Má zmysel pokračovať vo vzťahu bez darčekov?
Mam priatela sme spolu rok.. spoznali sme sa minuly rok po Vianociach, takze tam darceky neriesim. Vo februari som mala meniny a dostala som od neho ruzovu ciapku. Povedala som si ok, jedna vec, ze nenosim vobec farebne veci, nelyzujem, nechodim na hory, nenosim ciapky. Ale teda prijala som to pozitivne, ze ved zatial ma tak nepozna a myslel na mna. V novembri som mala narodeniny.. dostala som znova ciapku tento x hnedu.. na to som mu povedala, ze preco mi stale dava ciapky, ked vidi, ze ich nenosim a ze nemam rada ani hnedu ani ruzovu farbu, proste nechcem ciapku. Vcera odchadzal do Tatier k svojej rodine na sviatky, tak sme sa este stretli dala som mu darcek nech si ho da pod stromcek u rodicov a otvori. On mne len povedal, ze pre mna nema nic lebo co mi kupi sa mi nepaci. Dotklo sa ma to, keby ma trochu pozorne pocuval, sledoval co mam doma, comu sq venujem vo volnom case, vedel by co ma potesi. Nie som narocna. Nepotrpim si na kuxus, ale mam dost zaujmov. Ja normalne nemam chut ani pokracovat vo vztahu. Ma 45 rokov ja 35.. pride mi to, ze ma uplne na salame.
tak toto je dost zly zaciatok vztahu...
inak, viac ako tie ciapky, je alarmujuce, ze vo veku 45 a 35 nie ste schopni po roku travit vianoce spolu ako par...my sme s muzom po mesacnom vztahu vo veku 25 a 30r, dali vianoce spolu prve...
Za mna najlepsie riesenie je dohodnut sa, ak teda s tym clovekom chces byt nadalej, ze si nebudete davat darceky. Kedze je evidentne, ze on proste nepocuva, nevnima, co by si chcela. Ty mu predpokladam davas darcek taky, co myslis, ze ho potesi. Medzi dospelymi je bezne, ze si darceky na Vianoce nedavaju, kazdy si kupi pocas roka to, co potrebuje.
A ostatne sviatky tiez vies vybavit tak, ze nedame si darcek, ale pojdeme napriklad na veceru, do kina, do divadla. Treba si toto vykomunikovat vopred.
Prečo nie ste spolu na sviatky? alebo prečo si nešla s ním?
no povedala by som , že ťa má na 1 vec.....
pozri mas 35 to je uz dost vysoky vek aby si stracala cas s 45 rocnym debilom
ukoncila by som to
Starý nezrelý pako. Už by nebol môj priateľ.
Rozíď s ním. Správa sa ako 15 ročné decko. A ani nebude s s tebou na Vianoce? 45 ročný muž? Mmmmmmm celé zlé
@diewcatqoo to je také smutnéééé.....
@sisska96 smutne? Akoze u nas myslis? My sme s tym v pohode. Ved pisem, ze Vianoce nejak extra neprezivame. Ani stromcek sme kedysi vobec nemavali.
Uz mame deti, tak im sa snazime spravit pekne Vianoce. Ale keby sme ich nemali, tak to v pohode zvladneme i bez stromceka a darcekov.
Ale musia takto byt nastaveni vo vztahu obaja. Ked jeden Vianoce nepreziva a druhy ano, tak si to treba vykomunikovat vopred, aby niekto nebol sklamany.
@diewcatqoo U nás je zavedené, že Ježiško nosi darčeky len deťom a keďže mám jedno dieťa, darček/darčeky dostane len ona 😃 dospelí vôbec a vec vybavená 😃
Za slobodna mi muž vždy niečo kúpil, práveže to bolo aj za veľa peňazí - značková teplá bunda, lyže, značkové vedro a mop ktorý som veľmi chcela 😀( bola to taká novinka vtedy)
Teraz už mi nekúpi nič sám - buď si kúpim ja čo chcem, alebo spoločný darček ( poukaz, teraz sme si kúpili elektrické zubné kefky).
Určite by ma potešilo keby ma prekvapil, ale nie je moc ako... Cez rok si kúpime čo potrebujeme...
Na meniny má prekvapí kvetmi a Rafaelom alebo inou dobrou bonbonierou 😀. Ja mu zase kúpim ponožky alebo niečo na oblečenie a čokoládu.😀
Nehovorím že by ma to nepotešilo, ale má iné kvality a okrem toho má prekvapia buď naši, alebo svokrovci či súrodenci.
