icon

Krstiny - priateľ nechce porozumieť

janka_haly
26. júl 2023

Dcérka ma mat krstiny … mame 30 hostí, rázne som vyjadrila názor, že si neželám aby 5 týždňové babatko kolovalo 28 ľuďom po rukach… keď si ju chcú pozrieť, nech si ju pozrú v kocisrku, ok … keď chcú fotku, nech sa paci, rada na nej budem aj ja s malou- držať ju budem ja. priatel to nechce pochopiť …

tehulka2011
26. júl 2023

Nieco ti prezradim - krst vobec nie je povinny. Aj tak ste krestania len naoko.

janka_haly
autor
26. júl 2023

@tehulka2011 ak my sme kresťania len na oko, ak si mala sex prec svadbou, tak sa sem radíš tiež 😉

tehulka2011
26. júl 2023

@janka_haly ja nie som krestan ;)

janka1011
26. júl 2023

@janka_haly prepáč, ale ozaj riadne preháňaš...
"5 týždňové má spať a nie kolovať"... také dieťa spí aj keď je na rukách. Je predsa zavinuté v perinke a nič sa mu nestane. Krstili sme ešte skôr, v 4 týždňoch a išli obaja z rúk do rúk a nikto to neriešil. A už vôbec ma ani nenapadlo pred krstom riešiť, či dovolím varovať dieťa a fotiť a pod. Si príliš precitlivelá.

janka_haly
autor
26. júl 2023

@janka1011 ja nemám malu v perinke!

nevenka
26. júl 2023

Tak ja neviem, nas prvy bol spokojny, mal 4 tyzdne, ked sme ho krstili, najlepsie kolovacka, spal a ludia sa na neho divali. Vsak len rodina...druhe dieta - malo tiez 4 tyzdne, ale ona mala koliky, takze vieskala a ju nikto nechcel na ruky, maximlane moja mama a svokra 😅. Syn bude mat 10 rokov, dcera 8 a su tu, zivi a zdravi.
Tretie dieta malo 3 mesiace, ked sme krstili, bol covid, takze s respikmi, v kostole 6 ludi...marec 2021.
Oslava bola v lete u svokrovcov na chalupe.
Stvrte dieta malo 2 mesiace, ked sa krstilo, ludi asi tiez okolo 30, na rukach bolo asi tak 3-4 ludom. Viac menej spalo v kociku a chodili na nu len kukat 😅.
No a po krste ochorel nas 2 rocny, mal covid, viacero ludi z oslavy bolo chorych. Mala ani nikto dalsi od nas neochorel. Ale stres to bol, to ano.
Takze ochoriet Ti moze tak ci tak. Ale nemusi.
Ved ste mohli urobit kompromis, pozvat na oslavu len najblizsich, do kostola mohli prist ti vzdialenejsi. A bol by aj vlk syty, aj ovca cela.

rosabella
26. júl 2023

@janka_haly keď to malé dáš počas krstu a následných krstín do perinky, bude pokojne spať, aj keď ho niekto zoberie na ruky.

mondolina
26. júl 2023

@janka_haly
ale peňažné dary ti budú dobré, že?

nevenka
26. júl 2023

@janka_haly no tak to pochybujem, ze ju bez perinky niekto bude chciet na ruky. Ja som bez perinky dovolila len tym, co vedeli, ako s babom narabat. Ved mas usta a povies, nie? Ci Ti ju nasilu zoberu z ruky?
Tak ako pisem uz skor, mali ste spravit radsej kompromis a pozvat na oslavu len najblizsich.

