Malá svadba ako prekvapenie pre rodinu, máte skúsenosti?

sofi639
15. jún 2019

Ahojte. Najde sa tu niekto, kto oznamil rodine, kamaratom, ze bude mat svadbu par dni pred? S priatelom chceme malu svadbu, len s najblizsiu rodinou, a chceli by sme to spravit ako prekvapenie pre vsetkych, teda povedat im o tom 2-3 dni vopred. Este celkom presne nevieme ako to bude, ci obed v restauracii a potom doma taka mensia oslava (kolace, alkohol, grilovacka..). Ak ste to niektora mali takto podobne, budem rada za kazdy prispevok, radu, tip... aby to bol, bolo napriek malej svadbe, zazitok 🙂 dakujem

catherinah
15. jún 2019

@sofi639 Asi im sposobis viac stresu ako radosti 🙂

lubik87
15. jún 2019

@sofi639 určite nie .pre rodičov je to obrovská vec ako z nevestinej tak z zenichovej strany ...oblečenie , kaderník , nechty , dary..hlavne voľno v tých dňoch ....aj keby to bolo doma na záhrade budú sa chciet patrične obliecť ...podľa mňa dosť zlý nápad a mohol by skončiť veľkým sklamaním z oboch strán

mariejenka
15. jún 2019

Tak mam kolegynu co išla svojmu vnucatu na krst a jej dcera spriatelom,im pred oslavou povedali ze, este jedno prekvapko mame...a vošiel notár a ich zosobasil😀 kolegynin muz plakal jak male decko.
Toto je ale aj na mna extrém.

opica
15. jún 2019

My az po 😄to bolo ale potom leto plne zurok. Nam sa to tak pacilo,brali sme sa v las vegas

nika3136
15. jún 2019

Pozri sa ... Aj keď ti tu napíše 100 ľudí ich príbeh, si v úplne inej situácii.
Máš úplne odlišnú rodinu, každý inak reaguje na stres, pre niekoho je svadba dôležitá a chce, aby tam boli obyvatelia ešte aj susednej dediny, niekto nechce ani hostinu a stačí obrad.
Si si istá, že je takéto prekvapenie na mieste? Nebudú sklamaní? Nie tým, že ste sa rozhodli pre takúto svadbu ale napríklad tým, že oni nestihnú zariadiť, čo by chceli? Niekto má rád, keď je objednaný ku kaderníkovi mesiace dopredu, má nachystané šaty, vie, čo ho čaká.
Môjho partnera mama je taká, že jej treba povedať pol roka dopredu, aby sa nezrútila. Skutočne. Veľmi stresuje a určite by si svadbu neužila, keby ju takto "prekvapím".
Nemôžeš sa takto porovnávať, sme odlišné bytosti.

mon895
15. jún 2019

My sme oznamili dostatocne vopred (cca 3m) ale mali sme mensiu svafbu po nej sa islo na obed do restiky a potom k nam na dvor a kazdy si velmi chvalil 😊

monkabohdalova
15. jún 2019

@sofi639 mne osobne by sa to nepáčilo 🙂 ..a teraz je rozlietaná doba, každý stále niekde je či, dovolenka, práca, záľuby a pod..

missdiva
15. jún 2019

@sofi639 podla mna dat vediet o oslave kde sa ma niekto zucastnit 2-3 dni vopred je strasny a neohladuplny napad. Pre pribuznych bude velmi diskomfortne, ze musia rusit svoje povodne plany (malokto sedi cele dni doma a ma casovy priestor na taketo prekvapenia), narychlo si zhanat oblecenie a dar.
presne ako pise @monkabohdalova nie kazdemu sa da vziat zo dna na den v praci volno, niekto robi aj cez vikendy a potrebuje zaskok, ma predom planovany nejaky vylet alebo zaplatenu dovolenku, kurzy atd. My mame vikendy rozplanovane vzdy aspon mesiac predom, jasne, ze kvoli svadbe blizkej osoby by som sa snazila vsetko zrusit ale vobec by som z toho nemala radost.

diewcatqoo
15. jún 2019

Ty poznas svoju rodinu najlepsie.. niekto je za kazdy úlet, niekto by hundral, aj keby si dala vediet rok vopred, ze nestiha. Cim viac ludi, tym viac starosti s tym, ze ostatni uz mohli mat mozno v plane nieco ine a menit si plany takto na poslednu chvilu, to neprida asi nikomu na nalade.
My sme si koncom maja povedali, ze sa vezmeme a v juli sme mali svadbu. Mali sme to len s najblizsou rodinou a obe mamy boli nestastne, pretoze nestihali hento a tamto, pritom organizovali sme si to sami, ale mamky stresovali strasne. Nakoniec bol ale kazdy rad a kazdy si pochvaloval.

