icon

Mám preložiť krst kvôli zdravotným komplikáciám v rodine?

18. okt 2025

Máme mať o týždeň krst ale moja mama je v umelom spánku a je mi to strašne ľúto, že tam nebude. Pomaličky ju majú začať preberať ale je tam riziko tracheostomie. Má zmysel prekladat ten krst ? Je mi to ľúto, že tam nebude. Chcela tam vziať aj babku, ktorá je po porážke. Lenže babka tam sama nepríde bez nej. Musel by aj muz zostať so staršími deťmi doma pretože nemá kto s nimi byť. Žiadny iní hostia nebudú v kostole aby ich strážili. Oslavu nerobíme z finančných dôvodov. Pôjdeme si iba niekam sadnúť s krstnou. Košieľku už máme vyšitu to by sme ju museli dávať znova robiť? Keď by sa zmenil dátum. Bolo to dosť drahé a nemám na to peniaze nazvyš.

Strana
z2
jablko13
18. okt 2025

Ano, preložte krst, košieľku nechajte pôvodnú. Nikto nebude riešiť iný dátum. Určite ani farár. Nevadí to. Je to podľa mňa rodinná akcia a oni by tam chceli byť.

dzulli1980
18. okt 2025

Neprekladala by som ... je mi ľúto, čo prežívaš, no krst nie je o tom, kto tam bude či nebude ... natoč na mobil, urob fotky ...

autor
18. okt 2025

Môže to byť aj bez manžela ? Môže tam byť iba jeden rodič ?

anonym_ed8c6e
18. okt 2025

@anonym_autor preložila by som to.Datum nevadi.Ani ty teraz nemás náladu na krst.Nic sa nestane,.keď to predložíte choď za fararom

autor
18. okt 2025

Áno tiež to tak cítim, že by som to radšej preložila. Ťažko by som to asi niesla

deti95060810
18. okt 2025

na krste môže byť aj jeden rodič.

pribinak
18. okt 2025

Asi by som neprekladala. Vieš aký bude jej stav po prebratí z umelého spánku? Môže byt v nemocnici aj ďalšie 2 mesiace
Muž nemusí byt pri krste, ale fakt nemáš kamosku sesternicu ani ty alebo muž kto by vám na tak krátku dobu postrážil deti? A prečo nejdú na krst s vami do kostola?

hopsas
18. okt 2025

@anonym_autor neprekladaj..ako píšu dievčatá natoc video a urob foto ...

zmrzlinka2021
18. okt 2025

@anonym_autor manžel prečo nepríde?

krasnavila
18. okt 2025

Ani nevies ako mama dopadne. To chces cakat mesiace alebo rok? Isla by som s manzelom aj detmi...to nevadi, ze neobsedia. Niekto by mohol aj natocit krst, nechce sa mi verit ze nenajdete kamarata, suseda, surudenca alebo niekoho z fary...povedzte fararovi aky máte problem. Mozno poprosi ministranta, aby natocil. Je to smutne. Moja mama bola vazne chora, tak nebola na prvom svatom prijmani. Ukazali sme jej nahravky.

domkakvet
18. okt 2025

@anonym_autor preco by mal tvoj muz zostat doma so starsimi detmi, ved tie mozu sediet pri vas v kostole.

marca12
18. okt 2025

Prelozila by som krst. Nic sa nestane,ved dnes krstia aj rocne,2 rocne deti. Ak mame zalezalo,aby tam bola,je to najmenej,co by som pre nu urobila. U nas sa tiez prekladal krst kvoli akutnej operacii a naslednom zotavovani. Kosielku nemusis prerabat.

pinkgirl
18. okt 2025

Prelož krst. Sama nie si v psychickej pohode, a asi by si si ani ten krst neužila. Košieľku nechaj s pôvodným dátumom. Buď oporou mamičke po zobudení. Potom dieťatko pokrstíte.

anonym_028e95
18. okt 2025

@anonym_autor neprekladaj krst, držím palce a myslím na Vás v 🙏

glorikarebeka
18. okt 2025

Dieťa by som pokrstila keď u máte termín a normálne aj s mužom a deťmi

vorkola
18. okt 2025

Ano, deti treba zobrat tiez ne krst, Nech maju krasny zazitok,,to nie je obycajny ceremonial,to je obrovska sviatost. Krst je zmytie, ocistenie dedicneho hriechu, este od Adama a Evy. Ak sa da, cely krst natocit, a mamicke prehrat,,Hlavne aby sa mama uzdravila,Vsak mozno bude taka zdrava, ze ak date deti na prve sv, prijimanie, tak bude tam,Aj to je krasna udalost.

beata_k
18. okt 2025

Krst neprekladaj. Prajem mame skore uzdravenie, ale nevies co bude. Mozno sa situacia zhorsi tak, ze na krst nebude cas ani o rok. Vezmi deti aj muza, ved krst netrva 2 hodiny.

anonym_055c05
18. okt 2025

a neskusala si zajst za fararom a hodit s nim rec? ak si tak veriace-aj sa ti ulavi ked to zo seba dostanes a aj ti poradi .. tu to bude vzdy 50:50 ... a nakoniec aj tak musis sama rozhodnut .. peniaze neries tie sa vzdy najdu .. aleak mam napisat nazor - ak sa na to mama tesila- odlozila by som to .. nech je tam aj babka a aj ona-a spravila to male v kruhu rodiny .. len pri kave a kolaci-cim usteris ale oni budu stastne .. pre babku je to uz mozno posledny krst ..

ivik4
18. okt 2025

Ty si Ta ktora tu pise uz tretiu temu pomaly kazdy den po sebe ? Podla toho co pises ano a normalne prestavam verit ze toto je realne, len mi to pride ze cakas na ,,show" , sem tam das koment ,viac sa nevyjadris a potom zas nova a nova diskusia.

