Koľko darovať na oslavu prijímania?
Koľko by ste dali do obálky na oslavu prijímania
švagriná dala 20 e , pre moju dcéru. Prišli 4 z toho 2 deti.
@anonym_231246
To už sa aj prijímanie rieši finančné ako svadba?
@beruska0091
Ja som dala krsnatam strieborné ruženec, žiadne peniaze. Veľmi sa im páčili
@anonym_231246 bud rada,ze 20cku.U nas 5eur na krstiny.
@beruska0091 50e sme davali alebo kupili nieco alebo sme sa poskladali viaceri na nieco prakticke. Nase deti si za tie peniaze kupili mobil.
Záleží na tvojich možnostiach nie?
Manžel dal krsniatku výlet do Barcelony na futbal (keďže je veľký fanúšik). Urobili si pekný 4-dňový výlet a malý doteraz na to spomína.
My dávame krstňatu zlaté náušnice, tortu a pamätnú knihu. Synovcovi 50€ a pamätnú knihu
My sme kúpili synovcovi pocitac za 800€, zalezi kolko chces dat a aky mas vztah
Pochadzam zo silno veriacej rodiny. Pamätám si, že od mojej krstnej som dostala pátričky. Moje deti nemajú sviatost prijímania. Ale nestačím sa čudovať. Kam sa podelí cirkevné hodnoty? 😵💫 fakt sa všetko zakladá na peniazoch?😵💫 deti na školách sa už dávno nesprávajú tak, ako im cirkev káže. Načo je toto všetko dobre?🫣 nie je dobry ten, kto chodí do kostola! Dobry je ten, kto nezištne pomôže. A vôbec kvôli tomu nemusí chodiť do kostola. Pekný deň
A keď vás rodina nepozve na prijímanie lebo nechcú ľudí a nechcú robiť oslavu, tiež by ste darovali niečo synovcovi, ruženec alebo pamätnú knihu alebo peniaze? Alebo keď nepozvu tak nekúpiť nič?
my sme neveriaci a ja som vôbec netušila, že by sme mali niečo dať… pozvali nás na oslavu a brali sme to ako rodinný obed - ako každý iný raz, keď sa spolu stretneme…
takže ťažko radiť 🤷♀️
Pochadzam zo silno veriacej rodiny. Pamätám si, že od mojej krstnej som dostala pátričky. Moje deti nemajú sviatost prijímania. Ale nestačím sa čudovať. Kam sa podelí cirkevné hodnoty? 😵💫 fakt sa všetko zakladá na peniazoch?😵💫 deti na školách sa už dávno nesprávajú tak, ako im cirkev káže. Načo je toto všetko dobre?🫣 nie je dobry ten, kto chodí do kostola! Dobry je ten, kto nezištne pomôže. A vôbec kvôli tomu nemusí chodiť do kostola. Pekný deň
@anonym_a0518b
Presne si to vystihla.
@anonym_a0518b ake cirkevne hodnoty? tie nikdy neboli.. ani dnes ani v minulosti.. cirkev vzdy bola len prostriedok na ovladanie davu, machinacie s peniazmi, najvacsi uvhylaci a skryvanie sa za absurdity.. v
@anonym_231246
@anonym_5f73be tak decká by chceli aj 500 eur 😀Neverím ani jednému, že tam ide z presvedčenia a verí bájke o Ježišovi
@anonym_a0518b ake cirkevne hodnoty? tie nikdy neboli.. ani dnes ani v minulosti.. cirkev vzdy bola len prostriedok na ovladanie davu, machinacie s peniazmi, najvacsi uvhylaci a skryvanie sa za absurdity.. v
@anonym_8ef388 👍👍👍
@anonym_a0518b dobré ráno. Ty si prespala storočie? Áno v cirkvi vždy šlo o peniaze. Si nikdy nebola v Ríme a Vatikáne? Najbohatšia firma na svete a premakaný manipulatìvny spôsob na ovládanie ľudstva. Pozri omšu, každý kňaz bachor hore nosom, hlava ako strejda Krkovička. Skromnosť veru skromnosť. Ale komu? 😀
@anonym_a0518b
Cirkev sama porušuje stáročia tieto hodnoty. Na čo sa hráme? Cirkev je jedna po peniazoch chamtava inštitúcia. Celá jej úloha je len zhrabávať majetky. Pozri aké kauzy na Sk aj po svete maju. Kolko zla po starocia robia. Slovenski biskupi by Ficovi aj rit lizali, len nech im da peniaze. On ich uplati a oni potom v kostole kazu koho maju ovce volit. Pozri co stvara KDH.