0silvia0
15. jún 2019

@sofi639 ale no tak, tvárite sa ako keby nikto nikdy nemal svadbu a myslite si, akí ste strašne originálni. Urobte si ako chcete, ale nebuďte prekvapení, keď polovica ľudí nepríde, lebo budu niekde na dovolenkách, ktoré sa poväčšine plánujú s časovým predstihom. Aby ste nakoniec neboli prekvapení vy dvaja a nedostali ľadovú sprchu z mizivej ucasti potencionálnych svadobcanov. 🤨

timilv
15. jún 2019

Nám raz kamaráti v pondelok ráno zavolali, že v stredu majú svadbu (deň na to bol štátny sviatok, tak sa dalo dospať). Mali menšiu svadbu- cca 40 osôb. Rodičia sa to dozvedeli asi deň pred nami. Nikto nenamietal a všetci sme sa bavili do rána 🙂
Poznáš svoju rodinu najlepšie, tak nech Ti tu napíše kto chce, čo chce- len Ty vieš, akú reakciu môžeš čakať...

sofi639
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sofi639
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre_2
15. jún 2019

ak by som sa znova vydavala, tak by som to vsetkym povedala az PO.. 😅 ale to je len taka moja vsuvka..

kazuso
15. jún 2019

@sofi639 Čia oslava narodenín to je? Nevestina alebo ženíchova? Lebo ak to je niekoho iného nemusí byť práve nadšený takou zdvojenou oslavou.

sofi639
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sofi639
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michellemary
15. jún 2019

@sofi639 Kamarátka takto mala svadbu v deň PSP svojej dcéry. Rodina bola pozvaná, a zistili to až na mieste. 🙂

kazuso
15. jún 2019

@sofi639 Jaj, tak v tom prípade je to v pohode, kľudne sa zoberte. Myslím, že aj rodičia to ocenia 🙂

diewcatqoo
15. jún 2019

@sofi639 tak to je velmi podstatny detail, na ktory si zabudla. Ak oslavujete narodeniny vasho dietata a vsetci su pozvani, tak v tom pripade ano. Je to dobry napad, tiez by som to takto spravila

0silvia0
15. jún 2019

@sofi639 no podstatný detail si spomenula až dodatočne, takže takto sa ťažko potom hodí do placu relevantný nazor🤨. Tento podstatný detail mení celú situáciu.

babatkoling
15. jún 2019

Ak si nepotrpis na dary, kadernika, manikuru, nastajlovanych hosti atd, tak do toho... Asi by som dlhsie predychavala prvotny sok, keby toto moje dieta vymyslelo ale zase svatba nie je o daroch a hmotnych veciach ani o tom, co si pomyslia susedia. Je to o neveste a zenichovi. Ak mate normalne vztahy v rodine a ak Vam to vyhovuje, preco nie... 🙂
Len este koho narodeniny su to? Aby ste tomu chudakovi nepokazili narodky 😉

margaretka_
15. jún 2019

Isla som ti napisat, ze radsej ich pozvi na oslavu dost vopred a az na mieste sa dozvedia, ze to je svadba. No citam, ze oslava to je tak ci tak. Tak ja by som to mozno vopred ani neoznamila :D to by bolo prekvapko. A je to mile spojenie s narodkami dietatka 🙂

sissy27
15. jún 2019

@sofi639 keď neočakávate dary a dresscode, tak to neoznamujte vôbec a len všetkých prekvapte a zábavajte sa pri guláši a jednoduchom občerstvení na záhrade aj tri dni. Ale ak máte nejaké očakávania a predstavy, tak tri vopred je málo.
A teda nepíšeš, koho je to oslava narodenín, ale ak nie tvoja alebo ženíchova, tak je to vrchol drzosti takto niekomu "ukradnúť" oslavu.
Za mňa - buď to ohláste s dostatočným časovým predstihom nech sa každý môže primerane pripraviť, alebo to neoznamujte vôbec, budú mať prekvapko všetci a bez stresu.

miriam11
15. jún 2019

@sofi639 kazdy je iny, nepozname tvoju rodinu, ani teba. Ja osobne by som bola nastvana, pretoze chces prist trebars aj obleceny na patricnej urovni, prichystat sa aj financne na to, vsak urcite by vam aj chceli pri tej prilezitosti nieco podarovat.... nie, pride mi to sebecke. Mne pride vas napad viac ako zly. prepac

0silvia0
15. jún 2019

@sissy27 dodatočne napísala, že je to oslava ich dietata

sissy27
15. jún 2019

@0silvia0 dodatočne som si prečítala, podstatu môjho príspevku to snáď nemení 🙄

0silvia0
15. jún 2019

@sissy27 nie, nemení 🥴

deti95060810
15. jún 2019

2-3 dni oznámiť pred oslavou je málo...niekedy ani len kaderníčka nemá volno napr.
za mňa dosť zlé....
môj otec sa oženil a po svadbe prišiel domov ukázať nevestu... no nadšení neboli...😉

simona92101
15. jún 2019

My sme s muzom sa v jeden den vybrali k rodicom na navstevu kde sme im oznamili 3 novinky naraz:ze sme zasnubeni,cakame babatko a o mesiac je svadba.oznamili sme to ked uz sme mali vsetko zajednane,a rovno sme aj oznamenie priniesli.bol to sok,ale chceli sme malu svadbu v kruhu najblizsich,obrad vonku,cca 40 ludi.chceli sme sa vyhnut stresom s pripravami,ked sa kazdy do vsetkeho montuje a zbytocne len stresuje a urobili sme si po svojom a bolo to super.