icon

Majú byť svadobné dary rovnaké pre všetkých hostí?

yababy
22. mar 2025

Zdravím, chystáme svadbu a budúci svokrovci zabezpečujú dary len pre svojich hostí. Ja som celý čas bola v tom, že všetkým hosťom sa dávajú dary rovnaké, veď budeme všetci jedna rodina. Blbá som ja alebo naozaj majú všetci odísť s rovnakým?

Strana
z2
yababy
autor
24. mar 2025

@koniarova by som sa radšej zastrelila

yababy
autor
24. mar 2025

@cyberk svokrovci (najmä pani svokra :D) si veľmi potrpia na ich rodinných tradíciách a už teraz viem že hoci len začíname s prípravou, do svadby ošediviem.

yababy
autor
24. mar 2025

@bg92 neviem či vieš ale hoci je to moja svadba, rodicia z oboch strán sa stále na nej podieľajú a poslať niekoho z nich do prdele nie je ideálny štart do rodiny, preto sa snažím veci riešiť kultúrne kým nastanú a nie v štýle okamžitého jednosmerného lístka do riti 😃

yababy
autor
24. mar 2025

@fairyy som fakt rada, že existuje niekto kto pozná túto realitu 🤣 darmo tu budú niektoré múdre rozprávať “je to vaša svadba” a podobne, tomuto sa neda zabrániť 🤣🤣

mima172
24. mar 2025

@yababy Chápem, u nás vyslúžku (fľaša + krabica koláčov) dávala svokra svojej strane a moja mama našej. Z muzovej strany bolo tuším 12 hostí, z mojej cez 60, čiže toto si riešili maminy po svojej línii a výslužky dávali deň pred svadbou. Darčeky pre hostí sme si riešili my, kazdy hosť mal na stole darček, rodičia iné darčeky, hostia všetci rovnaké + deti niečo detské.

fairyy
24. mar 2025

@yababy ono to dievcata nemyslia zle a maju pravdu len bohuzial v niekedy to nejde 😃 ked chces kludne mi napis spravu mozno nieco vyuzijete z nasich skusenosti 😅 len naozaj tu vsetko o nich nechcem pisat ja ich mam tak svojsky rada koniec koncov 🙂 aj ked oni mna asi nie 😆

kristie571
24. mar 2025

@yababy tak myslim ze je rozdiel troska ci ide o tie prkotiny pre hosti ktore im das napr.na stol, ci o u nas nazyvanu vysluzku flasa+krabica zakuskov🙂 ja som napriklad rozdavala kazdemu z mojej strany paru/rodine, ci blizka rodina ci kamosi aj krabicku z rezom torty. Svokra davala tortu len tym najblizsim.
Rozdielnu ‘vysluzku’ by som neriesila. Nech si da teda hostom co chce. Ale mat po stoloch rozdielne prkotinky ako darceky, by uz mi prisla ako hlupost.
Co konkretne svokra uz zaobstarala ?

Strana
z2