@anonym_231246 Mala si im pri pozvaní povedať, že ak chcú prísť, nech si za seba aj zaplatia, aby vedeli o čo ti ide. Možno si mysleli, že chcete oslavovať s rodinou prijímanie svojej dcéry, nie že chcela aby ti to zaplatili.
Ľudia svoje deti dávajú na náboženstvo, sviatosti, len aby sa “ukázali”….😵💫 pritom v nedeľu do kostola ani nepáchnu. Veľmi sa mi protiví také správanie.🫣 po sviatosti ani to dieťa nevlezie do kostola (do nasledujúcej sviatosti). Dieťa by si malo vybrať samo, či chce byt veriace a či chce sviatosti. A rodicia by mu mali ist príkladom, nezištne. Žiadne peniaze by som nestávala na piedestál “lebo prijímanie”. Samozrejme dodržiavať desatoro a pätoro…. Tie deti by som na to prijímanie ani nepustila, veď ani netušia, o co sa jedná. V škole samé nadávky, “sixsewen”, 😵💫🫣 a k čomu je ta sviatosť? Aký ma zmysel? “Lebo bývame na dedine, nech neukazujú na nás prstom.” 😵💫 doba sa zmenila. Prstom sa ukazuje na nevychovane deti, drzé, vulgárne, ktoré idú na prijímanie….. niektoré deti vyslovene kvôli peniazom. Po príjmaní sa robia honosné oslavy, ako keby neviem čo. Fraška….. 🫣 Boh kázal vodu a chlieb🤷♀️ mám dcéru tretiačku, jediná nejde na prijímanie. Dokonca idú také deti na prijímanie, ktoré chodia na etickú výchovu. Nechápem tomu…. Ľudia hlupnu.
@beruska0091 idete prvý krát? Veď podľa vašej možnosti ako máte zaužívané, načo ti je vedieť kto koľko dáva? Niekto dá 100, 200, 500 € a ? Oslava doma v reštaurácii? Neter, či od sesternice dcéra ide?
@anonym_a0518b Ja som sa narodila v 90tkach a už vtedy keď sme šli ako deti na prijímanie, tak sme si mydlili ruky na to aké bicykle dostaneme.
A keď sme šli na birmovku, tak to bolo už fakt len ako brigáda. Odchodiť pár náuk a potom dostať 500e do vrecka za to. (Orava)
@anonym_a0518b Ja som sa narodila v 90tkach a už vtedy keď sme šli ako deti na prijímanie, tak sme si mydlili ruky na to aké bicykle dostaneme.
