Máme dať dar kamarátovi, aj keď nebudeme na svadbe?
S priateľom sme pozvaní na svadbu jeho najlepšieho kamaráta ale akurát mu vtedy vychádza že má byť v práci ako by ste to riešili vy? Mali by sme mu dať niečo aj inokedy keď s ním budeme či nie
Na svadbu najlepšieho kamaráta by som sa snažila vybaviť si voľno za každú cenu 😅 a keby sa naozaj nijak inak nedalo a nemohla by som tam byť, tak ja osobne áno, dala by som prianie aj s peniažkami... ale nepovažujem to za nutné a neočakávala by som to z druhej strany...
Na svadbu najlepšieho kamaráta by som sa snažila vybaviť si voľno za každú cenu 😅 a keby sa naozaj nijak inak nedalo a nemohla by som tam byť, tak ja osobne áno, dala by som prianie aj s peniažkami... ale nepovažujem to za nutné a neočakávala by som to z druhej strany...
@lindous aj sme sa snažili ale ale akurát priateľ pred nedávnom menil prácu a je tam pár dní tam nechce o ňu prísť
Je to najlepší kamarát takže áno, určite by sme dar dali
Snažila by som sa prísť aspoň večer alebo ak frajer nemôže išla by som ja aj s darom. Poprípade by som ich pozvala na návštevu po svadbe a tam by dostali blahoželanie.
Tiez by som dala
Áno, ak je to fakt dobrý kamarát tak dar by som dala, ale nemusí to byť vo forme peňazí, keďže to sa dáva ako také gesto na pokrytie nákladov, ale skôr možno nejakú kvalitnú fľašu alkoholu ak má rád. Muž dostal kvalitnú whiskey od kamoša a dali si z nej potom keď sa nám narodil syn, inak nepije skoro vôbec, ale kvalitný alkohol raz za čas si dá.
@anonym_autor najlepsiemu kamaratovi by som urcite dar dala bez ohladu ci idem na svadbu. Uprimne ja by som uz napohovore povedala, ze v ten den nemozem mat sluzbu (predpokladam, ze ste pozvani uz par mesiacov).
Áno, dajte dar, chcel vás tam, on za to nemôže, že priateľ sa bojí pýtať voľno.
Moja kamarátka nám bola len na obrade, na oslave nie. A dala nám do obálky peniaze pri gratulácii pred kostolom. Takže vy ak nebudete ani na obrade, dala by som im tiež do obálky niečo a potom pri stretnutí a gratulácii odovzdala.
Ano dala, to robi 24h/denne? Vsak po praci sup na svadbu 🙂 alebo tam nemaju hostinu..? aj keby som si mala ruky dolamat tak ideme.
@anonym_autor ja som dala kamarátkam asi 60€ darčeky keďže boli na mojej svadbe 🙂
Predpokladám, že má muž smeny. Ono slušným spôsobom sa dá poprosiť o nejakú výmenu. Trebárs povedať, že potom vezme aj dve soboty po sebe, nech vedia, že to myslí s prácou vážne. Alebo mal povedať hneď pri nástupe. Zas najlepší kamarát je za mňa veľmi blízka osoba. Ale zas muži to vnímajú inak.
Dar by som určite dala, ale ked sa nezúčastním svadby tak peniažky asi nie. Keď pôjdete tak peniaze
@anonym_auto ANO❗️❗️❗️Na obrad mozes ist aj sama, priatel sa prida. Popripade pridete obidvaja neskor. Taketo pozvania sa neodmietaju, lebo bude rychlo po kamaraststve.
Ja neviem, tu také otázky dávate. Žení / vydáva sa mi naj kamoš / kamoska. Tak toho človeka mám asi rada, mám s ním zážitky… samozrejme že by som ho / ju CHCELA obdarovať k takej udalosti ako je svadba
ja by som to neriesila.. je to priatelov najlepsi kamarat, mal by si to vyriesit on.. on nevie, co ma urobit, ze sa tu ides za neho vypytovat? ak nevie, tak to by som ho teda za najlepsieho kamarata nechcela..
Však mu ten dar pošlite, ale spravte radšej do krabice pár dier, aby to čo je vnútri, mohlo dýchať.
Priatel o prácu určite nepríde ak slušne vysvetlí ze sa mu žení kamarát a či nemôže s niekým prehodiť služby. Byt vedúcou, urobím všetko preto aby ísť mohol.
Nesmierne by ma mrzelo keby som najlepšej kamarátke nemohla ísť na svadbu. Určite by som jej išla aspoň inokedy osobne pogratulovať a zaniesť dar.
Mam pocit,ze az tak velmi sa nesnazil tú zmenu vymenit...ja by som na svadbe naj kamosky urcite bola..
Ak nejde on,tak ty aj s darom na obrad zagratulovat.
Veď nemusí ísť hneď za vedením pýtať dovolenku. Nech sa skúsi dohodnúť s kolegami s kým by sa mohol vymeniť/či by niekto vzal službu za neho...podľa charakteru práce
Veď nemusí ísť hneď za vedením pýtať dovolenku. Nech sa skúsi dohodnúť s kolegami s kým by sa mohol vymeniť/či by niekto vzal službu za neho...podľa charakteru práce
Lenže on pracuje v zahraničí a nejde si to len tak s niekým vymeniť lebo je náhradník
@anonym_autor nedavam dar, ak nejdem na svadbu. Ty dones na urad kyticu za vas oboch.
Lenže on pracuje v zahraničí a nejde si to len tak s niekým vymeniť lebo je náhradník
@anonym_autor tak ale si to napísala že nepríde len kvôli tomu že je v skúšobnej dobe pár dni v práci. Keby si napísala že len teraz odišiel do zahraničia tak by som ti takú radu nedala 😃
@anonym_autor nedavam dar, ak nejdem na svadbu. Ty dones na urad kyticu za vas oboch.
@betulinka1 presne, dar je na prilepsenie mladomanzelom, za to, ze mali s hostami vydavky. Ja tiez nedam, ak nie som pri svadobnom stole
Ak je to super kamos,ja by som dala.My sme napriklad od kamosky,ktora nemohla prist dar dostali.
Jasne, ze by som dala, aj sme dali. Nejde predsa o svadbu ako taku, ale o akt uzavretia manzelstva. Po priatelovom navrate zo zahranicia sa stretnite - obed/vecera/diskoteka/chata a oslavte to spolu a dajte darcek. Ci uz financny alebo nieco osobnejsie.
@anonym_autor mne nemohla prist naj kamoska zo skoly na svadbu...dar poslala postou.
Ak su si blizki, tak v pohode dajte dar.
@anonym_autor áno, dala by som mu dar veď je to najlepší kamarát.Tak sa stretnete pár dní po svadbe a posedite a date dar

@anonym_autor nemusíte mu nič potom dávať