Kto nedal svoje dieťa pokrstiť?
Ahojte, mám tu niekoho, kto svoje dieťa nedal krstiť? Zaujímali by ma dôvody prečo nie. Ďakujem
@beatrice1111 my tiez nie, obaja sme krsteny ale zial ked som mala tri mesiacr rozhodli za mna, nikdy som nechodila na nabozenstvo ani do kostola, som velmi proti cirkvy, je to banda pedofilov, ked som mala 12r mi zomrel otec a mojej mame poradili nech mi vybavi v kostole zopar sukromnych sedeni aby mi to oblasnila , nechapem naco ked som tomu chapala sama, neviem ako sa ten zene hovori sme evanielici ale bolo to pre mna velmi neprijemne ked stale dookola tvrdila Boh ho potreboval, taketo sracky ozaj som nepotrebovala pocut lebo aj ja aj sestra aj mama mojho otca predsa potrebovala, odvtedy som uplne zanevrela na tieto reci sproste a neuznavam krestanstvo, paci sa mi napr budhizmus ale nepriklanam sa k nicomu uplne, verim samu seba, verim v zivot a v smrt a v karmu vsetko sa deje pre nieco, ak sa moje deti rozhodnu ze chcu sa dat pokrstit nebudem im branit ale ja zial nebudem verit v boha otca vsemohuceho , moj nazor
S mužom nie sme veriaci a svadbu sme mali na úrade. Ja nie som pokrstená, manžel áno. Nad krstom dieťaťa sme ani na chvíľu neuvažovali.
S manželom sme pokrsteni, nikto sa nas nepytal. Našmu synovi sme sa rozhodli dať v tomto slobodu, pokiaľ sa bude chcieť nechať pokrstiť nebudeme mu braniť. Viem, že krst dieťaťu neubliži, ale problem je v tom, že pri krste aj rodičia vyznavaju vieru a niečo slubuju, v našom pripade sme odmietli klamať priamo pred bohom.
My sme nedali krstiť ani nás to nenapadlo a nevidíme na to nijaký prakticky dôvod. Ja mám krst prvé sväté aj birmovku ale k ničomu mi to nie je ani duchovne ani v reálnom živote. Kamaráti napríklad dali krstiť dcérku ale len kvôli rodinnému slávnostnému obedu a kvôli fotkám, ale obaja sú ateisti takže nemalo to žiaden duchovný dôvod.
"zaujímali by ma dôvody prečo nie" ?.. však úplne jednoduché.. stačí si urobiť opozitum z dôvodu prečo áno 🤷
@maribell wau
@maribell tiež nerozumiem otázke...veď predsa sú len 2 možnosti...buď je človek veriaci a chce mať pokrstené dieťa, alebo ho nedá pokrstiť lebo je ateista a nevidí v tom žiaden zmysel ani dôležitosť
@beatrice1111 a prečo teda áno?
@beatrice1111
Evanjelium podľa Mareka 16:16 (RSB) Ten, kto uverí a pokrstí sa, bude spasený; a kto neuverí, bude odsúdený.
My sme nekrstili deti. sme veriaci a verime podla Svateho Pisma a krst babatiek nie je biblicky. Nikde v Biblii sa nekrstili malinke deticky a nic im to ani nepomoze. Pokrstit sa ma na zaklade uverenia... ako moze babatko uverit v Boha?
Ja nie som pokrstená, moje deti nie sú pokrstene.. nie sme kresťania a ani žiadneho iného vierovyznania, nevedieme ich v tejto viere, takže nevidím dôvod ich krstiť.. tak ako by som im nedala ani obriezku urobiť, lebo nie sme židia..
S deťmi sa rada rozprávam o rôznych témach, aj o rôznych náboženstvach, beriem to ako nutnosť vo všeobecnom rozhlade.. a ak sa neskôr rozhodnú do nejakého vstúpiť bude to ich rozhodnutie.. tak som bola vychovávaná aj ja.. moji súrodenci začali inklinovat ku kresťanstvu - ja nie (pokiaľ viem moja sestra je pokrstená aktívna kresťanka, ostatní súrodenci to riešia ale či sa dali pokrstiť neviem, ich deti pokrstene sú a majú aj ostatné sviatosti) .. v boha verím, ale nevyznavam žiadne náboženstvo, nepotrebujem to a myslím že ani potrebovať v budúcnosti nebudem..
