icon

Meno pre chlapca Cézar

barbita
15. aug 2015

Ahojte baby chcela by som sa poradit.....Je meno Cézar vhodné pre chlapčeka??

tinach
15. aug 2015

Sa ti chalan v puberte poďakuje....a keby bolo dievča je Kleopatra? A nad Napoleonom alebo Sandokanom si nerozmyslala?

lubina
15. aug 2015

@barbita mna hned napadla roozpravka Kamarat Cezar,....bol to psik 😉

barbita
autor
15. aug 2015

@oli18 Nie nepatrím do tejto komunity 😉 😉

sandra551
15. aug 2015

@luta13 @tinach Baby nepreháňate tak trošku? Ja byť mladým dievčaťom, tak 1000000000 krát radšej a viac ma zaujme chalan s menom Cézar a aj si ho lepšie zapamätám ako Peťko alebo Maťko, ktorých spoznám za život 150. Trošku kreativity do života nezaškodí a čím je človek starší, tým viac to ocení!!!! Nebuďte také úzkoprsé...
@barbita Z tých priblblých komentárov si nič nerob, dúfam, že synčekovi toto krásne meno nakoniec vyberieš 😵

gabrielkaa
15. aug 2015

@sandra551 Ja som liberal a naozaj nic nejako prilis neprezivam. Ide tu skor o to kde budu zit...
Ak na SK tak moj nazor bude predpokladam ten najzanedbatelnejsi co bude chlapcek s menom Cezar pocut.
Hovori sa, ze meno je karma cloveka...tak sa treba pri jeho vybere zamysliet dokladne.

sardinka32
15. aug 2015

@sandra551 Ja som za kreativitu...pri vareni a v posteli napriklad - tam to chlap oceni 😀 ,ale isto nie, ked ho kreativna matka nazve Cézarom. Toto nie je ani o uzkoprsosti...ale skor o zdravom rozume. Ja uz len cakam tuna na MK, kedy sa tu nejaka buduca matka opyta, co povieme na meno Jezis?! Tiez je to sice bezne meno trebars v Spanielsku (Jesús), ale nikomu, teda aspon zatial 😀, nenapadne ho dat chalanovi tuna na SVK. Mame tu nejake tradicie, konvencie...preco hned niekoho oznacovat za priblbleho, ked sa mu to meno nepaci??
@barbita Ked tak velmi chces, daj mu ho ako druhe v poradi. Inak, by ma zaujimalo, ze co na toto meno hovori Tvoj partner?

stardust
16. aug 2015

@barbita ked sa ti paci to meno, daj mu ho a nevsimaj si, co povedia ostatni...aspon nebude mat ziadne stadovite meno.

nanulka24
16. aug 2015

Hned ma napadla Planeta opic 😀 ale nie. Ak sa ti to meno paci kludne daj ale skor ako druhe 😵

tomiholjubavi
16. aug 2015

@stardust co to znamena stadovite meno? kazde meno ma svoj povod, vyznam - velmi casto krasny a duchovny, ma svojich nositelov, ktori mu robili čest. to, ze tradicia si oblubila niektore mena, viac nez ostatne, este neznamena, ze su stadovite a treba nimi pohrdat.

pukinka11
16. aug 2015

Nemáme na Slovensku dosť krásnych mien? prečo musíme po menách siahať až do ďalekej histórie? A ak sa Ti to páči, tak prečo si nekúpiť psíka a dať mu to meno, ale prečo tak chceš volať svojho syna.... ktorý bude rásť a ver mi, nie všetky deti budú ohľaduplné, môj názor je, že by mal s takým menom iba problémy ( osobné- keďže sa mu budú smiať)
ale ako sa hovorí- proti gustu žiaden dišputát.....
rozhodni sa ako chceš.... ale chcela si názor tak ho máš.....
a už tu bola otázka- Tvoj partner má na to aký názor??

stardust
16. aug 2015

@tomiholjubavi mne napriklad vzdy vadilo, ze sme boli v takmer kazdom kolektive minimalne styri Katariny. V podstate je to kazdeho vec, ako si nazve svoje dieta. Ked sa druhym nepaci, je to ich Problem, nie Problem rodicov alebo dietata.