Ale k teme , krst by som prelozila

abbey1
18. okt 2025

Prečo muž s deťmi nemôže ísť do kola? Veď krst je rodinná záležitosť.
Krst neorekladaj. Choďte spolu ako rodina, krstnú mamu vezmite po obrade s vami, babku tiež, ak je schopná pohybu a chce ísť. Nerieš zbytočne hlúposti.

anonym_d8dcd0
18. okt 2025

Neprekladaj, zrus, fararovi objasni situaciu, okrstis aj zo "starou" kosielkou. To je mamka v Martine, ze? Setri sa a nevycerpavaj🌸

euka210
18. okt 2025

@anonym_autor no ja neviem, ci ma zmysel cakat, kym mama bude schopna ist na krst...tu to asi nie je ze tyzden, ale moze to trvat mesiac-dva.
Ze manzel so starsimi detmi nemoze prist, tomu nechapem, lebo na kazdom krste boli aj starsie deti. Nepritomnost manzela a deti by mi viac vadila ako nepritomnost mamy.

jaskolka
19. okt 2025

Ja by som neprekladala. Mamin stav môže byť vážny ešte dlhšie,to nie je tak,že ju dnes preberú a zajtra pôjde už v pohode domov, to kľudne môže trvať aj týždne, mesiace, kým sa zotaví.
Manžel aj s deťmi normálne nech idú do kostola,veď to je bežne,všade sa tak ide,že celá rodina ide na krst, prečo vôbec riešiš,že tam nepojdu staršie deti?
A babku ,ak je schopná chôdze, zoberte tiež,ved po ňu skočte autom,a spolu všetci choďte na krst.

really8
19. okt 2025
@ivik4

Ty si Ta ktora tu pise uz tretiu temu pomaly kazdy den po sebe ? Podla toho co pises ano a normalne prestavam verit ze toto je realne, len mi to pride ze cakas na ,,show" , sem tam das koment ,viac sa nevyjadris a potom zas nova a nova diskusia.

Ale k teme , krst by som prelozila

@ivik4 ake temy?

ivik4
19. okt 2025
@really8

@ivik4 ake temy?

@really8 https://www.modrykonik.sk/forum/potrebujem-sa-vyrozpravat-zivotne-pribehy-moj-pribeh/tazka-zivotna-situacia-s-chorou-mamou-v-umelom-spanku/?page=2#post-89654802

Toto bola druha, prva bola o tom ako jedna ,,dospela" ( autorka) zena so schopnostami 5rocnej, nievie zavolat celi den do nemocnice a informovat sa o stave svojej mami po operacii, miesto toho pise na kona a kasle na to

martinkatinka
19. okt 2025

Tak neprekladala by som. A isiel by aj muz, ktory by sa zaroven postaral o deti. Ved oredsa vy ste rodicia, mate tam byt obaja. A zvlastne mi pride, ze chces, aby tam bola mama a muz tam byt uz nemusi.
Je mi luto tvojej mamy, no ked sa jej pepsi, ukazes jej fotky.

really8
19. okt 2025
@ivik4

@really8

Toto bola druha, prva bola o tom ako jedna ,,dospela" ( autorka) zena so schopnostami 5rocnej, nievie zavolat celi den do nemocnice a informovat sa o stave svojej mami po operacii, miesto toho pise na kona a kasle na to

@ivik4 taka konikovska klasika. Autorka neschopna sama vyriesit aj len to ci ma dat pancusky rano do skolky (obrazne povedane), muz ma uz plne zuby zivota s takou nepouzitelnou zenou a matkou, financne v srackach ale hura tretie dieta ktore to vyriesi. Dufam ze krst bude velkolepy a kazdy host donese aspon po 100e

anonym_733469
19. okt 2025

Prelozila by som, kosielka nevadi.. nech ste tam obidvaja rodicia a vase deti a krsni rodicia.. kto dalsi bude/nebude to je jedno v podstate.. ako to vyda, tak to vyda s mamou a babkou.. ale nech ste vy rodina tam. Krstia sa aj väčšie deti, nielen mesacne babatka

anonym_f867b8
19. okt 2025

Neprekladala by som. Dieťa sa nekrstí kvôli hosťom na krste.

minenkaa
19. okt 2025

Prosim ta pokrstíte a začni riesit vašu situáciu a hlavne seba,možno týmto ti chce svet ukázať ,že si už dospelý človek, čo ma deti a hlavne ma používať svoju hlavu

Strana
z2