Meno Kornélia
Ahoj maminky,čo si myslíte o mene Kornélia v dnešnej dobe.Nie je podľa Vás zastaralé?
Aj ja som Kornélia, vybrali mi meno po mamke...ale úprimne, neznášam ho. ☹ Keď ma volajú Neli, alebo Nelly (tak sa podpisujem), to je ešte OK. 😀 Ale Nela alebo dokonca Korny, to by som už vraždiť vedela. 😝
Dcérke sme vybrali meno Viktória, podobá sa trocha na moje meno a super sa hodí k nášmu priezvisku. 🙂 🙂 🙂
@selena2
Ako decko som bola s jednou Korneliou v nemocnici.mne sa celkom paci,ale ona to meno neznasala a trvala na tom aby ju vsetci oslovovali Kora.
Kornelia je krasne meno, tiez sa mi zapacilo vdaka serialu helenine oci, kde sa jedna takto volala a tusim ju volali lia, to je podla mna aj velmi pekna skratka tohto mena 🙂 a bude jedinecna, v dnesnej dobe sa taketo mena vidia velmi malo...
Daj si ake chces, ako to moze mat peknu skratku. Teda aspon ja mena skracujem 😝 . Mam Leonarda, Oliviu a Melaniu a volam ich Leo/Leonko, Oli a Meli. A tvoju by som volala Kori. A moze byt aj Nela, to je teraz velmi moderne. Kornelia by sa mi nechcelo volat, urcite jej to decka neskor aj tak skratia v skole a tak 😉 aj ona sama, pravdepodobne. Kornelia mi znie trochu zastaralo, ale to by nemal byt problem. Olivia a Melania znie mnohym, pravdepodobne, velmi podobne zastaralo, hehe.
@bubuliatkova Ďakujem za názor.Najlepšie vieš povedať ako sa žije s takým menom.Muž je už natešený že bude Kornélia lebo on je Kornel.
@selena2 tiež poznám jednu Korneliu, ale nikto jej inak nepovie ako Nela... nevravím, že je to škaredé meno, ale príde mi veľmi tvrdé, najma v detstve... ak by v rodine niekto nástojil na takéto meno, tak by som ho skôr zvolila ako druhé meno, čo sa príliš nepoužíva ... taký kompromis 🙂 ... a môžem sa spýtať ako oslovuješ svojho muža... Kornela žiadneho nepoznám, netuším ako by som ho oslovovala 😉
@selena2 my mame Alexandru a tak ju aj volame. Ja som nechcela pocut, aby ju volali Saska, takze som ju volala celym, ked zacala rozpravat, tak si sama hovorila Aka, tak este aj tak ju volame... V skole ju volaju Saska, ak je ona s tym ok, ja to respektujem...Takze ci ju budete inak volat, nechajte na nu s cim sa stotozni 🙂
@simonova815 Veď to je na zlosť,že ty sa trápiš pri vybere a aj tak ti to ľudia skomolia🙂
Mne sa páči meno Kordélia, to je také romantické 🙂
Mne to meno vobec nepride zastarale,a ocenujem ze nieco ine ako castó pouzivane mena,Kornelia krasne podla mna. 🙂 🙂
@annazozelenehodomu1 no som čakala, kedy sa ozveš, Rysavka 😁
nechapem tu potrebu riesit, co povie okolie na meno, ci meno nie je nejake zastarale atd. Ja som nazvala dceru Anastasia Aurelia a neriesila, co na to kto povie.
Ďakujem všetkým za podporu pri výbere,ste zlaté žienky🙂
Kornelia je krasne meno. A inak nechapem tie nasilu zdrobneninky. Dcera je Darja a raz ju kamoska v texte nazvala Darjka, ani precitat to neviem. A skratky, vyberas meno a uz rozmyslas, ako jej ho s prepaacenim doku.vis. Precoooo? Ja som Miriama a tolko lenivych ludi, co som postretala za cely zivot. Od malicka ma volaju miriam, ocino miruska. surodenci niekedy mirina. Neznasam, ak mi niekto povie MIRKA, az sa mi chlpy na chrbate zjezia. Vzdy sa predstavim Miriam a je az smutne, ako ma v tom momente niekto oslovi Mirka. Proste akoby ludia vobec nepocuvali. V skole som sa nikdy neotocila a ani nepostavila, ak ma aj ucitelka vyvolala ako "Mirku". Sestru mam Alexnadru a nik jej inak nepovie. Brat, ked as ucil hovorit jej vravel Hasanana. Proste snazil sa povedat Alexnadra, ziadna Saska, Alex a podobne. Druha je Natalia a tak ju aj volame. Inak mala som spoluziaka volal sa Igor a mal sestru Katarinu. Vzdy,ked o nej hovoril, tak vravel Katarina. Tak krasne to znie....
Ahojte ja som tiež Kornélia no v detstve to bolo trochu divné neznášala som keď mi povedali Nelka doma ma volali aj volajú Korny alebo Kornelka ale ostatný len Nela Nely ja som s menom spokojná keby mám dcérku tak je určite Kornélia
nepáči sa mi....

@selena2 ono podľa mňa je to krásne meno, ale momentálne až príliš používané...tak isto ako keď pred pár rokmi fičali samé Simonky a Dominiky...tie mená chodia vo vlnách, čiže originalita sa cení...aj keď kto vie, možno tvoje dieťa by nakoniec bola radšej práce ďalšia taká Sofia, ale zas myslím, že si zvykne a meno je to pekné, čiže sa nenechajte odradiť tým či je "zastaralé" alebo nie...možno spustíte novú módnu vlnu a o pár rokov budú škôlky plné Kornélií ;)