Koľko darovať na oslavu prijímania?
Koľko by ste dali do obálky na oslavu prijímania
@anonym_231246 Mala si im pri pozvaní povedať, že ak chcú prísť, nech si za seba aj zaplatia, aby vedeli o čo ti ide. Možno si mysleli, že chcete oslavovať s rodinou prijímanie svojej dcéry, nie že chcela aby ti to zaplatili.
@klara351 lenže to sa vracia v rodine vieš? Aké dostane také vrátené.. aby si nič nedlhovali. Tak sa robí aj na svadbách..keď ti dajú 500e mala by si to vrátiť na 8ch svadbe
@anonym_5f73be To sa vždy riešilo aj sa bude..neviem cobty riešiš normálna otázka. Vieš niektorí ľudia nechodia moc na oslavy q tak nevedia koľko sa asi dá a do obalky..tak sa pýta
@anonym_d0d34c
Počuj, je to o hodnotách. Pokiaľ som úprimne veriace, nejdem na sviatosti aby som zarobila. Naši kostolné Prahy veru neprijali aké tie hodnoty boli inde. Nikoho nenapadlo, že by sme tým išli zarábať. Od jednej som dostala niečo zlaté, myslím krížik. A veru na peniaze si nepamätám.
Ja tiež kostolné Prahy neosucham veru aké nie je mi po chuti, keď to berú ako zárobkovú činnosť. Počula som aj v rodine, kto koľko dal či už na krs alebo prijímanie. Najlepšie bolo, že pozvali nejakého vzdialeného príbuzného, lebo je pri peniazoch a veď on sa veľa. Za mňa je to hrozne. Veď nech dajú teda na narodky aké tieto sviatosti by mali byť o iných hodnotách.
Ohľadom cirkvou ako takej škoda reči, tam sa zhoduje s názormi, že sú to vychcanci. No pokiaľ úprimne verím v Boha (nie cirkev), tak mi tu ide o niečo iné.

švagriná dala 20 e , pre moju dcéru. Prišli 4 z toho 2 deti.
@anonym_231246 aj 50 by bolo malo...