Mám vziať 5-ročné dieťa na stužkovú?
Ahojte maminky, idem si k vám pre názor. Mám doma 5r dcérku, okrem toho mám 19r sestru s ktorou máme úžasný vzťah, nielen ja ale aj ona. V sobotu ide mať stužkovú. Pozvala samozrejme rodičov ale aj mňa s manželom, pretože okrem 5r dcéry máme ešte 16mes druhú dcerku, som len s nimi a je to dosť mamičkárka. Dohodli sme sa so svokrou že ich skúsi cez stužkovú zobrať k sebe na noc. Staršia je super ona to dá ako nič, chodí tam bežne ale tá menšia sa obávam. Väčšia stále narieka že chce ísť s nami, dnes som sa tak teoreticky zamyslela že by som ju vzala so sebou a muža nechala doma s malou a mala tak srdce na mieste. Napíšte mi váš názor alebo skúsenosť ak máte 5r dieťa a stužková? Vzali by ste ju? Ona by sa náramne tešila, je to párty žena, sme z dediny všetky zábavy má s nami obehané. Len má trápi názor ostatných, či by to nebolo divné.
Nie,nezobrala. Tak nech svokra príde k vám a bude to pre deti jednoduchšie.
nie, dieta na stuzkovu nie
Urcite by som nebrala tak male dieta na stuzkovu. Nie je to nic pre male deti. Ani cas, ani jedlo, ani program nie je pre male deti.
@kajka951 nie. Ine dieta v jej veku tam nebude, nepochopi program, a ma to aj oficialnu cast, kde treba naozaj byt ticho. Navyse je to vecerna akcia, 5r ma byt v posteli a spat.
Nastav dietatu hranice, nemusi byt vsade a vsetko si vyplakat. Pozvanka bola pre teba a tvojho muza, tak sa toho drz. Aj voci nemu je to nefer, aby bol odstrceny, lebo ty nevies decko usmernit.
Nie, podla mna to nie je vhodne.
bola som na dvoch stužkových kde mali rodičia aj deti. len nie 5 r, troška väčšie 10+. rodičia nemali kde nechať deti tak zobrali aj tie.
čo tam budeš robiť bez manžela. budeš sa vykrúcať s 5 r deckom?
s maturantkou bude tancovať kto? maminka, 5 r sestra ? mal by ocinko rodičovský tanec odbaviť.
V ziadnom pripade tam nepatri dieta. A aj ty s muzom ste tam tak trochu naviac. Je to pre maturantov a ich rodicov. Nie pre pol familie
bola som na dvoch stužkových kde mali rodičia aj deti. len nie 5 r, troška väčšie 10+. rodičia nemali kde nechať deti tak zobrali aj tie.
čo tam budeš robiť bez manžela. budeš sa vykrúcať s 5 r deckom?
s maturantkou bude tancovať kto? maminka, 5 r sestra ? mal by ocinko rodičovský tanec odbaviť.
@deti95060810 Ide na stuzkovu svojej sestre.
Celkovo nechápem tento nový módny trend stužkovej pre celú rozvetvenú rodinu. Za mňa je to slávnosť pre študentov a ich rodičov.
V žiadnom prípade to nie je udalosť vhodná pre 5 ročné dieťa. Program ho bude nudiť, bude ho narúšať i iným.
V ziadnom pripade, tak male dieta sa tam vobec nehodi,mohlo by aj vyrusovat
Som učiteľka, zažila som xy stužkových, na žiadnej nikdy neboli žiadne deti- myslím, že to ani nie je akcia, kde by sa malé deti zabavili .... budú sa nudiť, budete mať akurát nervy a budú rušiť celý program...
5 ročná sa môže prísť pozrieť počas návštev, nebrala by som ju na celý večer
Tiež nechápem pozývanie celej rodiny, stužková je maturant + partner + rodičia
5-rocne dieta nema co na stuzkovej robit 🤷♀️ to nie je rodinna oslava, svadba alebo oslava jubilea. Podla mna je to maximalne nevhodne.
