Koľko peňazí dávať šibačom tento rok?
Ahojte, áno áno, viem, že niektoré odsudzujete takéto dávanie peňazí, ale tie, ktoré dávate, tak koľko cca?
Príde k nám zajtra švagor so synom (10 r.), my máme dvoch malých synov a švagor, že sa zastavia mňa okúpať. Akože veď dobre, starú kofu 30 ročnú, ale tak synovcovi by som chcela niečo dať, na kindervajco je už asi veľký. 😀 tak poraďte, 10 eur je tak akurát?
A áno, viem, že každý dáva podľa svojej finančnej situácie, tak sme normálna rodina, nemáme milióny, ale ani nežijeme od výplaty ku výplate....
Mna vzdy na Velku noc ako dievca hnevalo, ze ja som zliata, vysibana a bratranec vyrehotany, este peniaze od rodiny dostal. Davam vajicko - cokoladove, malovane, farbene, ale odkedy su dievcata vacsie, chodime radsej na vylety. Syn dostane vajicko, ale nejako neprisiel na chut tejto tradicii, nerad chodi oblievat.
Nebudem dávať žiadne peniaze iba môjmu synovi dám a synovcom po 5 eur
0€
Hadam pridu kvoli tradiciam a ze chcu vidiet oblubenu tetu, nie pre peniaze, ci? Alebo ked nevytiahnes €€ tak si zbytocna?
Malým rodinným príslušníkom 2e, veľkým (od tých 9-10r.) 5e. (Dospelákov tým nemyslím). "Veľkým" kamarátom/spolužiakom dávame 2e plus sladké, malým len sladké. Peniažky dá manžel aj dcéram - v utorok 😉.
cokovajce, pohostenie a dakujem. peniaze by som nedavala z principu, pride ti vlastne popriat vela zdravia, nemiesala by som to s takouto odmenou
0
@angel993 ja kupim kazdemu dietatu nieco velkonocne cokoladove, dokonca aj dievcatu, ale mam dvoch synovcov a jednu neter a dvoch synov, plus kupim cokoladove aj pre kazdeho dospeleho clena, tento rok to bola bonboniera lindt, ano, len tieto cokoladove srandy ma vysli dost vela, ale nepocitam to, beriem to ako darcek, tak ako ked na vianoce kupim darceky rodicom a svokrovcom, peniaze davam ako kedy a ak davam, tak kazdemu dietatu, aj neterke. Ale inak nemame ziadnych polievacov, cize nikto iny k nam nechodi.
Synovcom Vajce a 10€. Cudzim davam vajce a 5€.
davam synovcom po 10eur, sladkosti a ovocie k tomu, synom dam po 20 eur, sladkosti. Dospeli dostanu najest, kto chce, aj vypit /malokto pije u nas alkohol/ absolutne mi to nevadi, a beriem to normalne.
nic.
sladke vajicko ci zajaca.
nikdy nebudem davat peniaze.
Syn nedostane ziadne €€€. Ako decko som to neznasala, u syna to pretrpim. Ale deti idu zajtra hladat v lese vajicka. Mam aj dceru, takze chcem aktivitu pre oboch 💁♀️
@zuzana76 ja som to u nás úplne zrušila, s manželom nechceme v tejto tradícii pokračovať, deti o tejto tradícii zatiaľ nevedia, neskôr im vysvetlíme prečo sme sa rozhodli neviesť ich k tomu. Ja čokoládové vajíčka ani nekupujem aj tak nikto nechce jesť.
Ale napríklad v manželovej rodine sú sviatky časom zárobkov pre chlapcov. Na veľkonočný pondelok dostávajú peniaze, na Vianoce za vinšovanie dostávajú peniaze. Dievčatá nedostávajú nič.
Daj mu 10€ aj kinderko 🙂
Určite len sladkú pozornosť. Ja svoje deti neučím si takouto formou zarábať .V minulosti sme oblievali za maľované vajíčka a sladkosť a sme tu o nič sme neprišli. Aj tak deti míňajú veľa na sladkosti tak to je úplne jedno.
Nedávame, vzdy sme odcestovaný,, Veľká noc bola kedysi o inom, dnes sa z toho urobil biznis a každý čaká peniaze keď príde 🤷♀️. Ja som nikdy nič nedostala keďže bol zvyk ze dievča to sa nepatrí,, mame dve dievčatá tak to ani neriešime
@zuzulka558 dievcata chodia spievat s majom na kvetnu nedelu. Mam skoro 40r. Vzdy sme dostavali a aj sibacom davali
@minutka tak asi u každého inak
Chcem sa opýtať. Každý rok som dávala manželovmu synovi 20e, tento rok prišiel včera večer, že ma oleje, lebo dnes nemôže, lebo idú s mamou na výlet. Povedala som že nech príde ráno pred výletom, ved aj moji chlapci chodia vynšovať a budem hore už skoro ráno. Tak mi povedal, že on chce len peniaze, ani ma nemusí oliať. Manžel ho upozornil, že je to o inom, nie o peniazoch, nech radšej ani nechodí, ak to len kvôli tomu chce. Dnes neprišiel. Ale už volal, ze príde zajtra. Dať mu niečo, alebo mu drzo povedať, že olievalo sa dnes a už odmietam? Nechcem byť zlá, ani drzá, ani robiť peklo. Len ma to prekvapilo, že to berie ako zárobkovú činnosť.
@vyrovnanaosoba nie drzo, ale s usmevom, ze kto neskoro chodi sam sebe skodi. nech vysibe, ale za cokoladove vajicko. skoda, ze ste ho tak naucili, trochu sa to vypomstilo. prave pre tu poznamku by som mu nedala €, aby sa uvedomil. nie trest, ale pripomienku sviatkov a vasej tradicie sibat v den sibacky
@tana85 u nás sa peniaze nedávajú, len u nich je taky zvyk. Ale áno, nedám nič. Mam koláč, chlebíčky, Čokoládové vajicka. To mu musí stačiť.

Ja žiadne peniaze nedávam. Dostanú po vajci a hotovo.