icon

Koľko vás vyšla svadba na osobu v roku 2023?

8. sep 2023

Ahojte, chcem sa opýtať, nevesty, ktoré ste sa vydávali v roku 2023, koľko vás vyšla svadba na osobu? Ja som sa vydávala pred 4 rokmi, vtedy väčšinou všade som čítala, že 100eur na osobu, a aj u nás sa to potvrdilo (120 hostí, 12000eur). Samozrejme, je to veľmi individuálne, a do tej ceny rátam úplne všetko (hostina, ubytovanie hostí, pozvánky, šaty, kapela, fotograf, všetko).

Strana
z2
chodec15
8. sep 2023

No ked bude svadba v Carltone a spievat bude Bono z U2, tak aj viac. Dara by vysla lacnejsie.

lenka.25
8. sep 2023

Kamoška sa vydávala teraz v lete , mala do 70 hostí a svadba ju stála 15 000 € . A presne ako píše
@chodec15 , aj šaty vieš kúpiť za 200 € ale aj 5000 €

terina25
8. sep 2023

Znama sa vydava teraz a vravela,ze ju to bude stat 20000. Bude mat 120 ludi a svadbu ma v kulturaku. A este vela zliav po znamosti...

chodec15
8. sep 2023

@lenka.25
@terina25 A potom, preco sa muzom nechce zenit ... To je cena garzonky niekde v Snine, ci nova de luxe kuchyna. :D Pripadne nove auto.

anonymous87
8. sep 2023

My sme boli teraz na svadbe u bratranca v Ostrihome. Na sk by ich to vyslo pre 103 ludi cca 15tis… tam ich to stalo 8tis. Vcelku rozdiel 😂 ale je pravda ze netusim co vsetko v tom bolo zapocitane. Ale predpokladam sala, jedlo, nejake alko/nealko, zakusky, hudba, kamera, fotograf

bessie12
8. sep 2023

@chodec15 nastastie to neplati u vsetkych. Iniciativa svadby prisla zo strany mojho muza. Ja som ta co bola proti a o svadbe som nechcela ani len pocut. Apropo rozpocet na svadbu sme si stanovili ovela vyssi ako "len" 15 tisic 😀

petko81
8. sep 2023

Môj brat iba menu v reštike 80€
A jedlo nič moc.kazdy hovoril že tá tú cenu by malo byť tip top.
Predjedlo,polievka hlavné jedlo a potom švédske stoly.
Hotel na šírave

valeria_h
8. sep 2023

Moja svadba vyšla minulý rok na cca 3000 - 3 500 eur a je v tom úplne všetko 😃 Hostí cca 30-35. Ak by som mala platiť také pálky, ako tu píšete, tak sa radšej vezmeme o dvoch svedkoch a peniaze využijeme lepšie. Ale to je každého vec.

stanulienkat
8. sep 2023

To su take premenne veliciny, ze az... Svadba v Hornej dolnej, alebo v Ba luxusny hotel? Menu snicla, alebo kacacie pate s brusnicami? Hosti 12, alebo 150? Torta od krstnej, alebo vychytena cukrarka? Alkohol od deda, alebo znackove vinarstvo? Saty vlastne za 2000e, alebo pozicovne za 600e? Auto Porsche z pozicovne, alebo MB od kamosa? Sperky, menu, vysluzka.....
Tvoja otazka ma 1500 odpovedi.

zmrzlinka2021
8. sep 2023

Baby, a to vam nie je luto rozdrbat za jeden den zivota 15-20 tis EUR?

stanulienkat
8. sep 2023

Inak sa mi paci, ako ludia skuvinaju, ze nemaju z coho zit a za taku chobotinu su ochotni vyhodit tolko penazi. A pritom je 50% rozvodovost. Z mojho okolia ti, co mali najhonosnejsie svadby, tam bolo najviac rozvodov. A naopak-svadba so svedkami, alebo par ludmi, ti su spolu najdlhsie. Ale samozrejme, ze to nie je pravidlo.

@zmrzlinka2021 je vela sedlakov, hlavne na dedinach, kde sa musia ukazat... Potom tie iste zeny vypisuju, kedy im nabehne materska😁

anonymous87
8. sep 2023

@zmrzlinka2021 mne by bolo 😂🫣 my zas riesime ze dobre, budeme mat svadbu. Hovorim muzovi na bratrancovej svadbe, ze ale my toto robit nebudeme. My tak najviac 15 ludi… on mi vravi: no tak pockaj, ja si urobim svoju velku svadbu a ty si urob malu s 15 ludmi 😂😂😂😂😂
Takze musime zas najst kompromis. Ja radcej investujem do svadobnej cesty 😛

zmrzlinka2021
8. sep 2023

@stanulienkat
Vies, stazovanie je narodna tradicia, sport a ti, co sa najviac stazuju, vobec nie su na tom zle - toto pravidlo plati pre 98 stazovatelov zo 100.