A keď sme šli na birmovku, tak to bolo už fakt len ako brigáda. Odchodiť pár náuk a potom dostať 500e do vrecka za to. (Orava)
@anonym_e39fce tiež som bola na prijmani v 90.tich rokoch😂🙈 ale u nás bol rebríček hodnôt inak nastavený. Moja krstná je mníška🙈 my sme boli nonstop v kostole, až sa mi to sprotivilo natoľko, že dnes kostol obchadzam na kilometre…. 🙈
Ľudia svoje deti dávajú na náboženstvo, sviatosti, len aby sa “ukázali”….😵💫 pritom v nedeľu do kostola ani nepáchnu. Veľmi sa mi protiví také správanie.🫣 po sviatosti ani to dieťa nevlezie do kostola (do nasledujúcej sviatosti). Dieťa by si malo vybrať samo, či chce byt veriace a či chce sviatosti. A rodicia by mu mali ist príkladom, nezištne. Žiadne peniaze by som nestávala na piedestál “lebo prijímanie”. Samozrejme dodržiavať desatoro a pätoro…. Tie deti by som na to prijímanie ani nepustila, veď ani netušia, o co sa jedná. V škole samé nadávky, “sixsewen”, 😵💫🫣 a k čomu je ta sviatosť? Aký ma zmysel? “Lebo bývame na dedine, nech neukazujú na nás prstom.” 😵💫 doba sa zmenila. Prstom sa ukazuje na nevychovane deti, drzé, vulgárne, ktoré idú na prijímanie….. niektoré deti vyslovene kvôli peniazom. Po príjmaní sa robia honosné oslavy, ako keby neviem čo. Fraška….. 🫣 Boh kázal vodu a chlieb🤷♀️ mám dcéru tretiačku, jediná nejde na prijímanie. Dokonca idú také deti na prijímanie, ktoré chodia na etickú výchovu. Nechápem tomu…. Ľudia hlupnu.
@anonym_a0518b presne tak to je. A keď počujem, dieťa zo slušnej kresťanskej rodiny 🤦♀️ Totálne zdôraznené kresťanskej. To by to tu ináč muselo vyzerať, ak by sa dodržiavalo 10-toro v tej početnosti členov, ktorí sa hlásia k RKC. Opak realitou 😁
@anonym_e39fce Cccc Orava? Taký kraj pobožný? Taký svätuškári? Nie je možné 😀😀😀
@anonym_a0518b o akych cirkevnych hodnotach píšeš???ved celá cirkev je o prachoch..u nás v meste sa stavala nová fara bola zbierka na nu...v dedine z ktoréj pochadzam bola povinna zbierka na kuchynsku linku z kazdej domácnosti pretože novy farar chcel novú linku (povodna mala 5 rokov)...bola prerabka fary povinna zbierka...pekne sa zapisovalo kto dal a kto nie.ked som bola dieťa farar prišiel do našej farnosti na starej rozpadajucej sa embéčke a odchádzal na bmw po 5 rokoch. Cirkev vždy zdierala obyčajných ludi aby sa papaláši mohli mat dobre a tak to aj vždy bude..
@anonym_a0518b o akych cirkevnych hodnotach píšeš???ved celá cirkev je o prachoch..u nás v meste sa stavala nová fara bola zbierka na nu...v dedine z ktoréj pochadzam bola povinna zbierka na kuchynsku linku z kazdej domácnosti pretože novy farar chcel novú linku (povodna mala 5 rokov)...bola prerabka fary povinna zbierka...pekne sa zapisovalo kto dal a kto nie.ked som bola dieťa farar prišiel do našej farnosti na starej rozpadajucej sa embéčke a odchádzal na bmw po 5 rokoch. Cirkev vždy zdierala obyčajných ludi aby sa papaláši mohli mat dobre a tak to aj vždy bude..
@svetlusska
A to prišli s debipnou od dverí k verím či ako sa to povinné zbieranie prejavilo? Ten, kto nedal, nedostal prijmanie ci ako?
@svetlusska tieto zbierky 🫣 A ľudia dajú, aj keď makajú za žobračenku a splácajú hypo. Nikdy nepochopím. Ani cent! To radšej kúpim bezdomovcovi bagetu na stanici alebo prispejem na dobrú vec a pomoc
@anonym_231246
@anonym_5f73be To sa vždy riešilo aj sa bude..neviem cobty riešiš normálna otázka. Vieš niektorí ľudia nechodia moc na oslavy q tak nevedia koľko sa asi dá a do obalky..tak sa pýta

Záleží, čo je dieťa tebe a čo si ty jemu