Akceptujem vždy každého názory a rozhodnutia, avšak myslím si, že deti by mali krstiť ti, ktorí naozaj veria v kresťanstvo a naozaj ich chcú v tej viere viesť.. nepáči sa mi že spoločnosť krst berie ako povinnosť aj u ľudí ktorí nie sú aktívni kresťania. My sme sa s týmito problémami zo začiatku trocha borili, pretože málokto pochopí že nebudem deti krstiť vo viere ktorú nevyznavam, príde mi to pokrytecké.. ak tak niekto robí, je to jeho rozhodnutie, ja ho akceptujem, ale ja to tak robiť nebudem.. keď deti vyrastú a budú chcieť do nejakého náboženstva vstúpiť, tak môžu, bude to ich vec..
@evaachesa nie sú predsa len bud ateisti, alebo kresťania.. náboženstiev a vyznani je na svete veľké množstvo, takže to nie je bud-alebo..
@beatrice1111 my mame s muzom sviatosti,deti pokrstene ...lebo vsetci chceli a prehovorili ma..ale je to vrchol pokrytectva ,kedze my do kostola nepachneme a nase deti uz vobec a nasa svadba v kostole bola pre mna v podstate cakanie,kedy to konecne skonci😆 jednoducho neznasam tie ceremonie odmala co sa tyka sobasov ,krstov,prijimani a vlastne nevydrzim ani na omsi
@jana_eyre_2 no tak všeobecne je to buď alebo aj pri inom náboženstve nie? Buď veríš a krstíš, alebo nie a ak sa to pri inom vierovyznaní nerieši vôbec, tak to je hádam jasné.
Zatiaľ som tu nepostrehla inú odpoveď ako že sú rodičia buď jeden alebo obaja ateisti a je to proti ich presvedčeniu. Tiež ma zaujíma iný dôvod (okrem vierovyznania) 🙂
@tafita Tak,ked veris v Boha,tak si otvor sväte pismo a najdes tam to ,co od teba ako od veriacej v Boha ,doplnil Boh cez syna Jezisa v 4 och evanjeliach,a pochopis aj cirkev a ostatne nauky aj v starom zakone.Ked nerespektujes cirkev ,tym padom nerespektujes ani Boha.,lebo jeho syn Jezis Kristus zalozil cirkev,
@beatrice1111 ahoj my nemáme pokrstené deti. Obaja máme všetky sviatosti ale nechodíme do kostola a niesme zrovna ani jeden veriaci. Naviac máme obaja názor že krst by nemali vyberať rodičia ale malo by sa pre neho dieťa rozhodnúť samo aj v to , či bude v Boha veriť alebo nie. Či sa to druhým páčilo alebo nie sme neriešili. Stále lepšie ako keď rodičia silou mocou krstia dieťa aj keď sami sa v kostole ani neukážu a ani to dieťa kostol neuvidí.
Nedavala som krstit. Nie sme veriaci.
A ty si na tom ako ? Deti sa dala/nedala pokrstiť, ty máš krst ?
Ja si tiež myslím, že k tejto otázke nie je veľa variánt odpovedí. Veď buď si aktívny katolík a dávaš krstiť deti alebo si pokrstený agnostik, nepokrsteny agnostik, ateista alebo máš iné ako katolícke či evanjelické vyznanie (je veľa kresťanských cirkví, ktoré idú podľa biblického učenia a krstia dospelých) dalších xyz cirkví a vyznaní, ktoré nemajú vôbec tento koncept. Takže na toto sú naozaj len dve odpovede - som aktívny katolík/evanjelik a krstim deti alebo nie som aktívny katolík/evanjelik= nekrstím deti.
My sme tiež nedali pokrstiť dieťa lebo nie sme katolíci

@barboraalexej presne, buď raz verím , žijem podľa toho alebo proste neverím. Amen. Nič viac.