icon

Meno pre chlapca Cézar

barbita
15. aug 2015

Ahojte baby chcela by som sa poradit.....Je meno Cézar vhodné pre chlapčeka??

vejula
15. aug 2015

@barbita a môžem vedieť, čo ťa vedie k tomu dať synovi meno Cézar.... LEn tak zo zvedavosti. 🙂

jankaa120
15. aug 2015

Môj prastarý otec sa volal Cézar..

extrate
15. aug 2015

@barbita Mne sa to meno páči. Je to meno vhodné pre chlapca. Osobne poznám dvoch ale nežijú na slovensku. Ako vidíš tu by sa mu vysmievali hlavne rodičia, deťom by sa nič zvláštne na mene nezdalo. Inak obidvaja ktorých poznám sú dospelí a velmi úspešní v živote takže zrejme ich to meno netraumatizovalo v detstve, mali šťastie na normálnych ľudí ktorí nehľadajú len zámienky na výsmech.

extrate
15. aug 2015

...a ešte k tým trápnym poznámkam o psíkoch a mačičkách, ja mám obyčajné slovenské meno a poznám x psov ktorí sa volajú ako ja, jeden priamo v našom vchode 🙂

barbita
autor
15. aug 2015

vejula ja ani neviem.proste sa mi pači ale vobec si niesom istá či ho dám.Inak to meno je aj v slovenskom roširenom kalendári a meniny má 2.11

mamulka211
15. aug 2015

Pokial ja viem, tak 2.11. nie je v kalendari ziadne meno, len pamiatka zosnulych

vejula
15. aug 2015

@barbita uhm, ono treba premýšlať aj nad tým, že takéto meno sa skutočne hodí k máloktorému priezvisku... k slovenskému asi žiadnemu, aaby to potom nevyznelo komicky

barbita
autor
15. aug 2015

mamulka211 vravím v rozšírenom!kukni...Cézar,Cézaria

evek
15. aug 2015

My sme mali psíka s týmto menom...

savory
15. aug 2015

@barbita ja mám kamošky v Poľsku, jedna z nich má vnúčika, ktorý sa volá Cézar a volajú ho Czarek (čítaj Čarek) a je to "čarovný" chlapček 🙂

sandra551
15. aug 2015

@vejula Ako môžeš generalizovať slovenské priezviská? Veď každé je úplne ale úplne iné...

lencheeska
15. aug 2015

Hrozné meno. To naozaj zvažuješ, že mu ho dáš, či si robíš srandu?

prasiatko30
15. aug 2015

I ked to tu bolo povedane inak musim to poopravit - v spanielsku sa pouziva meno Cesar a je ich hodne - sama som ich poznala niekolko - osobne. V treide jednej z mojich dcer je aj chalan co sa vola - julio cesar - zvlastne ze to meno asi aj zle vplyva na toho chalana lebo dcera ho dost casto spominala ze sa bijava 😅😅😅. Vobec to meno v spanine nie je nieco vynimocne je take zvycajne ako sa volat jezis alebo neposkvrnene pocatie (inmaculada concepcion)
ale k slovenskemu priezvisku by som ho nepouzivala

zuzana76
15. aug 2015

Cesar je bežné španielske meno, takže ak sa hodí k priezvisku, tak prečo nie, ale Cesar kováč by som nedávala

vejula
15. aug 2015

@sandra551 tak prechádzam si napríklad priezviska spolužiakov z triedy lavicu po lavici ale teda meno Cézar sa mi akosi k žiadnemu nehodí.

ariadna1
Odpoveď bola odstránená
tranquillo
15. aug 2015

@prasiatko30 immaculada concepcion, to vážne? 😲 vidíš, ja Španiela s takým menom nepoznám ani jedného. Je pravda ženy tam nebyvam, ale poznám ich dosť.

ena70
15. aug 2015

mne sa to meno vždy spojí s nejakým zvieraťom.... kedysi bol seriál Daktari a tam bol lev tuším Clarence sa volal... keď počujem Cézar, predstavím si tiež nejakú šelmu alebo psa...

cat
15. aug 2015

Cezar je krááásne meno, tiež som ho dala.... kocúrovi 😀

zuzana76
15. aug 2015

@tranquillo obe mena existujú, aj inmaculada, aj concepcion, spolu som to nestretla, ale Keďže španieli majú 2 mená krstné, tak to vylúčené nie je

prasiatko30
15. aug 2015

@tranquillo ver tomu ze sa tak volaju 🙂 a ak poznas niektorych spanielov a spanielky tak je mozne ze poznas nejaku inmu alebo conchi - le ony nepouzivaju cele meno casto sa oslovuju len skratkami preto si to neuvedomis

ajkava
15. aug 2015

@barbita za mňa tiež nie. Jednak možno by sa ti v dospelosti "poďakoval", jednak problémy medzi deckami /určite by si užil dosť posmeškov/, jednak podľa mňa by si ho veľa ľudí s takým menom zapamätalo. Čo napr. pri školskom vyčínaní nie je výhra.

ena70
15. aug 2015

fakt nepochopím niektoré baby ako tou svojou "originálnosťou" chcú skomplikovať dieťaťu život...

prasiatko30
15. aug 2015

@zuzana76
@tranquillo

Este nieco to spojenie je skor typicke pre starsiu generaciu nad tych 40r vtedy to bolo dost caste teraz sa uz tiez modernizuju alebo naopak davaju klasicke mena - carmen, maria, clara, a hlavne tie dvojmena su uz na ustupe i ked vzdy sa najdu ludia co maju radi viac mien ale taketo fest klasicke spojenie ako je inmaculada concepcion je uz fakt na ustupe - a male inmy alebo conchitas som uz davno nepsoznala

oli18
15. aug 2015

Pýtaš sa, či je vhodné pre chlapčeka? Skôr pre chlapčeka, než pre dievča, keďže je to mužské meno. 😀 V komunite Rómov je bežné. Keď patríš náhodu do tejto komunity, nebude to nič výnimočné, ak ho dáš svojmu synovi.

miselkat
15. aug 2015

Mna vzdy fascinuje, ako niekto vybera meno pre dieta prostrednictvom modreho konika. Tak bud sa mi paci alebo nie.

lenka110611
15. aug 2015

Ave mne!!

zkad
15. aug 2015

Nepaci sa mi ☹

luta13
15. aug 2015

@barbita ked si kupite k dietatu este psa, tak myslim, ze pre psika je to fajn meno...pre chlapca komplex na cely zivot...pokial sa nechystate prestahovat do Egypta na zvysok zivota!...no Vase rozhodnutie...ja len este predychavam tuto otazku...to myslite vazne s tym menom???...asi som si zlu temu otvorila...mala to byt tema: "meno pre psika"...chudacik chlapcek...uz teraz ho lutujem, ak by to mal byt Cezar... 😢

seahorse27
15. aug 2015

Je to meno vhodne pre chlapca, ale uprimne...ja som sa stretla len so psikmi, ktori nosili toto meno a ziadneho cloveka s takym menom nepoznam, teda okrem Gaia Julia Caesara :D A okrem toho, taketo netradicne mena treba velmi citlivo vyberat hlavne s ohladom na priezvisko...Cezar Novak alebo Cezar Prepelica...to by asi nebola vyhra pre chudáka chlapceka 😀