icon

Koľko a aké darčeky dostanú vaše deti na Vianoce?

19. dec 2021

My deťom doprajeme len teda menej ako niekedy vidím. A dostanú to čo uznáme my za vhodné

veronikaszabova
19. dec 2021

@terezia323 😂😂😂
Joooj, keby si videla mojho chlapa, ked dostanu lego technik 😂😂😂 neviem, kto ma vtedy vacsiu radost

jana_eyre_2
19. dec 2021

Myslím, že každý kupuje tak ako uzná za vhodné a nemusí sa porovnávať, alebo sa mýlim?

Mojím deťom kupujem veci iba na sviatky.. na Vianoce dostanú každé 4ri.darceky a jeden spoločný..
Každý dostane jednu väčšiu hračku čo napísali do listu, jednu menšiu hračku, knižku a spoločenskú hru.. je to tak každý rok a už podľa toho aj ladia svoje listy Ježiškovi... Spoločný tento rok bude Xbox na pohyb, lebo.chcem aby sa nám zábavnejšie doma cvičilo.. minulý rok sme dostali veľký stan..

či je to veľa, alebo málo.je individuálne ako to každý vidí...ja si myslím že je to akurát, nie je to mnoho ale ani malo.. môžeme sa tváriť že Vianoce nie sú o darcekoch, avšak deti sa na ne tešia 😉

zuzuliatko18
19. dec 2021

Ja si myslim, ze malickym detom, do tych troch rokov, nie je odveci hracky limitovat, pretoze samotne Vianoce, svetielka, atmoska je pre nich nieco velmi zaujimave a hlavne Este celkom nevnimaju, co SA to deje. AK viem, ze dostava darceky aj od sirokej rodiny, rozmyslam aj nad tym, ze tym veciam musime doma najst miesto. Pred Vianocami som par hraciek darovala dalej a tak mozu prist aj move. No.
Predpokladam, ze ked bude vacsi a bude po niecom velmi tuzit, Al to bude v nasich moznostiach a nebude chciet naozaj kolosalny nezmysel.ako najnovsi iPhone v 5 rokoch, tak mu prianie rada splnim. Stale si pamatam, ako som sa tesila, ked som pod stromcekom nasla veci, po ktorych som tuzila. Ale neznamena to, ze sa mas domov premeni na sklad hraciek, ved vsetko SA da s mierou. A je to vzdy na zvazeni rodicov.

maminkadeticiek
19. dec 2021

Nehnevaj sa hrozne neprijemne posobis.Nacosa potrebujes porovnavat s iinymi?Kupuj podla svojho uvazenia.

evica17
19. dec 2021

@loginexistuje tak potraviny kupujeme my povacsine :p a darcek keby nekupia rodicia, kupime my, ale kedze kupili tak mi prislo zbytocne kupovat este dalsi.
Ale tak na rok sa uz tesim na vianoce vo avojom a bude to ine

lauricka
19. dec 2021

Uf, čo je to za otázku? Kúpite náučné hračky podľa vlastného uváženia, niečo potrebné a praktické, lego a bábika je škoda peňazí. OK, vďaka za info. Načo Vám je informácia, čo dostanú iné deti? Vy máte svoj vyhranený názor a jasnú predstavu. Takže to chcete vedieť, aby ste tým mohli opovrhovať, rýpať do toho? Kašlite na to, dajte si punč, uvoľnite sa a neriešte niečo, čo je fakt, že úplne irelevantné.

sense
19. dec 2021

@annamalaga aj moja ma 3 babyborn à ne kazia sa, teraz si želala ešte aj babyborn veľký brat lebo toho ešte nemá...

breznica
19. dec 2021

@ella_price ja snívam o legovom dome rodiny Simpsonovcov😃

autor
19. dec 2021

@sissy27 pane bože ide o kabelku pre dievčatá nie kabelku pre dospelých a sranda je v tom že ta kabelka ke na baterky ak som dobre pochopila 🤦
@veronikaszabova s tým legom toľko plastu zbytočne, prepána 🤢🤢🤢

autor
19. dec 2021

@lauricka na to že chcem vedieť, či niekto zmýšľa rovnako ale ako pozerám všetci len aby malo dieťa tp čo si praje. Veď my ako rodičia máme limitovať a hlavne uvazit čo je vhodné.

