icon

Meno Kornélia

selena2
15. apr 2016

Ahoj maminky,čo si myslíte o mene Kornélia v dnešnej dobe.Nie je podľa Vás zastaralé?

tyelde
15. apr 2016

@selena2 ono podľa mňa je to krásne meno, ale momentálne až príliš používané...tak isto ako keď pred pár rokmi fičali samé Simonky a Dominiky...tie mená chodia vo vlnách, čiže originalita sa cení...aj keď kto vie, možno tvoje dieťa by nakoniec bola radšej práce ďalšia taká Sofia, ale zas myslím, že si zvykne a meno je to pekné, čiže sa nenechajte odradiť tým či je "zastaralé" alebo nie...možno spustíte novú módnu vlnu a o pár rokov budú škôlky plné Kornélií ;)

selena2
autor
15. apr 2016

@nibocka Alžbeta je veľmi pekné meno,ozaj má v sebe takú honosnosť ale ľudia to isto pokazia skomolením.

selena2
autor
15. apr 2016

@tyelde Uvidíme či sa to chytí🙂

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
sylvia217
Autor odpoveď zmazal
selena2
autor
15. apr 2016

@sylvia217
@sylvia217 Timotej bol môj typ na meno ak by som mala chlapca ale bude to dievka.

bubuliatkova
15. apr 2016

Aj ja som Kornélia, vybrali mi meno po mamke...ale úprimne, neznášam ho. ☹ Keď ma volajú Neli, alebo Nelly (tak sa podpisujem), to je ešte OK. 😀 Ale Nela alebo dokonca Korny, to by som už vraždiť vedela. 😝
Dcérke sme vybrali meno Viktória, podobá sa trocha na moje meno a super sa hodí k nášmu priezvisku. 🙂 🙂 🙂
@selena2

mata2
15. apr 2016

Ako decko som bola s jednou Korneliou v nemocnici.mne sa celkom paci,ale ona to meno neznasala a trvala na tom aby ju vsetci oslovovali Kora.

kitty88
15. apr 2016

Kornelia je krasne meno, tiez sa mi zapacilo vdaka serialu helenine oci, kde sa jedna takto volala a tusim ju volali lia, to je podla mna aj velmi pekna skratka tohto mena 🙂 a bude jedinecna, v dnesnej dobe sa taketo mena vidia velmi malo...

lauricka
15. apr 2016

Daj si ake chces, ako to moze mat peknu skratku. Teda aspon ja mena skracujem 😝 . Mam Leonarda, Oliviu a Melaniu a volam ich Leo/Leonko, Oli a Meli. A tvoju by som volala Kori. A moze byt aj Nela, to je teraz velmi moderne. Kornelia by sa mi nechcelo volat, urcite jej to decka neskor aj tak skratia v skole a tak 😉 aj ona sama, pravdepodobne. Kornelia mi znie trochu zastaralo, ale to by nemal byt problem. Olivia a Melania znie mnohym, pravdepodobne, velmi podobne zastaralo, hehe.

selena2
autor
15. apr 2016

@bubuliatkova Ďakujem za názor.Najlepšie vieš povedať ako sa žije s takým menom.Muž je už natešený že bude Kornélia lebo on je Kornel.

selena2
autor
15. apr 2016

@kitty88 Áno lia je pekná skratka mena

carrie4
15. apr 2016

@selena2 tiež poznám jednu Korneliu, ale nikto jej inak nepovie ako Nela... nevravím, že je to škaredé meno, ale príde mi veľmi tvrdé, najma v detstve... ak by v rodine niekto nástojil na takéto meno, tak by som ho skôr zvolila ako druhé meno, čo sa príliš nepoužíva ... taký kompromis 🙂 ... a môžem sa spýtať ako oslovuješ svojho muža... Kornela žiadneho nepoznám, netuším ako by som ho oslovovala 😉

selena2
autor
15. apr 2016

@lauricka Tak náhodou Olivia je šmrncovné meno.Ja som uvažovala nad Jasminkou ale to mi doma neprešlo🙂

