icon

Mám zmeniť meno?

piskotka128
22. sep 2016

Chcem sa opytat na vas nazor...Prisli sme s manzelom na zaciatku roka o babatko na zaciatku tehu,ale uz sme mali vybrate jedno konkretne dievcenske a jedno chlapcenske meno...velmi sa nam pacia.A teraz cakame opat a dozvedela som sa,ze by sme nemali dat to iste meno.

Strana
z2
erickatt
22. sep 2016

@piskotka128 povera

emily0412
22. sep 2016

To je somarina, ved ste ani nevedeli co cakate. A praveze dajte to iste, dusicka sa vam vratila v podobe ineho dietatka

jeennyv
22. sep 2016

@piskotka128 prisli ste o dietatko na zaciatku tehu, to nie je ako ked by sa narodilo a nieco sa mu stalo atd. vtedy by to uz bolo ine, ale v takom pripade hlupa povera....vies kolko je ich o tehotenstve, nevesat zaclony, nechytat za brucho ked sa zlaknes a dalsie stovky...

ludmilaka
22. sep 2016

@piskotka128 Otec mal brata, ktorého v mladosti pri nešťastnej hre zabili. Keď umrel o 10 rokov sa im narodil on. Dali mu rovnaké meno. Je to na vás.

silaviat
22. sep 2016

to ze ste mali vybrate neznamena ze by ste ho i dali.. ja som mojej malej zmenila meno chvilu pred terminom .. ma neako osvietilo a proste to co som mala vybrate sa k nej nehodilo .. takze kludne majte nachystane take iste ... az sa dieta narodi uvidis ci k nemu sadne alebo nie ...

papricka33
22. sep 2016

@piskotka128 ja som potratila 2x. Pre každé babatko som mala vybraté iné meno.

pribinak
22. sep 2016

Ta osoba co ti tuto múdrosť povedala kto? Predpokladám, ze niekto kto sa zabudol v stredoveku a este ti povie, ze tehotné nesmú hento a toto

Moja kolegyna prisla o rodicov akomalaskóacka, vychovala ju jej teta, chcela dat meno po tete.
2x potratila vo vyššom štádiu a uzajvedela, ze to bude dievčatko a ked sa dieta konecne na 3x narodilo, tsk dala to iste meno co mala nachystané aj predtým - po tete a cuduj sa svetu, nic sa nedeje, zemeguľa sa točí dalej

Vela štastia

piskotka128
autor
22. sep 2016

Nam bolo vtedy povedane ze aj ten plod sme mali pomenovat a pomodlit sa za nho a tak sme aj urobili.

janinah
22. sep 2016

riaď sa svojim srdcom,ja by som už iné mená vybrala,tie prvé mená už akoby patrili tomu dieťatku

robin30
22. sep 2016

Ja som tiez potratila 2x ale mena co sme mali vybrate ostali o chvilu rodim a meno nemenim

andreasiskova3
22. sep 2016

@piskotka128 ja som dala , pretože som vždy túžila mať Alžbetku, a aj keď to bolo zo začiatku blbé, povedala som si, že možno to bol chlapec. Takže pre mňa je to anjelik bez mena, proste anjelik.

babatkoo
22. sep 2016

Mne umreli dvojicky v 7 mesiaci Stella a Mia. Ja som rozmyslala ze ci by som dala dcere meno Stella Mia.... ale asi by som to uz nechala. Janinah ma uplnu pravdu. Riad sa srdcom

huahua
22. sep 2016

@piskotka128 Niektoré ženy sa dokážu vysporiadať s potratom tak, že žijú s tým, že čakali dieťatko o ktoré, žiaľ prišli a teraz majú v nebi anjelika, iné mu potrebujú dať konkrétne meno (proste sa tak rozhodnú, aj keď nevedia pohlavie) a tak sa s ním rozlúčia.
Je to len na vás, ako to cítite a vnímate.

piskotka128
autor
22. sep 2016

Ja som tuzila po dievcatku a ked sme sa snazilkovali tak sme vtipkovali ze ideme "robit" ...(meno) Teraz cakame dievcatko a miestami mam pocit ze nam Panbozko pozehnal to dievcatko...Hmm...riadit sa pocitmi momentalne neviem.Niekedy mam pocit ze je spravne ho zmenit,inokedy ze ho nezmenime.

huahua
22. sep 2016

@piskotka128 Tak to teraz nerieš, vyberte si okrem toho jedného mena ešte jedno a keď sa malá narodí a ty ju uvidíš, hneď budeš vedieť, čo je správne 🙂

hettinka
23. sep 2016

moje obidve deti majú 2 krstné mená ... aj to je možnosť, dať to vtedy vybraté meno ako "stredné meno" a neskor sa rozhodnete, ako ho budete oslovovať.