stardust
16. aug 2015

priklad jednej znamej osobnosti nosiacej krstne meno Cesar:

https://de.wikipedia.org/wiki/Cesar_Millan

tomiholjubavi
16. aug 2015

@stardust mne nevadilo, ze okrem mna nas bolo este dalsich 8 v rocniku co sa volalo michaela. poznam sice aj krajsie mena, ale radsej stadovite michaela, ako by som sa mala volat cezaria, eulalia alebo mat nejake podobne originalitou prekypujuce meno 😀

Inak deti sa vedia vysmievat za kazdu odlisnost - ked je niekto vyssi ako priemer, nizsi, ked ma okuliare, strojcek, pehy..atd...proste za drobonosti...myslim si, ze na chlapcovi menom cezar si zgustnu... 😅

stardust
16. aug 2015

@tomiholjubavi takze ked ti dieta narastie o desat centimetrov vyssie ako podla tabuliek, tak mu odrezes kus stehennej kosti len preto, aby sa mu ostatne deti nevysmievali? Asi je Problem v detoch a vychovou sa maju viest k tolerantnosti a respektovaniu, ze niektori z nas sa proste odlisuju od priemeru. Vyhodou malo pouzivaneho mena je to, ze si ho ludia ovela lahsie zapamataju.

sandra551
16. aug 2015

@tomiholjubavi Ale vieš na čo slúžia mená? Aby sa rozoznávali ľudia medzi sebou. To, že ti nevadí, že vás bolo 8 v ročníku Mišiek je fajn možno tak pre teba. Určite s tým mali problémy učiteľky, aj spolužiaci ostatní a aj tak vám dávali prezývky, aby Vás nejako rozoznali, čím sa vlastne stráca prapodstata toho, prečo volať deti každé unikátnym menom 😅
Stádovitosť je out a tak isto také tlačenie na SLOVENSKÉ mená...na čo? Veď sa cestuje po svete, na Slovensku sú zahraničné firmy a za 20 rokov keď bude tento malý Cézar dospelý tu bude taká multinacionalita aj na Slovensku, že to bude úplne šuma fu.k. Vychovávajte si radšej vy ostatné tie deti so stádovitými menami, aby sa nesmiali v budúcnosti niečomu odlišnému. Lebo ozaj meno je to najmenej čo nejaké malé decko môže šokovať 🙄

petkovadanuska23
16. aug 2015

Meno ako pre psa...

zuzana76
16. aug 2015

Prosím vás toto je čo za téma a delenie mien na stadovite a originálne, dôležitý je nositeľ, ani nositeľ s najoriginálnejšie menom, ak bude zlý človek, tak druhých odpudi a ani meno mu nepomôže. Práveže pri ľuďoch, ktorí takto zmyslaju, tak hrozí že vychovaju rozmazmanych jedincov, na mene nezáleží, dobrý a kvalitný človek dokáže urobiť aj z bezvyznamneho mena symbol dobra, múdrosti a krásy, inak mne sa cesar páči, ale ako som písala so španielskou vyslovnostou.

zuzana76
16. aug 2015

@sandra551 predstáv si, že mi nevadia ani 4 Katky v triede, hoci teraz sú to skôr 4 liliany alebo vanesy, ktoré by pred 20 rokmi boli originálne a teraz sú to bežné mena, každé meno sa môže stať stadovitym

sandra551
16. aug 2015

@zuzana76 Tak fajn že tebe nie, mojej známej čo je učiteľka to vadí. A mne to vadilo v triede medzi spolužiakmi tiež a dosť. A je to aj nepraktické medzi kamarátmi či v rodine. Generačné mená ako Peter a potom sú v rodine 4 Petrovia a nikto nikdy nevie kto koho myslí. Prepáčte, ale meno má význam odlíšiť ľudí. To je prioritná funkcia... 😉 A je to aj prvý a najjednoduchší spôsob ako byť výnimočný a uvedomovať si seba ako jedinečnú bytosť. O tom ma nikto nepresvedčí že to tak nie je 🙂

