icon

Kupujete dary deťom, ktoré má váš priateľ?

28. mar 2022

Ahojte mám otázku ..Kúpujete dary deťom ktoré má váš priateľ? Či na narodeniny ,meniny, Ježiška atď? Pretože nejak necítim potrebu kupovať niečo priateľovým deťom keď on taktiež nejaví záujem čo sa týka môjho syna 🙂

autor
28. mar 2022

@panelacikova o začiatku nášho vzťahu priateľ môjmu synovi kúpil či na meniny, narodeniny, Ježišek..Ako sa nám narodil náš syn tak prestal mať záujem o všetko čo sa týka môjho syna🙂 Čo sa týka peňazí nášmu dopraje ..

xxx23
28. mar 2022

Za mna zvlastne, ja mam dceru z predosleho manzelstva a teraz priatela s kt mam syna, vzdy kukuje mojej dcere darceky aj ked sme len spolu zacinali chodit…

panelacikova
28. mar 2022

autorka: tak to je sprosté teda..... malo by to byť naopak. od možno nezáujmu po postupné zlepšovanie. to mi je ľúto. čo na to syn? ak je naučený skromnosti, on si to možno ani nevšimol, či áno?
@xxx23 a tvoj priateľ má tiež deti z predchádzajúceho manželstva?

autor
28. mar 2022

@panelacikova Môj syn si to ani nevšimol nieje zvyknutý dostávať veľa darčekov a áno priateľ má 3 deti s predošlého vzťahu 1-Dospele a 2deti 11-14 r.

mandarinka555
28. mar 2022

Takto vyzerajú "novodobé" rodiny....jej deti....jeho deti a spoločné deti...Chúďatá deti, nevedia, kde je sever☹ A ešte ten váš prístup k sviatkom...veď sú to deti, očakávajú aspoň čokoládu...strašné toto 👎

mirage
28. mar 2022

@mandarinka555 je toho plny MK, tieto pozliepane vztahy, s "priatelom" maju "svoje" deti a s novym priatelom dalsie..

panelacikova
28. mar 2022

autorka: ak si to nevšimol zatiaľ tvoj syn, je to v poriadku. jediná rada, ktorú mám je, povedať tvojmu priateľovi, že či teda je potrebné kupovať deťom až tak honosné dary?
ale obávam sa, že zavŕtaš do osieho hniezda. škoda večná, že nie si ty tá, ktorá má super príjem a nezávislosť na ňom. dieťaťom si ťa úplne pripútal a teraz si žije svoj život, ktorý mu vyhovuje, vrátane toho, čo teba škrie.
môj názor je, že na tomto stave sa nič nezmení. buď sa s tým zmieriš alebo sa budete vadiť.
asi by som sa na tvojom mieste k tomu postavila tak, že by som sa snažila nevšímať si to, nehovoriť o tom a zároveň by som jeho deťom nekupovala nič (ako uvádzaš, tvoj príjem je aj tak omnoho nižší, než jeho).
môžem ešte otázku? čo sobáš ty a on? nepadol z tvojej strany alebo jeho strany návrh? predsa len, máte už spoločné dieťa.....?

panelacikova
28. mar 2022

to som domrvila s tou čiarkou, ale snáď si to pochopila správne 🙂

sasa1310
28. mar 2022

dobrý zliepanec v podstate z troch rodín. Tvoj syn má od tata brata, od teba brata, a od tvojho priateľa súrodencov. To ešte bude svárov

zmrzlinka2021
28. mar 2022

Prečo máš dieťa s takým človekom, ktorý si ťa nevzal, nezdieľa s tebou život, peniaze, a hocikedy sa môže zbaliť a odísť? Doma má už tri deti, teraz má teba na sex a domácnosť, predpokladám, že bývaš u neho, a ty už ako single matka si sa s ním dala dokopy

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
babulkomale
28. mar 2022

chudence deti...pozliepane "rodiny" 🤦

kitycat
28. mar 2022

Citas si to po sebe? Vsak zacinas aplikovat jeho model na jeho deti. Lebo odkedy mate to spolocne tak sa riesi len to "moje" a to spolocne.

Ale vsak nech, taky socialny zlepenec, ani sa nestacim divit. Tym jeho detom dopraje darceky 50 eurove, ale spolocne budete ucit sktomnosti a to tvoje od neho nedostane nic. Krasa 🤑🤢

ouwecka
29. mar 2022

Fuha.. debata nic? Určite by bolo fajn keby ste spolocne kupovali jeho detom a tvojmu synovi ako aj spokocnemu rovnaki..taketo rozdiely nie su dobre

menasuobsadene
29. mar 2022

Ano ;)

kubkovamama
29. mar 2022

Nezávidím ti a váš problém nie sú darčeky,vás problém je celý vzťah.My sme obaja rozvedení,máme aj spoločné dieťa,je tu kopa deti..ale nikdy sa neriešilo či niekto kúpi,nekúpi,je to prízemné a cez dieťa dosť hnusné.Automaticky to ide narovnako.Kedze máme spoločnú domácnosť aj financie (aspoň podľa mňa by to tak malo byť) aj deti berieme ako "naše" a kupujeme bez rozdielu.Plus ak potrebujú tak sa kúpi a je jedno koho to dieťa je a kto z nás to platí.Mala som predtým debila ako je ten tvoj.Tiez jeden z dôvodov,že je ex,časom sa vys...l na moje dieťa a čo dokazovala exsvokra to by bolo na tri filmy.Kde sú deti sa má vychovávať a kupovať spoločne.Tvoj syn chúďa proste.

