru velku a jedno drevene auticko. My sme nic nekupovali preto, naco by mu to bolo, staci mu (a aj to podla mna vela, stacila by tatra iba). A svokra ci kupila, tak hadam nie, no uvidime, nechcem to tak mat zauzivane ze bude detom kupovat aj ina rodiba, lebo potom bude toho strasne vela a to nechcem. Som za nech kupuju iba rodicia dietata, a nie stari rodicia a iny clenovia.
Alemam zasadu, ked dakto kupi vec co nechcem- ci uz pre mna, syna, tak to ostava u daneho cloveka, tam si to akoze odlozim, napr tamsa s tym syn bude hrat ked prideme. Nechcem si "zasierat" domacnost zbytocnymi vecami amilion hrackami. A takto si dobre rozmyslia co kupia, kedze im to bude zavadzat.
@veronikaszabova peniaze máme ale nehodlam utrácať za LEGO, bábiky, tuším aj nejaké kabelky ženy zháňali 🤦
Ja som nenapisala, ze nemas €. 🤦
Tak neutracaj, nikto ta nenuti. A co ked niekto zhanal lego, kabelky, atd..?? Ze chce dopriat a potesit svoje deti?
Snad kazdeho vec...
Neries a budes mat menej starosti
@veronikaszabova Len ono sa tie veci časom nakopia a detskú izbu nenafukneš,potom sa toho budeš za lacno alebo zadarmo zbavovať-vlastná skúsenosť,teda ozaj 50 darčekov j e blbosť,hoc aj sú Vianoce. U nás preferujeme zážitkové darčeky,čo sa teraz velmi nedá,každý dostane 1-2 veci,ale u nás už malé deti nie sú.
@janinah nenakopia. 🙂
Decka si vzdy vyberu nieco drahsie, nie kopu prkotin. A ano, hracky pred Vianocami triedime a posuvame dalej. Ci uz charite, alebo do skolky, ci do druziny. A vobec mi to nevadi
@janai1 aspon niekto to pochopil 🙂
A teda na čo konkrétne sa tu vôbec pýtaš? Vadí ti, že niektoré mami dávajú deťom oveľa viac darčekov, než tebe to príde vhodné? Veď obdaruj deti tým, čím chceš. Je na tebe či im dáš z ich vysnívaného zoznamu jednu vec, päť alebo všetky.
Vianoce nie sú o daroch a materiálnych veciach ... 😢
100 razy lepšie kúpiť Baby Born alebo lego ako prkotiny v Pepcu. 🙂))
U nas sa hracky mimo sviatkov a vianoc nekupuju, takze prsve vianoce su ten cas dopriat detom nieco viac… mi mame dohodu s babkami, dedkami ze len jeden darcek od kazdeho, no a my sa plus minus drzime 4 darcekov (kniha, oblecenie, nieco co chcu, nieco podla nasho vyberu)… tento rok k tomu pribudol spolocny vacsi dar pre oboch chlapcov (air hockey stol do herne)
ved lego je super darcek dokonca generacny a rovnako aj pekna babika alebo enjaka vhodna stolova hra alebo knizk
kup vo uzans za vhodne a za kolko uznas za vhodne
malo by byt nieco po com dieta tuzi a nieco naucne (kniha hra a pod)
my niekedy kupujeme aj rodinny darcek pre vsetkych (napr gramofon a kazdy dostane svoju platnu napr )
@veronikaszabova tak aj tak to neni moc ekologicke kupovat tolko hraciek, oblecenia...aj ked to posunies niekde, vacsina skonci na skladkach...
@evica17 citas aj co pisem??
Decka dostavaju drahsie dary, nie kvantum debilovin. Oblecenie na Vianoce nedostavaju.
Preboha každý vie, že Vianoce nie sú o materiálnych veciach, ale na čo sa tu zas idú mamičky hrať?
To vaše decká dostávajú ekologické darčeky a ovocie,ako tomu bolo kedysi? Alebo teda tipujem, že nedostávajú nič, veď to nie je o darčekoch predsa.
Syn (4r) momentalne fici na Tlapkovej patrole, takze dostane: pyzamo, spodne pradlo, ponozky, kozmetiku a smart hodinky vsetko s motivom tlapkova patrola, jednu velku figurku + auto oblubeneho psika, a potom uz s inou tematikou dve knihy, spolocensku hru a nove pastelky.
Nedostava ziadne ine darceky od nikoho dalsieho z rodiny.