mariska1989
26. júl 2023

No neprejde 28 rukami však asi tam máte rodinu ktorá tvorí určitý počet ľudí . Za dsjste však normálne povedz že mala yes bude šiat že nech ju nechajú spať alebo si zabespečiť perinku v ktorej ju budeš báť kým bude spať a nás po probléme aby sa s ňou odfotili keď chcú .urob kompromis aj ty

janka1011
26. júl 2023

@janka_haly tak ju na oslave zaviň do perinky a možno budeš kľudnejšia aj ty 😉

janka_haly
autor
26. júl 2023

@janka1011 ale nemôžeme zavinovat, riešili sme s malou kolienko tak nám vyslovene zakázal perinku lekar, aby mala voľný pohyb 🙂 no to nie moje móresy, preto sa bojim no

viestta
26. júl 2023

@janka_haly tak sa postav ku kociku a nedovol dieta zobrat do ruky. Mas usta, hadam ich vies pouzit.

janka1011
26. júl 2023

@janka_haly no s tebou ani z voza ani na voz...

thoughtfulweirdo
26. júl 2023

@janka_haly Ideálna príležitosť precvičiť si s partnerom rozhovor 🙂 pokiaľ ste aj doteraz nemali na to dôvody, v rodičovstve ich nájdete ešte veľmi veľa 😉 pekne v kľude si spolu sadnete, chytíte sa za ruky (toto skutočne pomáha, je oveľa oveľa ťažšie pohádať sa, keď sa dotýkate) a najskôr jeden, potom druhý poviete a vysvetlíte, prečo máte taký názor, aký máte. Pekne jeden druhého bez skákania do reči vypočujete a na konci najskôr jeden, potom druhý poviete, s akým kompromisom sa viete zmieriť. Nájdete tam spoločný bod a to bude riešenie situácie 🙂 napríklad to môže vyzerať tak, že sa dohodnete, že nebudeš kategoricky odmietať všetky náruče, ale dovolíš to len v bdelom čase. Alebo len najbližšej rodine. Alebo len tým, ktorí si nechajú vysvetliť, ako ju kvôli kĺbom majú a nemajú držať. Alebo môže byť kompromis, že na krstiny pozvete len úplne najbližšiu rodinu. Alebo úplne iný. Inak ako tu tak čítam, že 5 týždňový to prespí, no ja som mala asi deti z inej galaxie 🤭

kristinapetronela
26. júl 2023

Vau si úžasná ... Prajem ti to ,nech nájdeš niekoho ,kto ťa bude ako MAMU rešpektovať ♥️

alickapusinka
26. júl 2023

@elanor úplný súhlas do bodky.

mikadooo
26. júl 2023

@janka_haly a čo on ju chce dať kolovať, či ako? 😄. Jednoducho treba nájsť nejaký kompromis, nie že ty - NIKTO a on VŠETCI rad za radom...

alickapusinka
26. júl 2023

Problém asi bude to že to budú príbuzný tvojho partnera. Keby to boli tvoji príbuzný určite by si sa tak nepýtala. Ak nechceš dary a peniaze ako píšeš tak načo na krstinách 30 ľudí nechápem.

sense
26. júl 2023

Je rodič ako ty.... Môže aj on rozhodnúť. Ale keď potrebujete mať krst ako malú oslavu tak tvoja časť rodiny nech pozerá do kočíka a jeho čas rodiny podľa jeho rozhodnutia

domkakvet
26. júl 2023

@janka_haly tak ked bude spat tak asi nebude kolovat.

janka_haly
autor
26. júl 2023

@thoughtfulweirdo dakujem za milú odpoved 😊 tak s rukami sa porozpravat, to mi ani naozaj nenapadlo 🙂 no ale cies, aj naša mala prespinka naozaj veľa 🙂 tam ide o to, že on ma veľkú rodinu a nechce nikoho vynechať, malu ešte nevideli, uvidia ju prvýkrát teraz, no proste bojim sa, predsa babatko ešte hlavicku nedrží a tak, keby to bolo polročne babatko, cert to ber. Takto malé nemá ešte ani imunitu, nič :/ viem, že kompromis sa dá najst, mne nevadi žeby pozreli do kocika, pohladkali, to kľudne, pripadne keď ju ja alebo partner ma na ruckach 🙂 mne len to prekladanie z ruky do ruky vadí no

