icon

Meno Kornélia

selena2
15. apr 2016

Ahoj maminky,čo si myslíte o mene Kornélia v dnešnej dobe.Nie je podľa Vás zastaralé?

Strana
z3
katka1981
15. apr 2016

@amairim, ale toto je tvoj nazor na zdrobneniny, ja som zas neznasala ked ma otec oslovil Katarina, normalne pre mna bolo Katka, a bezne mi doma hovorili Katuska, vobec mi to neprislo divne, ale Katarina take oficialne mi bolo neprijemne. A ja tiez volam ludi ako citim, napr. sesternicu som nikdy inak ako Martinka neoslovila alebo bratranca Jurko, proste to tak citim. To ze to tebe vadi, ja takych ludi ani nepoznam, ale ok, mas na to pravo, ale vobec mi to nepripada, ze by kazila meno, ked chce Korneliu volat Nelka, alebo Nelinka. Je to prirodzene podla mna.

paris3
15. apr 2016

Mne sa paci. Je originalne. Skratene sa da tiez pouzit. Volala by som Nela, Nelka 🙂

amairim
15. apr 2016

@katka1981 v tom pripade nevidim dovod davat dievcatku meno Kornelia, ak by jej chcela hovorit Nela....ale mas pravdu moj nazor je moj, takisto taky je aj tvoj odlisny. Na to tato diskusia. A v tom oslovovani tebou, ako to ty citis. Mne, ak sa raz niekto predstavi Michal, je to znak, ze chce, aby som mu tak hovorila (teda pre mna je to znak), nemam preco mu hned povedat Mišo, Miško,..... Este ina moznost je, ak by povdal: "volam sa Michal taky, ale hovoria mi Mišo"
Aj tak navjvacsiu vypovednu hodnotu maju tie zienky, co to meno vlastnia. A ako tak citam, tak v detstve ho vnimali skor negativne..... mozno az vekom ho oceni, ake je vynimocne

miriam11
Odpoveď bola odstránená
selena2
autor
16. apr 2016

@miriam11 v poriadku,vďaka.

panidia
16. apr 2016

Mne sa velmi páči to meno Jasmína-nad ktorým si uvažovala.Kornelia sa mi vobec nepáči,spolužiaci v škole jej ho raz skomolia a budu skracovat...

michhaela
16. apr 2016

Je to krásne meno...Tiež uvažujem že by som ho dala dcérke ak by bola 😀...Toto meno som začula u jedneho kamosa co mal kamaratku volali ju nely alebo lia...Ale ona sama sa predstavila vždy Kornelia celým menom a už potom bolo na ľudí ako ju volali a neurazala sa...Praveze veľmi chválili že krásne meno a že to teraz nik nemá...Časom bude moderne a už bude všade 🙂....Hlavne vy sa rozhodnite lebo každý má iný názor....Mne sa vždy páčilo Denis pre chlapca lenže potom kamoski sa smiali že pod D pripíše ciarka a už by ho volali v škole decká /Penis :-\/...

gir
16. apr 2016

Náš sused má frajerku Kornéliu, voláme ju Nela. Jej sa páči, keď ju niekde oficiálne oslovia Kornélia, znie to tak vznešene. Môj syn sa volá Damián, svokre sa nepáči, že je ťažké, začala ho volať Damko, Damík, hneď som jej to zatrhla, že on je Damián, tak nech ho tak volá. Určite daj Kornéliu, nebudeš ľutovať. 😉

papricka33
16. apr 2016

@selena2 áno je. Ja si vždy predstavím, ako bude dieťa žiť s menom v škole. Tam sa vie sebavedomie pekne zadupat pod zem. Deti vedia byť hajzlici a poviem ti, že toto meno má v tomto smere veľký potenciál. Nekazila by som dieťaťu detstvo :-/

papricka33
16. apr 2016

@katka1981 nieje zdrobnenina od Kornelia Kornelka? Nelka je predsa Nela, ci?... 🙂

veronickas
16. apr 2016

Za mna strašne tvrdé meno pre male dieťatko. A neskor v skole ju budu volat decká KorHelia.. - od Korhel.. No nic moc.

aduskatt
16. apr 2016

Nezvyčajné, pekné. Vedela som o jednej kočke pred 20 rokmi, ktorá sa tak volala a nechala sa oslovovať Korina

trubi
16. apr 2016

@selena2 podľa mňa ak sa ti páči a ešte aj mužovi, tak ho daj 😉 zdrobneniny sú podľa mňa v pohode a dcérka si môže vybrať. Babke hovorili Nelka, Nelinka. Ale ako píšu vyššie môžu jej hovoriť Kori, no mne sa viac páči Korny 🙂 postava s komiksu na ktorom som v detstve ficala sa volala Cornelia a spracovali to na Corny.

A čo tu baby píšu, že deti v škole budú vymýšľať prezývky, tak podľa mňa sú deti vynaliezavé a zosmiesnia každé meno, ak chcú, takže tým by som sa netrápila. Podstatné je ako sa k tomu ty postavíš a vysvetlíš..

timikaj1
16. apr 2016

Moja kolegyňa má dcéru Kornéliu a volajú ju Kory, Korynka alebo aj Kornélia, podľa mňa sa ľudia spočiatku začudujú a potom to už nik nerieši...A mimochodom veľmi sa jej to meno hodí a nikto sa jej v škole nevysmieva...

misel0806
16. apr 2016

@selena2 meno je pekne no to je nas vas ci ho date a sa vam paci preco nie😊

eliniatko
20. nov 2016

Strašne som sa zasmiala nad tým, že by ju v škole mali volať Korhelka - od Korhel 😀 to je totálna blbina, však malé deti slovo korheľ už ani nepoznajú, je to prakticky archaizmus... Poznám X dospelých čo nevedia význam slova, deti tak to určite... Skôr Kora, Kory, Korny, Nela, Nelly. Inak, krásne meno podľa mňa, Nela čo je momentálne strašne populárne až mi lezie krkom ako sa každá tretia tak vola, je vlastne odvodenina, toto je taká akoby moderná klasika, taký návrt k niečomu, originálne a zároveň zaujímavé a nie staré. Dúfa, že ste ju tak pomenovali alebo pomenujete, ak ešte nie je a svete. Alžbeta je tiež krásne, ale 100% ju budú volať Betka, tak ak sa nepáči asi to nie je vhodná voľba.

shmoulinka1
20. nov 2016

ved aj pociskova je kornelia v rodnom liste, ziadna nela...

shmoulinka1
20. nov 2016

@holubicka28 presne, tiez mame karolinku a nie kaju, to tiez neznasam :D volame ju aj linushka, lebo brat jej hovoril Lilinka, inak ju prekrsiti na kalorinku 🙂

holubicka28
20. nov 2016

@shmoulinka1 my jej tiez zo srandy hovorime aj kalorinka alebo koralina z jednej rozpravky😃

selena2
autor
20. nov 2016

@eliniatko Ahoj,ďakujem za názor.Dcérke sme dali meno Kornélia 🙂 Všade kam ideme tak sú ľudia milo prekvapení,že aké netradičné meno.Som rada,že sa tak volá.Doma ju všetci voláme Ňeňa,už jej to asi ostane.Tak ju začala volať jej malá sestrička.

Strana
z3