icon

Koľko vás vyšla svadba na osobu v roku 2023?

8. sep 2023

Ahojte, chcem sa opýtať, nevesty, ktoré ste sa vydávali v roku 2023, koľko vás vyšla svadba na osobu? Ja som sa vydávala pred 4 rokmi, vtedy väčšinou všade som čítala, že 100eur na osobu, a aj u nás sa to potvrdilo (120 hostí, 12000eur). Samozrejme, je to veľmi individuálne, a do tej ceny rátam úplne všetko (hostina, ubytovanie hostí, pozvánky, šaty, kapela, fotograf, všetko).

Strana
z2
mamusa123456789
8. sep 2023

Pred pár týždňami tu bola téma, ze boli na svadbe a novomanželia nechali hostí, aby si každý obed zaplatil sam, treba sa inšpirovať a hneď budú svadby lacná záležitosť 🤣 my sme mali svadbu v roku 2015, do 35 hostí a zo všetkým do 6000e

lasona
8. sep 2023

Zajtra ideme na svadbu, majú 65 hostí a vyjde ich to cca 10 000. Majú hlavný chod, prejldjedlo, kolace a švédske stoly

malaopicka
8. sep 2023

@terina25 🤷🏻‍♀️ čo už, nie je to vždy o počte hostí no. Ale všetko sa nám vrátilo, plus niečo navyše, čo sme teda ani nečakali.

jj298
Odpoveď bola odstránená
oriesocek
8. sep 2023

ono je to od preferencii - ale tak niektorí idú nad svoje moznosti a riesia kazdu malickost. svatba na zamku s ubytovanim pre hosti, rovnakými satami pre druzicky, s programom so známymi osobnostami (na takej bola kolegyna a nevesta chcela po nich, aby si kupili ako druzicky sata a aj zaplatili ubytko na zamku.... bola to jej dobra kamoska, ale riesila to v práci, ze co je to na požiadavka - ktorá vyjde hosti na pár stovák eur). My sme mali 15 hosti, obed v restaurácii, bez hudby, fotil svagor - takze dokopy aj so satami a obruckami do max 1500 eur 🙂 - ale ja si nepotrpim na taketo ceremonie a kludne sme mohli minut aj 20.000 - ale pre mna to nemá taku hodnotu - aby som za nezmysly vyhadzovala peniaze von z okna na par hodin....

kristiii
8. sep 2023

Nech si každý spraví svadbu akú chce a za koľko chce. Ak na to má. Čo mne príde no go aj z diskusií tu na MK je, keď si niekto zmyslí svadbu za 10-tisice eur a potom očakáva, že mu všetko hostia vrátia. Vždy by som svadbu financovala len do takej sumy, na akú sama mám/máme.

mima1608
8. sep 2023

No preto som rada, že som sa vydávala štýlom že obrad a obed v reštike s najbližšou rodinou a koniec.
Inak , sestra sa teraz bude vydávať, bude ju to stáť 59 eur na osobu (obed, večera, švédske stoly), šaty kúpila vo výpredaji, zákusky napečú také domáce cukrárky, na stoly slané pečie rodina (mama ženícha, naša mama), fotiť bude známy, akurát kameraman a DJ sú profesionáli, bude mať 50 ľudí. Cakompak sa zmestia do 6000 eur, takže ja celkom nechápem tie sumy, že 20000 🤣🙈

autor
8. sep 2023

Ja napríklad neľutujem tie peniaze, ktoré sme minuli na svadbu. Bolo to dosť, ale my sme mali predstavu svadby, kde sú všetci naši blízky, kamaráti, a chceli sme mať takú klasickú svadbu. Samozrejme, aj my sme hľadali možnosti, ako neplitvať peniazmi, ale zase sme nechceli šetriť prehnane. A máme skutočne pekný zážitok zo svadby.
Samozrejme, úplne chápem všetkých, ktorí aj kvôli financiám chcú menšiu svadbu s menším počtom hostí. Je to úplne v poriadku.

Mňa preto zaujímajú súčasné sumy, lebo sa chystáme na svadbu a nie som úplne rozhodnutá, koľko peňazí dat do obálky. Chcem aby to pokrylo náklady na nás dvoch (samozrejme, nemusíte tu písať, že je to dar a nemá sa určovať podľa nákladov, bla bla, bla, ale podľa pocitu a finančných možností ). Len som chcela, o koľko sa zvýšili náklady, odkedy som sa vydala ja.

canis_lupus
8. sep 2023

Minulý rok v októbri sme mali svadbu, 25 hostí a dali sme to do 2000€ 😂 vrátane úplne úplne všetkého, jedlo, sála, oznámenia, šaty (mala som za 40€ odtiaľto z bazáru krásne princeznovské 😃), obrúčky, výzdoba, pitie, koláče... My sme chceli len mini svadbu s najbližšou rodinou a kamarátmi, nie sme vôbec párty ľudia, takže sme nemali kapelu, len spotify playlist, ani video/fotografa, žiadne zvyky, čepčenia... Sála nádherná a jedlo vraj výborné. Takže dá sa za 2000€, aj za 10000+.

anonymous87
8. sep 2023

@autor
Pokial ti ide o “obalku” tak my sme davali 100€ za rodinu, otec a mamina ako krsny davali 200€. Cize sme dali do obalky 500€ (sme 3 sestry) 🙂 cize takych 100€ je za mna normalka. Ale tiez 30-40-50€. Kazdy podla svojich moznosti

liusa82
8. sep 2023

@chodec15 za blbú svadbu by som teda nedala ale za auto alebo dačo do domácnosti to hned 🙂Mne to pridu úplne zbytočné prepité a prežraté peniaze za jeden večer.Ja len svadba pri svedkoch a potom smer pohostenie pre malý okruh ludi domov.Ale možno je to aj tým,že ja sa nerada pretrčam a som skôr introvert

lydion20
8. sep 2023

Svadba v Júli 2023 72 ľudí 11 000€

milanemila
9. sep 2023

@oriesocek inac ak ma nevesta taketo poziadavky specialne, tak by bolo fer aby ich aj zaplatila. Moje kamosky ako druzicky tiez mali rovnake saty, ale dopredu som sa ich pytala ci sa im pacia, ci su s tym ok aby si ich obliekli a platila som ich ja. Akoze vyzeralo to naozaj pekne na fotkach ale ak by odmietli, tak sa svet nezruti a hlavne by som ich to nikdy nenechala platit 🤷🏼‍♀️

alickapusinka
9. sep 2023

@malaopicka a to čo bolo za jedlo čo také drahé v hotely.

malaopicka
9. sep 2023

@alickapusinka rátala som celú svadbu, nie len jedlo. Plus prenajali sme pol kaštieľa, wellness a platili sme aj raňajky pre všetkých.

alickapusinka
9. sep 2023

@malaopicka jaj tak.

piroska_
9. sep 2023

Ty kokso,riadne palky tu padaju😮nas svadba minuly rok vysla na komplet od siat cez jedlo a prespatie tretiny hosti v hoteli cca 7500€, 80 hosti bolo celkovo.

rorino
13. sep 2023

@anonymous87 konečne normálny komentar

Strana
z2