kikulienkadd
26. júl 2023

Ahoj, syn sa narodil v júli, krstili sme ho 5-tyzdnoveho, väčšinu času prespal v kočíku, raz po krste pred obedom som ho nakojila a spal ďalej. Mali ho na rukách asi 5 ľudia z najbližšej rodiny,na oslave bolo cca 25 ľudí. Ako ho nejaká "zlatá osôbka" nebude ťahať z kočíka spiaceho,je naozaj malá šanca,že pôjde z rúk do rúk. Na druhej strane, ak máš obavy,vykomunikuj si to s pozvanými hosťami a nie je problém. Tvoje dieťa, tvoje pravidlá.

samimami777
26. júl 2023

Myslím že by ste mali zvoliť zlatú strednú cestu. Silou mocou si presadzovať svoje je sebecké voči partnerovi je rovnako rodič ako ty. Dovolila by som kvôli foto dieťa na ruky krstným rodičom a keď tak svokrovcom a tvojim rodičom. Vždy ju bude z páru držať jeden takže to budú 3 ľudia dokopy čo budú mať dieťa na rukách to hádam predýchaš a ostatný nech "obdivujú" dieťa v kočíku. Takto najbližší budú mať peknú pamiatku a ty aj partner dušu na mieste. Dieťa aj tak väčšinu času prespí a hádam nikto nebude spiace dieťa z kočíku ťahať

simca06022011
26. júl 2023

A prečo si myslíš ze 30ludi bude chciet dieťa držať na rukách..? Nikdy som na žiadnom krste takýto trend nevidela. Mama dieťa vzala, dala do kočíka, z3 ma dosť a ide spinkať, jest... atd. A bolo. Fotky sa robili hromadne rodinné, žiadne ze každý dieťa na rukách.
Ako si spravíš tak budeš mat.

simca06022011
26. júl 2023

A nebuď úzkostliva. Ze hlavičku držať:D väčšina dospelých ktorí budú chcieť nebodaj dieťa na ruky, vedia ako bábätko držať. A bacil ani nekomentujem. Tak si krstiny mohla odložiť o 6 mesiacov a bolo by ;) žiadni ľudia, žiadne ruky, bacil.. ale ako som písala nemyslím ze ti budú babo nadrapovat. A myslím ze anibta zavinovačka na hodinu by neuškodila ničomu, ale teda ak bude teplo tak asi to nebude bohviečo... A ak nie je zvyknutá.

zuzanka.zuzu
26. júl 2023

a pánovi farárovi a celej rodine a dedine nevadí, že dieťa máš s priateľom a nie s manželom? 😝
keď už, tak by som priateľovi povedala, nech si tých 30 ľudí pozve na svadbu, na krstiny pôjdu 4 čo si ty chcela 😉 juj dievča, zlé poradie...

tamitamitami
26. júl 2023

Malá ti aj tak väčšinou bude spať, v kostole predpokladám že sa budete fotiť zober ju na ruky (prípadne priateľ) a ľudia sa vedľa teba/vás postavia. Ak by ju tam aj na tú jednu fotku chytili na tých pár sekúnd nič sa nestane .
Potom ju daj spať a každý normálny pochopí že teraz spí a naťahovať ju nebude, ak by sa aj niekto našiel normálne povedz: Teta Zuzka nehnevajte sa ale teraz spí nebudeme ju budiť, môžte si ju ponosiť na budúce.

valiant
26. júl 2023

@janka1011 vidis, ona ma vyslovene zakazanu zavinovacku. Lebo nejake 4 hodiny dietata v zavinovacke by mali obrovsky negativny dopad.
Dieta bolo 9 mesiacov pokrcene v maternici, ale jednorazovo par hodin v zavinovacke nesmie byt.🤷‍♀️

janka_haly
autor
27. júl 2023

@zuzanka.zuzu predstav si že nie 🤣 a svadba bude v USA pretože tam ma priateľ trvalý pobyt, čiže preto krstiny s veľkou rodinou