Meniny na narodeniny
Ahojte, zaujalo ma, ze dost vela ludi ma meniny na svoje narodeniny. Ale preco?
Rodicia napriklad vedeli (tusili), ze sa syn narodi 29.3. a dali meno Miroslav.
Preco?
Nie je clovek potom “ukrateny” o dalsi sviatok v roku, ked to ma spolu?
Volakedy sa to robilo, rodicia nechceli vymyslat meno tak sa pozreli, ake su meniny akurat a hotovo. Podla mna je to strasne, ale je to moj nazor :D Nie samotny fakt, ze narodeniny a meniny vychadzaju rovnako, lebo moze sa to stat uplne nahodou, to ano ja by som nemenila kvoli tomu meno. Ale to, ze ani 5 minut nerozmyslali nad menom dietata.
V minulosti to bolo takto zvykom, moj starky sa prezo volal ondrej. Islo o spolocensky rozsireny zvyk
Wau to fakt bol v minulosti taky zvyk? Tak to ja by som sa volala Agáta.. 😀 Not bad 🤷🏼♀️
@petrastrbanikova Presne,môj švagor je Adam narodený 24.12. 🤦♀️
Ja som sa narodila 13.12.a som Lucia.Mame sa to meno proste vždy páčilo,ale keď jej vypočítali termín v strede decembra,rozhodla sa,že aby to nebolo,že meniny v jeden deň a o dva-tri dni narodeniny,tak vybrala meno Antónia.Ale keď som sa vypýtala na svet 13.12.,povedala si,že to je znamenie a to meno som si sama priniesla.V detstve mi to vadilo,veľmi striktne som si delila darčeky na meninové a narodeninové,teraz to už zvládam lepšie😉Aj môj muž je Tomáš a narodil sa 7.3,ale vrcholom je jeho brat Adam narodený na Štedrý deň.Pýtala som sa,svokra to nevie vysvetliť.😉
Človek si zvykne..ja mam meniny a hned na druhý den narodeniny. Sestra ma narodeniny a o dva dni meniny a sme spokojne. Mame krásne mena a nemenili by sme nikdy 😁
@vlucifuk to potesi teda 😒😃
sesternica má v jeden deň všetky darčeky...meniny, narodeniny, Vianoce... ako dieťa trpela, ako dospelej jej je to úplne jedno...😉
Ja som takeho cloveka za svoj zivot este nestretla, co by mal narodeniny na meniny.
Osobne by som nedala dietatu meno, ktore by sa bilo s narodeninami. Aj ked meniny uz neospavujem, paci sa mi oslavovat dva sviatky a paci sa mi ked su pekne rozostupene v priebehu roka a aj dost daleko od vianoc. Prave koli tomu dovodu sa mi nepacia mena Adam a Eva.

A inak, ked sa mne narodilo dieta, nemala som ani pojem kedy ma meniny 😀 Nikdy ma nenapadlo pozriet kalendar s menami a termin narodenia. Ale u nas to bolo jedine meno na ktorom sme sa dohodli a niesom si ista, ci by sme ho zmenili keby sa narodil na svoje meniny 🤔🤔
A inak dufam, ze vies ze dieta sa rodi +/- v 6 tyzdnoch. To nie je tak, ze mas termin a hura.