daniela1911
19. dec 2021

@veronikaszabova vašu lego mániu úplne chápem ❤️niekoľko rokov kupujem mužovi na rôzne príležitosti lego technik. Z jeho strany láska na cely život.. len s tým vystavovaním modelov začína byť problém 😀

Autorka, ty si strašne zakomplexovaná… normálny človek nikdy takúto tému nezaloží.. a ďalej sa sama strapnuješ svojimi komentármi.

sissy27
19. dec 2021

A čo? Tak sa decko bude tešiť z kabelky. A lego rozhodne nie je zbytočný plast, keďže to nie je odpad a chvíľková záležitosť. Tvoje deti nech nedostanú k vianociam nič, lebo to je jediné 100% ekologické.

annm81
19. dec 2021

Prišla si sa pochváliť, že si úžasná matka, čo míňa na super edukačné hračky, nie lego a bábiky? Je fascinujúce , ako na ľudí pôsobí marketingová stratégia, v ktorej im povedia, že sú lepší ako tí ostatní. Skôr než si sa vrhla na nákup extra drahých netuctových darčekov bolo by dobré zamyslieť sa, čo je reklama a čo realita. Bábika je perfektná hračka na rolové hry a teda na rozvoj kreativity, všestranný rozvoj jazyka a aj na zvládanie prípadných ťažších reálnych situácii v skutočnom živote (napr. pobyt v nemocnici, strata babičky, nástup do škôlky). Lego je vynikajúca hračka na rozvoj jemnej motoriky, logického myslenia a priestorového vnímania.

autor
19. dec 2021

@annm81 odkiaľ vieš že si netuctove? X mamičiek na insta ich odporúča

annm81
19. dec 2021

"x mamičiek na insta" je iste perfektna vzorka inteligentných, rozhľadených žien, ktoré sa zásadne neriadia reklamou, ale si namiesto toho naštudovali niečo o vývoji dieťaťa.

abbey1
19. dec 2021

Ako top edukatívne by som darovala peň, nech si chlapček vystružliká. A dievčatku zásteru, nech si zrecykluje na handrovú bábiku a ak bude šetrne strihať, zostane i na šaty pre tu bábiku. To bude všetko eko a aj edukatívne.
A to radím ako človek milujúci prírodu, prívrženec domáceho vzdelávania. ;)

euka210
19. dec 2021

3 mensi synovia, kazdy 1 vacsi darcek plus nieco male k tomu...co sme uznali za vhodne, ze sa im bude pacit, ...stavebnica, spol.hra.... cenovo do 30-40e na jedneho.
Dohoda je toho roku taka, ze zvysna cast rodiny nekupuje darceky...aj tak toho maju dost ...a ani nevieme ci sa stretneme kvoli opatreniam a dialke.

euka210
19. dec 2021

Lego je super vec...my mame nahodou este z nasho detstva cca 25r a radi si stavaju. Nas 6r syn by chcel praveze hasicsku stanicu, ale 60e je vela, najma ked maju lega uz plno.

euka210
19. dec 2021

Neviem co tu riesite, ide o vek dietata co sa nespomenulo vobec v uvode...male deti asi tazko povedia co chcu, aj my sme kupovali take, aby to aj nieco rozvijalo. Pre 3r lego asi tazko. Ale vacsie uz vedia co chcu, aj rodic vie, co dieta zaujima...jedneho stavebnice, ineho spol.hry, ci sport, umenie, kreativne veci, technika, knihy. A pubertiaci uz maju svoj vkus, drahsie darceky, a tym veru staci aj nejake vysnivane oblecko.

tululu
20. dec 2021

U nas su Vianoce aj o daroch.Pre nas ako veriacich bol Jezis najvacsi dar,aky dal Boh cloveku a tak si to aj my pripominame,ze si davame dary.Ja by som skor povedala,ze clovek by sa mal zamyslat nad svojimi postojmi viac tych zvysnych 364 dni v roku.

