icon

Koľko alkoholu na svadbu pre 53 ľudí?

kikatina14
22. máj 2022

Ahojte 🙂
ZAchvilu mám svadbu a stále neviem koľko alkoholu na 53 ľudí 🙂 koľko približne ste mali vy pri takom počte ? Ďakujem 🙂

sisulia
17. okt 2023

@tasticka59 Ak ta maju radi, co predpokladam ano, tak sa to ani nedozvies, aj keby si sa zrovna netrafila do ich chuti 😀 Co ja viem, ja si asi az tak nedavam zalezat a nerobim si starosti s nejakymi specialnymi druhmi alkoholu. Dokonca ani take drahe nezvyknem kupovat.

christina_petrikova
17. okt 2023

@sisulia raz som bola na takej "specialnej" oslave s mega drahym alkoholom, take ako whiskey a kadejake rozne konaky a neviem co 😀 zostala som totalne nasucho a nebola som jedina 😀 chybalo mi klasicke vino, inym zase palenka 😂 menej je niekedy viac.

joja101
18. okt 2023

@christina_petrikova Niektorí sa snažia mať všetko nóbl a košer a neviem čo, ale potom to môže vypáliť ešte horšie 😂 Toto je úplne krásny príklad.

zdenusa4
18. okt 2023

@joja101 Podľa mňa sa to nemá preháňať. A zase toľko alkoholu riešiť netreba, skôr ide o to jedlo a zábavu, to sú veci, ktoré si aj tak hostia zapamätajú úplne najviac a to sa im aj vryje do pamäti.

sisulia
19. okt 2023

@zdenusa4 A ja si zase myslim, ze je to kombinacia vsetkeho 🙂

svettii
19. okt 2023

@sisulia Ja sa dobre bavím, keď pijem to, čo mi chutí, mám okolo seba ľudí, s ktorými stojí za to tráviť čas a keď hrá skvelá hudba, ktorá je môjmu srdcu blízka 🙂 Tak to proste mám a myslím si, že viacerí to majú podobne 🙂 ♥

christina_petrikova
23. okt 2023

@svettii no to si napisala ozaj krasne 🙂 len bohuzial aj v mojej rodine je zopar takych osob, ktori su nehorazne priebercivi a neuspokoja sa len tak s hocicim. 😒

jablon_katka
27. okt 2023

@christina_petrikova No vies co ti poviem, takych by mi nebolo hadam ani luto pozvat na taku rodinnu seslost 😀 Kto chce pride, ale samozrejme je aj vdacny za to, co ma nachystane, cim ho pohostis. Ostatni ma vonkoncom nezaujimaju 😀 Ked sme robili oslavu naposledy, tak sme len zopar vin vylozili, fakt ze par kusov, od Eleska sme kupovali. A vsetko bolo ok, vypilo sa vsetko do poslednej kvapky, nikto ani nepipol. 😀

0ria0
3. nov 2023

@jablon_katka no u nás si teda pár kusov predstaviť neviem, ale tak samozrejme všetko závisí od toho, koľkopočetná rodina ste, že áno 😀 a to kde ste kupovali?

jablon_katka
6. nov 2023

@0ria0 No ved nas tiez nie je malo, neboj sa 😀 Ale tak viem len o par ludoch, co piju vino, takze sme toho nekupovali zbytocne vela. Len to, co sa vypije. A aj sa vypilo. Objednavali sme normalne z ich eshopu.

hacula1816
7. nov 2023

a co sa vina ako takeho tyka - aj vam zalezi na vsetkom ohladom urody, z ktorej sa vyraba? ze kde a ako dlho zreje, kde rastie a podobne?

svettii
8. nov 2023

@hacula1816 Asi máš na mysli odrodu 😀 Niekto si na toto vyslovene potrpí, ja pijem to, čo mi chutí a nejak extra popravde neprihliadam na to, kde bolo to hrozno vypestované a zozbierané. Ak je to slovenská značka, okej, rada podporím, ale vyslovene si na tom nezakladám 🙂

jarinka33
9. nov 2023

@svettii myslis takto akoze na "bezne" pitie? 😀 ak hej, tak to ja napriklad vobec neriesim. zvycajne uz tak akoby automaticky siaham po tom, co poznam a co viem, ze mi bude aj chutit. ked nakupujem, tak ma zaujima akurat tak ci je cervene/biele, sladke/suche/posladke 😀 nic viac.