tomiholjubavi
16. aug 2015

@stardust no ved ... 🙂 ze clovek nikdy neovplyvni veci ako rast, alebo zrak, alebo farbu vlasov. treba ucit deti tolerancii voci druhym a zaroven aj to, aby sa vedeli branit proti posmievacom a nenechali sa navliect do pozicie obete vysmievania. vtedy netreba rezat kosti 🙂
ale proste si myslim, ze meno cezar je prilis extravagantne.a jasne, ze si ho kazdy zapamata...ale rovnako by si ho zapamatali aj keby sa volal janko. zalezi od povahy dietata, ci bude popularne a kazdy si ho bude pamatat a nie od jeho meno. ak bude chlapec introvert a tichucky, budu si ho pamatat akurat ako toho s tym s cudnym menom.
ale ako pisete, o mene dietata rozhoduje rodic a nikto druhy. preto vy mozete mat doma cezarov a niekto zase jankov. ja by som osobne Cezar nedala.

@sandra551 slovenske, resp. slovanske mena su v mensine oproti greckym, latinskym a germanskym, ktore sa u nas pouzivaju 🙂 nikto z nas nevie ako sa maly cezar bude pasovat zo svojim menom. mozno sa nim bude pysit a hrdit..a mozno si ho zmeni hned, ako dosiahne legalnu hranicu, ktora to dovoluje. ktohovie 🙂

zuzana76
16. aug 2015

@sandra551 podľa mňa krstné mená sú pomenovanie jedinca, na odlíšenie sa vyvinuli priezviska

tomiholjubavi
16. aug 2015

@sandra551 ja si svoju jedinecnost a originalitu neuvedomujem a ani nezakladam na mene 🙂 mna zase nikto nepresvedci, ze clovek sa moze stat originalnym na zaklade mena. Napoleon nebol oridžidži lebo sa volal Napoleon, ale preto, že bol osobnost. Okrem neho behalo po svete x napoleonov a az na par ich susedov a znamych z ich doby si ich nikto nepamata 🙂

zuzana76
16. aug 2015

Viete koľko je originálnych Márii na svete, umelkyne, spisovateľky atď, práveže meno nezaručuje nič, človek dotvára svoje meno, mám pocit, že matky na MK to chápu naopak

ivushqa
16. aug 2015

@stardust pri tomto mene som si predstavila presne tohto človeka ( Cesar Millan), akurát že nemá slovenské korene ☹ ....aj keď, človek nikdy nevie 😅

stardust
16. aug 2015

@ivushqa meno Cesar tiez nie je mexickeho povodu...napokon, kolko je v slovenskom kalendari cisto slovenskych mien? Velmi malo, zu len take bezne ako Anna, Zuzana su prebrate zo zahranicia...ktovie, aky rozruch sposobilo ich sirenie na nasom uzemi kedysi v minulosti.

ivushqa
16. aug 2015

@stardust mne je šuma fuk kto dá aké meno svojmu dieťaťu ( každý je strojcom svojho šťastia a nešťastia), len aby tu o pár rokov autorka témy nezaložila novú s názvom " Aký je postup pri zmene krstného mena ?" 😕

mirkava
16. aug 2015

@barbita daj radsej Adam to je istota 😉

rainee
16. aug 2015

tak ked sa mozu volat deticky Apple, Hashtag, North West a pod. je Cezar este slaby odvar 😉
ale tiez to poznam skor ako znacku psacich vyrobkov resp.mena psov, myslim ze dieta by nebolo nadsene az tomu bude rozumiet.

dagi12
16. aug 2015

Ja poznam chalana - muza ktorý si zmenil meno v 32 ke z jano na juro 😀. Takze clovek nikdy nevie ako to meno dieťa poznaci alebo sa s nim zžije 🙂 ked chces cezara tak si ho daj 😉.

dagi12
16. aug 2015

@rainee tak isto je to s menom bruno ci oskar aj tie sa davaju pre psiky, takze clovek nikdy nevie ake meno sa stane zvieracim 🙂