....5 ročné dieťa má obehané všetky dedinské zábavy?🤨...to je dúfam Ftip😃
@deti95060810 Ide na stuzkovu svojej sestre.
@beata_k jáj som zle prečítala. To načo sa tam trepú sestre na stužkovú. za mňa zbytočne.
@kajka951 a keď bude nabudúce nariekať, že sa chce hrať so zápalkami, tiež jej dovolíš? Dobrý rodič nerovná sa: splním dieťaťu všetko, čo si zmyslí. Dobrý rodič nastaví dieťaťu hranice.
@beata_k jáj som zle prečítala. To načo sa tam trepú sestre na stužkovú. za mňa zbytočne.
@deti95060810 Tiez si myslim, ze uz su jak Hujerovci 😄
Sranduješ,že?
Dieťa isto nebrať.
Mne tiez príde divné že ešte aj vy máte ísť keď má rodičov. Môžeš slušne odmietnut a problém s detmi vyriešený.
Je to uplne nevhodne, v ziadnom pripade. 5 rocna party zena hadam prezije bez tejto stuzkovej vezmi ju na dedinskeho Mikulasa ked tak ale nekaz buducim maturantom ich oslavu
Ja som tam tiež mala aj krstnú mamu napríklad a keby žila vtedy babička, chcela by som tam aj ju, pretože sú to dve v mojom živote obzvlášť dôležité osoby, niekoľko spolužiakov malo súrodencov, partnerov, či najlepších priateľov... to nech sa naozaj každý rozhodne sám, keď je možnosť a kapacita... ja by som išla, určite bez detí (celé je to dlhé a pre dieťa nudné) a možno aj bez muža, ten môže byť so svokrou s deťmi...
Zrejme bývam na inej planéte, naša stužková bude o tri týždne a každý bude mať 8 až 13 hostí. V našom prípade, rodičia, starký, krstný, súrodenci a priateľ. Na venčeku aj stužkovej zvyknú byť aj deti.
Zrejme bývam na inej planéte, naša stužková bude o tri týždne a každý bude mať 8 až 13 hostí. V našom prípade, rodičia, starký, krstný, súrodenci a priateľ. Na venčeku aj stužkovej zvyknú byť aj deti.
@anonym_226b1c preboha živého.... si si istá, že ide o stužkovú?
@kajka951 NIE. malé dieťa rozhodne nie. prikláňam sa k názorom, že ani ty by si tam nemala čo robiť s mužom, no ale tak.... moderný trend, OK. ale dieťa rozhodne nie
@anonym_226b1c my sme sa v triede dohodli, ze na stuzkovej bude student +3 osoby, vacsina mala partnera a rodicov. Vsak to je slavnost pre studentov a ich rodicov, nie hromadna svadba
@anonym_226b1c nie, na stužkovej nieže nezvyknú byť deti, stužková je pre deti vyslovene nevhodná
@anonym_226b1c no to asi teda byvas na inej planete 🙂 tych stuzkovych uz je to sice roky som pocas skoly zazila x, minuly tyzden mala stuzkovu moja sestra a teda na ziadnej som este nevidela deti a ani sirsiu rodinu, pozyvaju sa rodicia a partneri, dokonca obcas sa maturanti rozhodnu, ze ani partnerov nechcu. To som este nepocula, ze zo stuzkovej sa robi rodinna party.
@anonym_226b1c coze? My sme mali dohodu, ze ani partnerov nie, nas bolo 36 v triede a chceli sme si to uzit ako trieda. Kupodivu vsetci suhlasili.
uz to ze pozvala aj teba je dost a ty tam chces dotrepat deti? stuzkova nieje svadba .. tam chodia len rodicia .. ak jej to u spoluziakoch preslo a mozes aj ty ok bude rada,ale deti nechaj doma

@kajka951 ja som nazoru, ze dieta tam nebrat.