sense
23. sep 2016

Tiez som potratila a dieta dostalo to meno kt sa mi pacilo ests ked som ani xefi mat nechcela a dokonca sme nemali ine meno ani vybrane dokonca ani cblapcenske nie len fo jedno dievcenske....

mima4
23. sep 2016

@piskotka128
no ak ste veriaci, tak nemozte verit poveram... preco neverite namiesto nim radsej Bohu?

povery su vecou diabla, ktory chce ludom len ublizovat, manipulovat s nimi a vzdalovat ich srdce od viery v Boha.

cottonwomen
23. sep 2016

@mima4 😎

sardinka336
23. sep 2016

Posielm link na knihu ,,Generačne povrazy a ich efekt na nas,,
Ja verim tomu, ze ista zaťaž, nejake ,,rodinne zaťaženie,, moze existovat, napr. take čo ide z generacie na generaciu...nejaka choroba, problém ...
Teraz viem, ze to nie je uplne k teme, ved to len koho to zaujima. Ale napr. ja by som nedala meno napr. po zosnulej osobe ak by som naozaj v srdci necitila, ze to tak ma byt.
Aj tu mozu začať fungovat ,,generačne povrazy,, tažko to takto vysvetliť, je to tam napisane čo a prečo.
http://www.cm-mrm.ca/POVRAZY.html

eeffka
23. sep 2016

@piskotka128 no ja by som urcite dala ine meno, nechcela by som byt len "nahradnicka" za niekoho ineho

huahua
23. sep 2016

@eeffka 😀 😀 presne toto isté hovorím ja, keď mi niekto hovorí, že prvorodený syn MUSÍ mať meno po otcovi, že chudáčik malý, nemá právo ani na vlastné meno. 🙂 ale to je už od témy.

jakales
23. sep 2016

Ja by som nedala, ale je to kazdeho vec... Moja starka prisla o prveho syna a ked sa im narodil dalsi dali mu to iste meno ...mne len pride divne ze uz vidi umrtny list so svojim menom ... Ale inak je to podla mna jedno isto sa nic zle nestane

simca06022011
23. sep 2016

@piskotka128 detom davame meno ked sa narodia... a mas po probleme... inak je to obycajna povera. NEchcem byt za zlu, ale vy ste meno viac menej dietatu nedali, len ste ho vybrali... vobec by som to neriesila. Keby mi zomrelo dietatko po porode napr., vo vyssom stadiu tak by som take meno nedala uz len z pocitu... ale toto by som neriesila. A hlavne neplanujem mena kym nic nie je iste a to teda na zaciatku tehu nie je...

felycity
23. sep 2016

ja si skôr myslím, že je to o vás ako to vy vnímate, či budete vedieť oslovovať tým istým menom aj vaše daľšie dieťatko alebo nie a podľa toho sa zariaďte :-ň

piskotka128
autor
23. sep 2016

@mima4 práve že sme sa o tom rozpravali s inymi veriacimi, ze vraj by to nebolo spravne. Neviem 😕

mima4
23. sep 2016

@piskotka128
preco?

mozes mi napisat jeden logicky argument ktory ti tí ludia dali? dakujem.

piskotka128
autor
23. sep 2016

@mima4 neviem ci to bude zrovna logicky argument..povedali,ze ked raz prideme do neba budem tam mat dve deti s rovnakym menom. Len sa bojim aby sa fakt nieco nestalo a potom by som si to vycitala...

lujza123
23. sep 2016

@piskotka128 moja prababka mala 4 Ondrejov, vsetci zomreli ako babatka, az poslednému synovy dali meno Jozef (moj dedko) a ten jediny prezil..
Ale to je ine podla mna, ked su tie deti uz narodene, to sa fakt nehodi...
Je smutne prist o babatko na zaciatku tehu, ale proste sa to stava (aj mne sa stalo). Preto to aj podla mna priroda zariadila tak ze prve mesiace tehotenstva ani zena nevie ze je tehotna, proste to riziko potratu je velke. V dnesnej dobe vsetkych tych testov sa o tehotenstve vie pomaly od 1 dna a to nieje moc dobre..prave koli tomuto

Vsak mate este cas, do porodu to meno budes mat iste..jednoducho to budes citit podla mna...Mozno sa naozaj ta dusicka vratila naspat a chce svoje povodne meno,

piskotka128
autor
23. sep 2016

@lujza123 presne pre tie reci o chorobach, smrti a neviem coho este sa toho bojim. Dakujem,snazim sa na to takto pozerat, ze sa nam mimco vratilo.

Strana
z2