zuzudrnda
20. dec 2021

@evica17 uplne suzniem 💚

zuzudrnda
20. dec 2021

Davam synovi max 3 hracky - z druhej ruky. Kupou jednej, tej najdrahsej, som podporila liecbu ineho dietata. Syna vedieme k tomu, ze nemusi mat vsetko, co chce. Kladiem doraz na eko-logiu rovnako ako na zdravu stravu atd. A na Vianoce este stale ako 4r veri. Cize ziadnemu Jeziskovi ci dedovi Mrazovi alebo nam nediktuje, co si prosi. Nechava sa prekvapit. Aj napriek tomu ma myslim hraciek dost. Stari rodicia sa neubrania kupe.

veronikaszabova
20. dec 2021

Takze mila "insta mamicka"...
Nestaraj sa do toho, kolko lega maju moji chalani. Maju ho vela a budu ho mat este viacej. A vies co? Este moje vnucatka sa s nim budu hrat. A vies preco? Lebo lego je nestarnuca hracka, narozdiel od tvojich "insta typov".

Inak mozes si pokecat s touto mamickou, vidim ze dalsia zakomplexovana "insta" matka.
https://www.modrykonik.sk/forum/podpora-dietata-v-rozvoji/kupujete-drevene-alebo-plastove-hracky-pre-deti/

terezia323
20. dec 2021

@euka210 len chcem reagovať na tvoju vetu pre 3 ročne lego asi ťažko. Náš malý ma 2,5 roka a s legom sa hrá už dlhšiu dobu

gina17
20. dec 2021

Kúp koľko chceš a na koľko máš, každý má iné finančné možnosti.

zuzki1
20. dec 2021

My takto

abigail88
20. dec 2021

My nekupujeme vôbec hračky počas roka, iba na sviatok a Vianoce.....Starší dostane košík na hríby (ten si najviac želal), malý futbalový stôl na hranie, šachy, vylepšenie do hry Carcassone....mladšia zasa takú guličkovu drahu, puzzle labkovej patroly, spoločenskú hru popelka. Potom spoločne mapu sveta, knihy a oblečenie. Ja sa snažím vždy niečo po čom túžia, potom niečo aj "vzdelávacie", knihy nesmú chýbať..🙂 Myslím, že je to tak akurát....a naši sa zasa s tými hračkami vždy ozaj aj uhraju....Tento rok to bude už aj mladšia viac vnímať, tak sa veľmi tesim na tú detskú radosť, keď uvidia darčeky....A áno, Vianoce nie sú len o darčekoch, veľakrát im hovorím o tom, že sa narodí Ježiško, celý advent si čítame príbehy, púšťame koledy.Tak detom vstupujeme aj duchovno, nielen materialno..Ale darčeky jednoducho patria k Vianociam 🙂

veronicka88
20. dec 2021

Cítim sa ako vyvrheľ spoločnosti 🤣🤣🤣každý rok si šetríme na Vianoce moje tajne prianie,lebo viem že manžel mi túži kúpiť niečo výnimočné(schválne začínam sebou🤣)deti dostanú 1 vytúženú vec+kniha+NERF pištole(dúfam,že ťa teraz autorka neprekotilo na mieste)....od babiek a orababiek po 1 veci,ktorú som ja vyberala lebo ma o to poprosili. A Vianoce trávime aj duchovné. Ale o čom by to bolo ak nie o rozžiarených ockach deti?ja sa cez net vraciam do detstva keď mi deň ubiehal siaaaalene pomaly....teším sa každý rok

jvlo
20. dec 2021

Toto môžeš napísať ak máš malé dieťa. Chcem vidieť ako kúpim 8 ročnej vkladacky 🤣 Tej kúpim to lego za 60e 😀 spolu s knihami a lolkami, lebo to sú veci, ktoré bavia staršie deti...

petkazamborska
20. dec 2021

PODLA MNA sa treba spytat deti , moje dostanu po jednej krasnej babike na na na surprise a to im staci a su stastne a velmi sa tesia ....kazdy rok to tak robime jeden vacsi darcek , ze napriklad kuchynka, alebo lidl dreveny dom a to im staci a su stastne potom to aj predam za dobru cenu ale hlavne sa vyhraju , nie 100 darcekov a onicom