trubi
15. apr 2016

@selena2 mne sa to meno tiež veľmi páči 🙂 moja babka sa tak volá a jej otec bol tiež Kornel 😉 mne sa to veľmi páči ale u priateľa by to asi neprešlo ☹ no aj tak budeme mať chlapca 😀

simonova815
15. apr 2016

@selena2 my mame Alexandru a tak ju aj volame. Ja som nechcela pocut, aby ju volali Saska, takze som ju volala celym, ked zacala rozpravat, tak si sama hovorila Aka, tak este aj tak ju volame... V skole ju volaju Saska, ak je ona s tym ok, ja to respektujem...Takze ci ju budete inak volat, nechajte na nu s cim sa stotozni 🙂

selena2
autor
15. apr 2016

@carrie4 Keď sme sa spoznali tak som neverila vlastnym ušiam,že Kornel.Volám ho Kony.

kitty88
15. apr 2016

@selena2 zo vsetkych skratiek asi naj, nela sa mi nepaci, tych je vela a kori mi zas pride ako pre papagaja (bez urazky, ale nejak mi nesedi) 😅

selena2
autor
15. apr 2016

@simonova815 Veď to je na zlosť,že ty sa trápiš pri vybere a aj tak ti to ľudia skomolia🙂

carrie4
15. apr 2016

@selena2 a vidíš dnes ti to tiež už nepríde ... prosto si človek zvykne... Kornelka neznie vôbec zle... a ked tak muža voláš, dalo by sa aj dievčatko Kony... aspon sa bude každý čudovať... mi to pripomína Connie 🙂

annazozelenehodomu1
15. apr 2016

Mne sa páči meno Kordélia, to je také romantické 🙂

monise
15. apr 2016

Mne to meno vobec nepride zastarale,a ocenujem ze nieco ine ako castó pouzivane mena,Kornelia krasne podla mna. 🙂 🙂

sylvia217
15. apr 2016

@selena2 to vazne?? 🙂 kornel je krásne meno.. Mala som ho tiez na zozname.. 🙂

bajana
15. apr 2016

@annazozelenehodomu1 no som čakala, kedy sa ozveš, Rysavka 😁

stardust
15. apr 2016

nechapem tu potrebu riesit, co povie okolie na meno, ci meno nie je nejake zastarale atd. Ja som nazvala dceru Anastasia Aurelia a neriesila, co na to kto povie.

katka1981
15. apr 2016

@selena2, ked sa ti to meno paci, kasli na pocity ostatnych.

selena2
autor
15. apr 2016

Ďakujem všetkým za podporu pri výbere,ste zlaté žienky🙂

amairim
15. apr 2016

Kornelia je krasne meno. A inak nechapem tie nasilu zdrobneninky. Dcera je Darja a raz ju kamoska v texte nazvala Darjka, ani precitat to neviem. A skratky, vyberas meno a uz rozmyslas, ako jej ho s prepaacenim doku.vis. Precoooo? Ja som Miriama a tolko lenivych ludi, co som postretala za cely zivot. Od malicka ma volaju miriam, ocino miruska. surodenci niekedy mirina. Neznasam, ak mi niekto povie MIRKA, az sa mi chlpy na chrbate zjezia. Vzdy sa predstavim Miriam a je az smutne, ako ma v tom momente niekto oslovi Mirka. Proste akoby ludia vobec nepocuvali. V skole som sa nikdy neotocila a ani nepostavila, ak ma aj ucitelka vyvolala ako "Mirku". Sestru mam Alexnadru a nik jej inak nepovie. Brat, ked as ucil hovorit jej vravel Hasanana. Proste snazil sa povedat Alexnadra, ziadna Saska, Alex a podobne. Druha je Natalia a tak ju aj volame. Inak mala som spoluziaka volal sa Igor a mal sestru Katarinu. Vzdy,ked o nej hovoril, tak vravel Katarina. Tak krasne to znie....

nela4
15. apr 2016

Ahojte ja som tiež Kornélia no v detstve to bolo trochu divné neznášala som keď mi povedali Nelka doma ma volali aj volajú Korny alebo Kornelka ale ostatný len Nela Nely ja som s menom spokojná keby mám dcérku tak je určite Kornélia

bonaqa2013
15. apr 2016

nepáči sa mi....