My to zbierame hore do skrine darčeky.( Celý rok) Takže veľa toho dostane dcérka aj za 300 eur . A bábätko symbolické hryzadlo. 😁😊
@evica17 tak ale vies nie kazdy to vie vyriesit tak ze ide na sviatky k rodicom a setri na potravinach a este aj darcekoch (nekupi aak kupia rodicia) 😂
A btw, tieto moralisticke reci o tom, kto co kupuje/nekupuje na vianoce.. k comu to je? Ved kazdy urobi to, co uzna sam za vhodne. Ak niekto na to ma a chce kupit, tak nech kupi co chce a kolko chce. Ak niekto nema alebo nechce, nech nekupuje.
Ak by sa kazdy staral o seba, svet by bol krajsim miestom.
@diewcatqoo 👍👍👍👍 uplne suhlasim.
Nechapem toto "porovnavanie".
A reci o duchovnom 🤦🤦 uz vidim tie deti sklamane, ked pod stromcekom nic nenajdu, ved zivot nie je o "materialnych veciach"
@ella_price 👍👍👍👍
Zamna su vianoce i o darcekoch (pre deti)
Cely rok dostala (3r)minimum aj bude dostavat a obaja sme za bohate vianoce. 🤷🏼♀️
@veronikaszabova 👍👍👍suhlas
ano sme materialisti, ano kupujeme jeden druhemu co si praje a nie co potrebuje a ano aj polrocnemu synovi sme kupili hracky 🤷♀️ my to mame takto a ked to ma niekto inak - jeho vec
ano za mna Vianoce su v prvom rade o rodine, spolocne stravenom case, klude, pohode ALE aj o darcekoch, neskutocne rada ich kupujem a obdaruvam, cely rok si znacim, co kto kde kedy spomenul...a velmi ma to potom tesi
Predpokladám veľa alebo par (uhol pohľadu) ako každý rok.... To co si praje... Neriešim druhých, každý nech dá podľa seba... Vianoce nie sú o darcekoch ale ta radosť v očiach je na nezaplatenie....
Tak náš dostane na to koľko má rokov (skoro 2) asi veľa (podľa autorky) - dostane Lidl kuchynku +nejaké príslušenstvo, stolík na náradie, trápne Lego, detský volant do auta, ďalšie príslušenstvo k drevenému vláčiku a od každého knižku. Sú to veci s ktorými sa hádam nejaký ten mesiac zahrá, takže to za zbytočné vyhodené peniaze nepovažujeme.
Staré hračky posúvame ďalej bud cudzím deťom alebo synovcovi, takže neplytvame. Dve zásady som mala - darčeky konzultovať s nami rodičmi a žiadne oblečenie ☺️ (nechvalim sa koľko toho dostane, určite by mohol dostať viac ale aj menej)
Ale nerozumiem tomu, načo niekto potrebuje vedieť kto čo koľko dostane, či si ukojiť ego, že JA som lepšia, lebo moje deti dostanú menej, že ich nerozmaznavame? Keď na to niekto má financie a priestory, nech kúpi aj celý dračik, každého vec. To, že dieťa nedostane na Vianoce 3 darčeky ale 10 neznamená, že z neho bude zlý človek alebo, že ho rodičia zle vychovávajú. Vychováva sa ináč, nie darmi.. ✌️🎄✨
😂 uzasne napisane... A?
Kazdeho vec, dolezite je naucit deti davat, ked aj dostavaju... ja im teda ukazujem priklad ako sa da pomoct ludom, ktory maju menej nez my,snad si z toho vezmu do zivota to podstatne...
Ci im Jezisko prinesie 2 ci 20 darov, to je uhol pohladu v kazdej rodine, aj tak tym nic nezmenis
Budme vdacny za to co mame a za tych co mame a deti sa pridaju... Vianoce su aj o materialnom tak nech maju radost, ved vsetko to najlepsie chceme vzdy pre tych ,,nasich"
❤️🙏

Mam 2 synov, dostanu to, co si praju. O tom su Vianoce. Ziadne ponozky, trenky, atd... Kazdy cca za 100€. Najdrahsie darceky tento rok dostane muz 😂 (cca 800€)
Btw kazdy nech kupuje svojim detom to, co a kolko uzna za vhodne. Aj keby mali mat pod stromcekom 50 darcekov. Hlavne sa neporovnavaj s nikym, kazdy ma iny financny strop na darceky.