Väčšinou ma zasobia kozmetikou, alebo niečím do domácnosti, keď im dám tipy. V podstate neviem čo zo zoznamu výberu.😀
Ale neviem,čo také by mi musel či nemusel dať,aby som sa kvôli tomu s ním rozchádzala. Bože sú to také malichernosti 🙄. A keby ti dal diamant ale s inou farbou,tiež by bol z toho taký povyk? Či alebo len Milku?😉
Ja len na odlahčenie, ja som za rok a pol dostala luskačik na cesnak a Jar. K meninám, lebo som bola zamilovaná a sprostá 😅
Keď som to čítala, myslela som si že máte 15 😃 na konci som ostala prekvapená vekom ..tak ak v tomto veku kupuje čiapky tak ďakujem pekne.....a este sa on urazí....
Tak ja som si pri tejto téme spomenula na predošlé témy, kde sa diskutovalo o "najblbšich" darčekoch, tam niektoré ženy písali, ze dostali prázdnu igelitku, struny a ladičku na gitaru(dotyčná vôbec nehrala na gitare) detské súpravy príveskov, ale asi najviac viedlo hrobové miesto a zlaté zuby od svokry...
Takže tie čiapky mi ešte prídu ako v pohode darcek.
@sissy27 no uz len decko nech si upecu, ozaj vyhra decko s drzgrosom 😀
@barborachors co ty vies, mozno to boli napriklad Moncler ciapky a autorka ani diskutujuce len nevedia ocenit jeho vycibreny vkus a investiciu 🤷♀️
Ako som pisala v mojom povodnom prispevku - autorka si musi uvedomit, ci jeho jedinym negativom je zly vyber darcekov (moj otec toto moze prednasat, a to nie je vobec lakomy alebo neprajny, ale ak nieco fakt nevie, tak je to vybrat aspon trochu vhodny darcek komukolvek) alebo je to vlastne najmensi problem v tom vztahu…
@sissy27 jedna vec je antitalent na darčeky a ich výber a druha, ze ona dostala dvakrát po sebe čiapku. A na narodky dostat čiapku, ako… 🙈 Zas po roku chodenia ma musi ten chlap poznať, preboha… A ked on ani nevie ake ma baba koníčky, tak asi toho vela nenahovoria, ked su spolu. Je to stara drzgresle a blb.
@sissy27 veď to je v poriadku, že niektorí ľudia sa nevedia trafiť a kúpiť vhodný darček. Tak keď mu to naznačila, tak sa mohol spýtať, že aké darčeky ju vedia potešiť, čo má rada?
V tomto prípade to vidím ako čistý nezáujem prejaviť nejakú snahu potešiť partnerku, za rok ju nespoznal ani toľko, aby vedel odhadnúť, čo nosí, aké farby sa jej páčia, aké vône/ kozmetiku preferuje, aké ma hobby. A ešte sa odtrepe na Vianoce k rodičom? Očividne tam nie je ani len zaľúbenosť, nie to láska. Tie nevhodné darčeky, či dokonca žiaden na Vianoce bude len špička ľadovca…
Je tu ešte jedna možnosť, jeho úchylka sú čiapky, čiže sa mu páčiš, keď nosis čiapku...asi
Kamoška mala jedného, a ten jej stále kupoval silonky, ona silonky nenosí🙂
Ahoj, nesudila by som urcite vztah na zaklade tychto konkretnych darcekov. Inak je vas vztah aky? Mozno nie je darcekovy typ
Dal ti, co mu cvrnklo do nosa😅 medzi tymi 2 ciapkami bolo co? Nejake chodenie, nejake plany? Po roku ta uz mohol vytiahnut k nim do Tatier, keby chcel. Evidentne nechcel a nechce nic. Ty s nim chodis, len o tom nevie... 😡
Malá si byť ticho,dostala by si tretiu čiapku.Prepac,odlahcujem,evidentne nie si jeho priorita.Uzi si pokojné sviatky a kašli na neho.
@barborachors
@sisaka ked vam to nakreslim, tak pochopite lepsie? Lebo citanie s porozumenim vam nejde ani jednej. Skusim este raz a pomaly - je v tom vztahu vsetko ostatne tip-top a jediny problem je len jeho vyber darcekov, alebo cely ten vzah stoji za 💩 a ona riesi uplne zbytocne darceky?? Na toto si musi ona sama sebe odpovedat.
@sisaka tak vies, mnohe zeny si kupuju darceky od muza/partnera samy a su spokojne. Ja som s muzom takmer 10 rokov, vyse 7 rokov sme manzelia a teda ano, raz mi kupil totalne drahy wok a vobec v nom nevarim.takze si darceky vzdy vyberam sama (alebo teda s nim) a nemusia byt ani drahe a vzdy som spokojna 😄 a teda pozna ma za tie roky uz dobre, ale netrafil by mi kupit ani ponozky 🙊

blb ako lahko to vyriešil
tak ked vidím že tu čiapku nenosíš + vie že sa ti nepačí tak sa spytam čo by si chcela aleob nech mu dáš zoznam
za mna by som sa rozišla