fomelka
10. nov 2023

@jarinka33 No ja niekedy neviem, či mi to bude chutiť a predsa vyskúšam 😀 Treba skúšať nové veci jednoznačne 🙂 Veď nevieš, čo ti zachutí 😀

mimisram
14. nov 2023

@fomelka Veď to 😀 Treba tie druhy aj obmieňať, mne by napríklad nechutilo stále vkuse to isté 😀 Raz príde ten deň, kedy sa ti to zunuje a tak či tak prejdeš na niečo iné 😀 To je tak pri všetkom.

bubalea
15. nov 2023

@mimisram Však nech si každý pije, čo chce a čo mu chutí 🙂 Jedine na oslavách sa prispôsobujem, to je ale zase také normálne, nestáva sa zakaždým, že si nájdem na stole presne to, čo obľubujem piť. Ale som slušne vychovaná, ak mi nechutí, nepijem nič a nesťažujem sa. 😀

jarinka33
16. nov 2023

@bubalea tak to ja zase nemam problem povedat, ked sa mi daco nepaci 😀

tasticka59
27. nov 2023

Pokial sa jedna o moju oslavu, tak sa podava to, co ja uznam za vhodne a neprisposobujem sa. Ved to by ako bolo, aby to vsetko musel hostitel prisposobovat kazdemu jednemu hostovi? Ved to je nerealne. A navyse financne neunosne.

zdenusa4
29. nov 2023

@tasticka59 Neviem teda, že prečo to každý berie ako niečo finančne extrémne náročné. Máš aj lacnejšie a chutné varianty, ktorými vyhovieš každému.

bubalea
1. dec 2023

Napríklad 🙂 A ani to človek nemá problém zohnať, keď treba.

jarinka33
5. dec 2023

@bubalea a tuto maju len Marinu? ine druhy nie? nevies 🙂

joja101
12. dec 2023

@jarinka33 Myslím, že tam nájdeš len konkrétne tento druh. Aspoň som tam teda iné nevidela zatiaľ, ale možno niekedy dodajú aj ďalšie. Každopádne, iné si vieš keď tak objednať online, to nie je problém.

tasticka59
13. dec 2023

@joja101 Tiez si myslim, ze takto je to jednoznacne najlepsie. Velakrat mi pridu na chut take tie premium vina od nich a tie v obchode proste len tak nezozenies, co je podla mna velka skoda. Tak tieto si zvyknem objednavat.
Akoze hej, bolo by asi jednoduchsie si to kupit v kamennom obchode, ale tak ked sa neda, tak sa neda.

zdenusa4
14. dec 2023

@tasticka59 Veď práve, nezblázniš sa 😀 Ja už vlastne takmer ani inak nenakupujem. Málokedy idem normálne do obchodu. Len do potravín a aj to na veľký nákup, nech s tým mám pokoj na dlhší čas. 😀

tiezjedna
14. dec 2023

@zdenusa4 hlavne by sa im zavŕtalo do pamäti, keby v polovici osláv došiel chlast😉 si píš, že na to by nikdy nezabudli😂

sisulia
18. dec 2023

@tiezjedna Tiez si myslim 😀 Na take veci sa rozhodne nezabuda, to ti proste utkvie v pamati. Treba to mat vyratane aspon priblizne, lebo potom je to podla mna dost velky trapas a faux pass. 😀

tiezjedna
18. dec 2023

@sisulia pri takýchto príležitostiach je vždy lepšie, keď niečo zostane, než keby malo čo len trochu chýbať😂

christina_petrikova
3. jan 2024

tak ono je to velakrat dost nevyspytatelne pri tychto rodinnych oslavach 😀 niekedy sa zabava zvrtne tak, ze to proste necakas 😀 ale tak zase podla mna nie je problem sa zobrat a ist dokupit, co treba, co chyba. to je fakt ze najmenej. ak sa teda najde nejaky triezvy clovek este, samozrejme 😂

0ria0
17. jan 2024

@christina_petrikova mne sa teda ešte nestalo, že by sa nevypilo to, čo bolo nachystané 😀 zakaždým sa zvýšilo.

jablon_katka
17. jan 2024

@0ria0 Ale moze sa to stat 😀 A nic hrozne to nie je, no tak vezmes domov, vypijete 😀