Krstiny štvormesačného - oslava

9. máj 2022

Ahojte. Ideme krstit maleho, 4 mesacneho, krstn je moja kamaratka, a krstny bud nebude alebo bude manzelov kamarat. Ako by ste robili oslavu, ak krstni nie su rodinni prislusnici ? Iba vy a krstni rodicia, v pripade krstneho tam zahrnut aj jeho deti a manzelku. Alebo by ste tam zavolali aj inych rodinnych prialusnikov (stari rodicia, surodenci...)

dolly_xd
9. máj 2022

Ahoj, rozhodne krstný rodicia s rodinami plus ďalšia najbližšia rodina… takto je to u nás

autor
9. máj 2022

@dolly_xd a krstni sa pozbaju s rodinou tvojou ? Ja sa bojim hlavne, ze ak by bola iba krstna, ta nema deti a ani partnera, tak by to bolo blbe byt tam sama. Zvazujem len ze krstni a rodina krstneho. Ale zas neviem co stari rodicia a tak

zmrzlinka2021
9. máj 2022

Urcite aj rodinu krastneho - jeho manzelku a deti. A urcite aj moji a manzelovi rodicia a surodenci s rodinami.
A co sa tyka krstnej bez manzela, ved venovat sa jej budete vy. To nie je ze pridem s muzom na posedenie a nepohnem sa od neho. To chodis od cloveka k cloveku, kecas, rozpras sa. Pripadne vymyslite nejaku hru pre celu rodinu, kde sa zabavite vsetci 🙂

autor
9. máj 2022

@zmrzlinka2021 na krstinach hru ? Ci aky program robis na krstinach ?

zmrzlinka2021
9. máj 2022

pozri, napr. https://www.megaparty.sk/zabavne-hry-na-party-p...

Najhorsie je prist, najest sa a len kecat, hlavne ak nie ste zohtrata partia, co vie kvakat do nemoty a smiat sa.

Zucasnila som sa aj takychto krstin, dokonca aj svadby - najkrajsie zazitky, ludia sa nenudili

autor
9. máj 2022

@zmrzlinka2021 dakujem.
Ako keby bolo len krstni, tak tam sa mebojim, s nimi si mame co povedat. Horsie je to s rodinou

dolly_xd
9. máj 2022

Ano pozna sa každý s každým , veď predsa to nieje prvá akcia na ktorej sa stretli? Vy sa často nestretávate?

autor
9. máj 2022

@dolly_xd no krstnu poxnaju mpji rodicia aj surodenci, kedze sme kamosky od skolky. A krstni mal byt povodne muzov brat, ako aj pri prvom, ten odmietol, tak ak farar dovoli bude bez krstneho, a ak jie, tak muz ma.kamosa, co ponzame len my dvaja a rodina uz nie. Zato to riesim.

dolly_xd
9. máj 2022

Tak to vôbec neries veď sa spoznajú, zoznamis ich a môže každý voľne komunikovať

izabellik
10. máj 2022

tak ak idu za krstnych rodicov, tak sa podla mna stavaju ako keby sucastou rodiny. takze je na mieste, aby sa spoznali medzi sebou.

banalu
11. máj 2022

U nas - my, nasi surodenci, nasi rodicia, nasi stary rodicia, krstny rodicia s detmi. Tak bolo aj u kamosky, ja ako krstna som bola s partnerom, krstny - ich kamos bol sam.
Ak ma vasa krstna partnera, povedala by som jej nech pride a partnerom.

evkamotka
13. máj 2022

Myslim ze ked je niekto dospely a normalny, aj ked sa ocitne na krstinach, kde inych nepozna, dokaze to normalne ustat 🙂 vsak sa prihovori, pokeca. Je tam toho. Neries.
A ja by som volala starkych, rodicov, sutodencov s rodinami a krstnych s rodinou. Narovinu sa viete krstneho spytat, ze pozvany je aj s manželkou a deťmi a nech daju vediet. Uz za tie "tri porcie jedla" by som sa neokunala a pozvala aj jeho rodinu. Ked uz maju ludia manzelky, etiketa pozyva aj ich

patus_2
27. aug 2022

@zmrzlinka2021 neviem ako inde, ale u nás sa krstiny sa neslavia tak ako svadba. Jednoducho sa vo kostole pokrsti dieťa a najbližší majú pohostenie, zjedia obed, koláč, vypijú kávu a idú domov. Maximálne 2 hodinová udalosť. Takže asi by nebolo kedy hrať hry a obávam sa, že v kruhu najbližších by tie hry boli skôr trápne ako zábavné.

zofizulka
14. aug 2023

Stačí keď je jeden krstný rodič. My tak máme, dcérka má len krstnú mamu. Odobrené aj pánom fararom. A na krst sme pozývali aj najbližšiu rodinu- rodičov, súrodencov s rodinami. Myslím, že aj tak neprišli všetci.

zofizulka
14. aug 2023

@zofizulka sorry, ja som si nevšimla, že je to taká stará téma 🤦

kamatopo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz