Koľko peňazí darovať na svadbu veľmi dobrej kamarátke?
Kolko€ by ste dali na svabdu velmi dobrej kamaratke?
Rozmyslam nad 200€, ale vobec nevien ci to nie je malo a zas nejaky super plat nemam, ale nechcem jej dat malo , poradte 🙂
Každého rozhodnutie, akú svadbu usporiada. Ale radšej by som nikam nešla, ako dať týždňový plat za jednu žúrku.
200 úplne stačí
Tak si zrátaj kolko su náklady na občerstvenie plus všetko okolo pre 2 ľudí. Ja som vyjadrila svoj názor. 200 je podľa mňa spodná hranica.
Tak si zrátaj kolko su náklady na občerstvenie plus všetko okolo pre 2 ľudí. Ja som vyjadrila svoj názor. 200 je podľa mňa spodná hranica.
@martinka13 tak to zavisi od vela premennych, region, aky hotel,
Ja žasnem čo sa tu píše.. Svadbu robím preto, že to chceme a chceme na nej ľudí nám srdcu blízkych a nie preto, aby sme niekoho na tej svadbe mali a aby pokryli náklady.. Čiže ak môžeš dať 100, tak daj 100,ak viac, dáš viac.. Žiaden dar nie je hanba, základ, že budeš pri niekom v jeho pekný deň 😉
200 eur je úplne okej, mala som svadbu minulý týždeň a cca 100e na osobu bol priemer, mladší kamoši, čo ešte študujú dávali menej, tí čo už pár rokov pracujú zas dávali viac. 🙂 myslím, že to všetci chápu, že každý dá toľko koľko može, ja by som tam pozvala tých istých ľudí, aj keby nám nedali vbec žiadny dar. 🙂
Záleží aj od regiónu. Ale 200€ eur je pre kamarátku úplne ok. Mne sestra dala na moju svadbu pred 2 rokmi 300€ a teraz sa vydáva ona a zvažujem sumu 200€. Keďže sme mali veľa výdavkov a ešte som na rodičáku. Od kamarátov sme viac ako 150€ nedostali a v živote by som to neriešila

Vies co, ona bola cela vychcana a manipulovala s kazdym, s kym potrebovala. A celu svadbu jej financoval otec a potom vsetko, co mala ako saty, vyzdobu a pod. kupene za drahe prachy este predavala. A to nebola ziadna chudera. Cize jej sa to krasne vratilo, ze sa s nou osud zahral tak, ze proste ti ludia jej peniaze na svadbe nedali. Tolko, kolko ona pocitala.