Koľko peňazí do obálky pre sesternicu, ktorá sa vydáva?
Ahoj dievčatá, sesternica sa mi vydáva, koľko peňazí dať do obálky? Nemám predstavu koľko sa dáva.
Ďakujem
zvláštna móda v dnešnej dobe, aby si hosť platil to, čo zje na svadbe. Keď pozývam hostí, tak aj za nich zaplatím, a keď na to nemám, tak nerobím svadbu, alebo aj inú oslavu
@mijo53 Aká móda? Vždy sa dávali dary mladomanželom.
Chceš si urobiť obraz koľko je vhodné. Ale veď na to nie je norma. My ideme za dva týždne na svadbu mužovej sekretárke, svadba je v ČR, dáme 15 tisíc českých korún. 500 eur sme dávali tento rok na 2 svadbách kamarátom. Niekto dá 50 eur a ak viac nemá, tak nemyslím že je to málo. Pretože svadba sa nerobí pre peniaze.
Ja som dostala od brata odpustenie dlhu 1000eur, ostatní ale dávali hej tak 50eur za osobu
Základ je ako už písali aby to bolo viac ako stoji také svadobné menu cca
Záleží od možností.. My sme boli teraz sesternici mojej a my sme dali 100eur...jej rodina nám pred 8rokmi 20 eur.. (podotýkam, že peniaze majú) 🤷♀️ nám dal mužov krstný 2000eur 😂 takže naozaj závisí od osoby a aj od možností
Podľa mňa stačí 100€ veď je to krásna suma .Ja keď som Bola sesternici dala som 100€ a kyticu a blahoželanie.
@mijo53 vždy sa dávali hodnotné dary, ešte možno drahšie ako teraz tých 50 eur v obálke na osobu čo väčšina dáva, len kedysi bol jeden vysávač, 1 sada riadová a rozložili si to hostia kto čo kúpil. Len teraz je výber veľký, tak sa dávajú radšej peniaze aby si mladí kúpili podľa svojich predstáv. Práve pri obálkach sa vedia skryť takí držgroši (ako boli tu spomínaní, že majú peniaze a dajú 20 eur) čo dajú obálku a sumu v nej nik nevidí, len mladomanželia.
A autorka 200 eur je fajn za dvoch-tak primerane že budú mať aj niečo naviac a viac zase by som nedávala ked tam nie je blízky vzťah, viac najlepšej kamoške, sestre, bratovi a tak...
V poriadku, môže sa dať aj 100 , aj 1000, ale nie, že, aby im niečo ostalo. Toto čo dám, to je dar a nie platba za jedlo, ubytovanie ap., toto nech si hradia mladí, alebo niekde robia svadbu deťom rodičia
Ak ideš na svadbu 50 ak nie aj 30+vodkaje dar 😉
áno dávali sa vždy dary, ale dávnejšie sa dávali nepeňažné dary, s ktorými nepokryli menu, na to museli mať nasporené peniaze, dali sa ešte zákusky, alebo torta a niekedy aj alkohol, ale na mäso sa nikto neskladal

@zmrzlinka2021 fúúú, aký fyzický dar? My ideme tento tok na svadbu, nevedela by som, čo im kúpiť. Mladí majú komplet zariadený byt, nejaký poukaz na dovolenku asi nie, práve teraz sú už na druhej tento rok, tak naozaj neviem