manqua
29. mar 2022

Darceky by som v tvojej situacii vobec neriesila. Mali by ste si sadnut hlavne nad to, ako sa rozdeluju deti., Ak tvorite par, proste mali by ste brat vsetky deti ako svoje spolocne a proste medzi nimi nerobit ziadne rozdiely

dievcacitajucelist
29. mar 2022

@babulkomale na margo pozliepanych rodin....deťom je uplne jedno či bio alebo ne-bio neriešia milion veci....deti potrebujú hlavne pozornosť, lásku a v pripade puberťakov love na handry, mobil a koncerty s kamošmi (pripad mojho syna 16-rokov) kto robi väčšinou rozbroje sú VÝLUČNÉ DOSPELÝ....povedzme si uprimne prevažne zeny....či exky, súčasné, staré mamy a pod. Ja som súčasťou "pozliepanej" family moje tvoje naše.....a fungujeme ako celkom "normálna" rodina.....aj s hádkami, aj so starosťami ale aj radosťami bežného života.....vsetko v živote je o kompromisoch a sebazapreti....niekedy aj mne veci vadia, ale pre blaho všetkých zavriem ústa a žijeme ako "normálna" rodina......

rainee
29. mar 2022

@dskjhfdlkdjhl my sme s mužom spolu 25r a každý máme dodnes svoje financie a účty. Na výdavkoch sa podieľame spoločne. Vyhovuje nám zo tak.

Ja by som kupovala manzelovym deťom rsp kúpite niečo spolu. Nerozumiem prečo nekupuje aj on tvojmu dieťaťu, to mi príde divne.

veronika2405
29. mar 2022

@pribinak deti sa potešia aj čokoládke.. Ale tiež by som akože zabudla na priateľa...

luckynat
29. mar 2022

Hmm no dost na houby situacia. Suhlasim s nazorom, ze problemom je cely vas vztah a nie darceky. Si si ista, ze nechces radsej riesit priatelov vztah k tvojmu synovi, ako len sproste darceky? Myslim, ze ty s jeho detmi nemas problem a ani by ta nic nestvalo, keby sa k tvojmu synovi nespraval macossky. To co je, ze nez sa narodil vas spolocny, kupoval mu dary, a teraz nanho serie? To ti fakt nevadi? Nejde o dary samotne, ide o to, ze nanho kasle. Strasnu traumu z toho bude mat tvoj starsi syn, kym toto nevyriesis. Na toto sa zameraj, na dary ako take sa vykasli.

momoqui
29. mar 2022

ja by som nejaky darcek kupila, lebo ja rada obdaruvavam. deti za to nemozu, akeho maju otca. moze to byt hlupost za par eur, ktora dieta potesi. alebo kupte darcek s priatelom spolocne pre "jeho" deti a spolocne pre "tvoje" deti ... ja osobne si neviem predstavit robit rozdiely medzi detmi, keby s niekym zijem a mame s nim "nase" dieta

tarvika
29. mar 2022

no mne sa nepaci ako tu odsudzujete ze ma zlepenec. jasne ze vztahy nema idealne, ale to ze ona ma dieta z predchadzajucehoi vztahu a on tiez, to je ta najhorsia vec na svete? Nie kazdemu to vyjde na prvy krat.

mellani28
29. mar 2022

môj partner kupuje môjmu synovi, všetko, ako keby bol jeho vlastný a to není jeho vlastný,na Vianoce, sviatky, ako prvý príde, čo mu kupime berie ho ako vlastného, keď ide do obchodu vždy mu kúpi to čo má rád alebo mu zavolá načo ma chuť majú spolu výborný vzťah, a voláme ho naše dieťatko , myslím, že ho takáto otázka v živote nenapadla, či kúpiť, či nekúpiť...

tamiiik
29. mar 2022

Ako zijete v domacnosti? Resp kolkati zijete spolu? Vy dvaja, tvoj syn, spolocne dieta a jeho dcery? Alebo dcery ziju s ich matkou? Nie je to tak, ze tymi darmi im kompenzuje pozornost?

Ale ano, ako bolo uz vyssie spomenute, tu nejde o darcek pre tvojho syna ale zameraj sa na jeho celkovy vztah k nemu. To co ma byt, ze predtym, sa zaujimal viac ako teraz, ked mate spolocne dieta... predtym struhal formu? Toto si treba vydiskutovat, lebo ta to bude zozierat viac a viac a trpiet bude nakoniec tvoj syn, ktory mozno zatial neriesi, neviem kolko ma rokov ale casom si isto zacne vsimat, ze jeho surodenec je uprednostnovani z jeho strany

euka210
29. mar 2022

No pokial byva to dieta s Vami, tak by som kupila. Ved mozes mat rada aj dieta ktore si neporodila.
Trochu tym vztahom a vasmu fungovaniu, nerozumiem, prepac.

didaa
Autor odpoveď zmazal
xxx23
29. mar 2022

@panelacikova nie nema ale vie co sa patri, automaticky jej kupil

dskjhfdlkdjhl
29. mar 2022

@rainee ja som podobne dlho s manzelom, financie, deti, dom a proste vsetko mame spolocne, nikdy sme sa kvoli peniazom nemuseli vadit, nam proste vyhovuje tento model. V tejto rodine by ale dost mozne nevyhovoval ziaden model.

panelacikova
29. mar 2022

@xxx23 nepíšem, žeby nekúpil vtedy, keby mal vlastné deti. ale ver mi, že keby mal vlastné deti/dieťa, tak by ho vždy uprednostnil. aj keby jeho bolo dospelé a tvoje maloleté. vždy je jeho dieťa jeho krv. ty a tvoje dieťa ste mu cudzie. preto sa k vám chová tak, ako sa chová, lebo prakticky on nemá žiadneho potomka, čo je vaše obrovské plus 🙂