Meno pre dievčatko Eliška
Ahojte, budeme mat dievčatko a chceli by sme dat meno Eliska. Co na to hovoríte? Poprípade nejake poraďte ;)
Prezývku
Eliska je krstna. Dostala sa uz na slovensku do top 10 tj je ich vela. Ceske meno. Pekne meno. Zalezi na tebe!
Ja mam Ninku a tiez som neriesila kolko ich je. Ani mi to nenapadlo. Teraz to lutujem, je ich ako maku 😔. Teraz by som zvolila menej frekventovane meno ale je len na tebe podla akych kriterii vyberies ty meno pre svoje dieta...
My máme Adelku, má 2,5roka. Predtým sme poznali len jednu ale behom pol roka len u nás v dedine pribudli ďalšie dve Adelky.😁 Eliška je pekné meno a chvilu sme nad nim aj my rozmyšlali ale manžel nakoniec rozhodol že budeme mať Adelku a vôbec nelutujem.
@alicka850 Vsak to je to, ze ta frekventovanost mien sa meni z roka na rok. Napriklad ja nepoznam v mojom okoli ani jednu Nataliu, takze by som nepovedala, ze je nejako extra frekventovane. Vidis a Ty zas vravis, ze u Vas je ich vela...cize ja len pisem to, ze ked sa mi meno paci, dam ho aj ked by ich malo byt v mojom okoli v danom case neviem kolko. 🙂
Bezne sa do tychto debat ohladom mien nezapajam, ale akurat vcera som citala o Nele Pociskovej a o tom, ako si jej partner presadil nezvycajne meno Hektor a hovorila, ze aj tak ho volaju Žožo, tak mi to prislo smiesne. 🙂
Krasne meno, najkrajsie❤ Moja dnes takmer 8rocna bola ako babo jedina Eliška siroko-daleko. No bohuzial, poslednych par rokov sa s Eliškami vrece roztrhlo😖 Za rok 2016 bola v top 10 najcastejsich mien pre dievcatka.. pre mna je toto jediny dovod proti.
Mam Elisku a Anezku 🙂 Ked som bola s Eliskou v porodnici pred 6 rokmi, meno sa vsetkym velmi pacilo, ze ako krasne a jedinecne meno... teraz je ich uz vela. Ale kazde meno ma fazu, kedy je moderne, tak ako je plno Sofiniek a Viktorii.. kazdy rok nieco ine...
mne sa napríklada Eliška nepáči, ale na tom nezáleží, nezáleží čo si druhí myslia, hlavne, že to meno nie je hanebné, ak je pre teba krásne daj ho dievčatku...a ver mi, že po čase si zvyknú tak ako si moja mama zvykla na meno mojej dcérky, mám Valentínu. Na začiatku mi povedala, že jej to pripomína Tereškovovú (sovietska kozmonautka)...a teraz ju inak ako Valentínka nevolá a hnevá sa ak ju v škôlke volajú inak!
Ja mám krstný dcéru Elisku, má už 4roky, voláme ju Elka elisa, Eliška.. ak by sestra nerodila o 8mesiacov skor mám elisku alebo ellu ja 😂😂😂 tak mám Slavku
Je to príliž časté, ale celkom fajn...Dali ste jej? 🙂

No ak by sa nám teda zadarilo druhé dieťa a bola by to dcérka, ja by som tiež dala meno Eliška, veľmi sa mi páči, no manžel je proti 😒 ach jo, tí chlapi 😅