Ja sama zasnem, ze 20 litrov vyhodit za vecer je OK. Idem ako host na svadbu, pomaly 500 eur do obalky a proste ze vela veci je tu takych ze "standardnych".

zmrzlinka2021
8. sep 2023

@anonymous87
svadby a pohreby su vzdy najvacsi biznis 😉

anonymous87
8. sep 2023

@zmrzlinka2021 a este deti 😁

hopsadobrandejsa
8. sep 2023

@stanulienkat

Inak s tymto suhlasim. Kamosi boli nedavno doma lebo riesia svadbu tak chceli orientacne vediet ceny co ich kolko bude stat a tiez im to vychadzalo na nejakych 12-16 tisic....uz si presne nepamatam. Velmi rychlo im to zregulovalo kapustu. Kamos hned vravel, ze radsej pojdu na krasnu dovolenku a kupia novsie auto.

Svadba je dnes prezitok, pri tych cenach von koncom. Staci aj nejaky skromny obrad v kruhu rodiny a hotovo.

Ale je to pravda, ludia nariekaju aky je zivot na SK tazky. Vsetci maju uvery, hypoteky, leasingy a rozmyslaju nad financnou nezavislostou a potom ti isti ludia vysolia 15 litrov za svadbu a po 5 rokoch rozvod.

Ak svadby boli kedysi biznis, dnes je to zlata bana.

michaela412
8. sep 2023

Sestra bude mať tento rok svadbu a vravela, že keby vie pred rokom čo to bude stáť tak žiadna svadba nebude 😀 netuším koľko ju to vinde, ale my sme mali svadbu pred 7 rokmi a platili sme okolo 8000€ pre 120 ľudí. Veľa vecí sme mali po známostí, ale teraz sestra bude mať max 70 ľudí a do 10000€ neviem či sa zmestia. A netuším koľko im mám dať peňazí, aby to bolo fajn od sestry 🙈

valeria_h
8. sep 2023

@zmrzlinka2021 Mne to príde, že sa chcú ukázať, že na to majú, aby každý pozeral a závidel. Ale asi to schytám za tento komentár 😁

simona92101
8. sep 2023

@stanulienkat my sme mali svadbu pred 5 rokmi,maly obrad vonku v penzione na dedine,do 40 hosti.vyslo nas to cca 3000e,aj to sme potom banovali ze sme sa mali vziat o 2 svedkoch len 😃ale,hostia boli nadseni,jedlo bolo vynikajuce,sála krasne pripravena,obsluha na vysokej urovni,vsetci vytancovani spokojni.
Naproti tomu,sesternica mala minuly rok honosnu svadbu vo vychytenom hotely,kde aj na wc su zlate umyvadla a klucky,stalo to neskutocne prachy,veru hostia boli sklamani.jedlo zle,zabava nic moc...🤷‍♀️za mna zbytocne vyhodene peniaze..

autor
8. sep 2023

@stanulienkat práve tých 1500 odpovedí chcem spriemerovat. Nie som sprostá, viem, že svadba v kulturákuv Hornej Dolnej stojí iné peniaze ako v BA v 5*hotely, a tiež je iné, či máš 20 hostí, či 150. Preto som aj napísala, že viem, že je to INDIVIDUÁLNE ....

Tým co ste odpovedali na otázku, ďakujem ☺️

anonymous87
8. sep 2023

@valeria_h nemyslim si, ze sa chce niekto ukazat. Ja to vnimam tak, ze ako niekto tuzi po novom aute, velkom dome s bazenom, drahej dovolenke, tak niekto ma tuzbu po velkej svadbe 🤷‍♀️

malaopicka
8. sep 2023

My svadba minulý rok, 16 hostí vrátane nás dvoch, niečo okolo 10 tisíc €.

chicca555
8. sep 2023

kamoska sa vydavala min.rok, mala 80 ludi a komplet ju vysla svadba 12tis. eur, ked zratali penazne dary od vsetkych, tak boli este v pluse 🙂

amalka147
8. sep 2023

@chicca555 nie každý je štedrý, čo sa týka darov do obálky. Niekto dá 50 eur, niekto ledva 30,a tak no. Dnes už je štandrad dat 100vku

ivangeline
8. sep 2023

@chicca555 my to iste

amalka147
8. sep 2023

@chicca555 nás svadba dokopy v roku 2018 stála (z manželovej strany 4000 eur a z našej možno tak cca 6000-8000 - platili rodičia) a čo sa týka svadobných darov, tak len 4800 sme dostali dokopy. 🙂

terina25
8. sep 2023

@chodec15 iniciatorom svadby bol muz..znama je rozvedena. On chcel mat velku svadbu

milanemila
8. sep 2023

Tak nas pred 5 rokmi stala svadba nieco cez 170e/osoba a mali sme 92 ludi , ale ved to je uplne irelevantne aj teraz sa da spravit svadba za 5k a aj za 35k 🤷🏼‍♀️

nairobi
8. sep 2023

No to su ake pálky?? Teraz v auguste sme boli na svadbe v Taliansku priamo na pláži - svadba bola od 17-01h rana,bol raut a potom 5 chodov jedla od rybich špecialít po viedensky rezeň a celé ich to stálo 5000€...(okrem obrucok, šiat atď.)

terina25
8. sep 2023

@malaopicka 16 hosti a 10 000?🤯😳

Strana
z2