Meno pre synčeka
Mame dilemu asi ako polovica mamiciek co cakaju chlapceka kedze aspom podla mna je pre chlapceka tazsie najst meno respektive co sa paci mne sa nepaci manzelovi a naopak dnes sme natrafili na meno Enrik bo Enrico co si myslite? Je pekne bo radsej dat daco ine? Mne sa paci este Damian to mi nepreslo manzelovi Richard to zase ja nemusim znie mi velmi tvrdo a inak sme rozmyslali nad Mathiasom bo Nicolasom ...som zufala ze chudiatko drobcek nema meno pre dievcatko sme mali Samantha ale je to chlapcek a zamiesal kartami 😊
Lavinis dakujem no ved to ze mame priezvisko kde je tomozne a zijeme vo svajciarsku a tu moc tych nicolasov a mathiasov nie je praveze s richardom som sa tu uz par krat stretla takze podla tohto sa nedrzim len sa dako nevieme v tom vymotat hehe
A hlavne, nech sme kdekoľvek na svete, všade to meno existuje 🙂
Ja som chcela Kornela, manzelovi sa nepacilo. Po nejakom case sme sa dozvedeli, ze jeho otec, dedko i pradedko maju este ako 2. meno Kornel. Ja som pocas tehotenstva nevedela, preco by som chcela Kornela, ale po tomto zisteni asi aj manzel citil, ze mozno sme mali dat aj my aspon ako druhe meno.
Meno je Vas vyber, moze tu pisat, kto co chce, vy musite vediet preco davate take meno, ake davate.
pridavam hned dva nazory...6rocna dcerka tu pri mne sedela a pytala sa ma co citam, tak hlasuje za Richarda...z tých co si vymenovala sa mi tiez najviac paci Richard, ale ked vyslovis Richard Kala, rdk za sebou sa tazko vyslovuje, Damian Kala ide pekne hladko....Tie ostatne cudzokrajne mena mi pridu pekne tak same o sebe (okrem enrica), ale samotne maminy potom z toho spravia nicholaska a mathiaska a to uz je smiesne...pokial viem v "krajine povodu" by bol Mathias napr. Math, nie Mathiasko...takze aj mne to pripada trochu take ciganske....
@lavinis ved to a ked vidim ako kazdy pise ze richarda no ... ako neviem preco sa mne to meno nepaci ale proste mi nereze neviem preco ale som si povedala ze ak budem mat dieta aspom sa pokusim najst meno kde mu nemaju ako spatne povedat...vies co je ale komicke ze muzovi sa meno richard paci(riso) a ked jeho oslovi omylom asi 2 x v zivote sa mi to stalo ze miso bo je michal po aly ma zozral ze preco tak spatne tak a no potom vyber si ! 😁
@el6 heh dakujem dcerke za nazor zlata hehe noo ja tiez toho damina som strasne chcela ale drahy videl daky film ze damian bol diablov syn ci co a ze dam mi bo neda mi no hroznee s nim snazim sa tiez nast daco co bude sediet mne hrozne pasovalo samantha kala ale kedze sa nam podarilo ine pohlavie musime najst daco co by k tomu podobne sedelo ale s mojim mangelom je to tazke dala som mu asi 20 mien a jedine ze nk mozno ten mathias no a snicim inym mu to neslo chuda nas drobcek ☺
@lenka1209 ked zijete v zahranici a aj tam planujete zit, tak to je trocha ine. ALe Enrico ani za mna nieeee.
My mame Vinca (Vincent) a vela ludi sa ma pyta, ci po oteckovi 😅 ALe vobec nie, nemame toto meno nikde v rodine, dokonca ani nijakeho Vincenta osobne nepoznam, proste sa nam to meno paci 😀
Takze to mas jedno, treba si urcit priority - u nas to bolo tak, ze sme hladali meno, ktore ujde vo vsetkych jazykovych a kulturnych prostrediach, v ktorych sa my a nase rodiny pohybuju, a ktore sme schvalili obaja rodicia. Nebolo veru vela mien, ktore presli cez sito 😅
Enrik, Enriko,Nicolas - prepáč, ale ktorá telenovela alebo cigánska osada ťa inšpirovali? 😅 píšeš, že nechceš, aby mu hovorili nejak škaredo, tak rovno vyberieš mená, pri ktorých fakt už nie je čo pokaziť... ten nicolas ešte dajme tomu, ale tých je teraz toľko, že keď ho zavoláš cez okno k obedu, tak príde ešte aspoň 5 ďalších..
Mathias a teda aj Enrik / Enriko majú pokiaľ viem aj slovenskú podobu (Matúš, Erik) - tak načo nasilu exotika? hlavne v rýdzo slovenskej rodine to vyznieva... no, povedzme netradične 😅
Damian - neviem, prvé ma napadne jeden horor...
Richard - najlepšie zo všetkých tvojich možností...
ja by som myslela aj na to, aby raz, keď bude väčší, nemusel 3x potvrdzovať svoje meno, prípadne ho hláskovať na úrade...
čo Dávid? Dávid Kala znie podľa mňa dobre, je bez problémov použiteľné aj v zahraničí...
je to len vaša vec, aké dáte meno, ale tak ak chceš vedieť tak za mna len nie Mathias a Nicolas...ani Enrico ta už radšej Enrik to je celkom ok 🙂zaujjímave ale najlepšei je Richard, neznie tvrdo ,rpečo veď Riško je pekne a ked vyrastie bude Richard silné meno takže stojím na manželovej strane 😝
Inak Enrico podla mna nie je Erik ale skor Henrik, nie?
@h2 pekné menoo mám kamoška od detstva Vilka a inak mu nepovieme už len Vilino 🙂))
@zitaje dakujem za nazor aj ja sk myslim ze nakoniec dam uplne ine ako tu riesime ako enrik sme uzaj my upustili uvedomilo sme si ze ozaj to znje ako z osady hehe no a mne by sa aj pacil ze sebastian kala ale tiez sitom nepresiel no je to tazke s tymi chlapmi hehe vzdy so si myslela ze to bude jednoduche a u mna by aj bolo len som si akosi neuvedomila ze to bude mat aj otca hehe a ten samozrejme svoj nazor 😀
Ten isty problem som mala aj ja...kalendar sme presli najmenej 10-krat a stale ine mena sa nam pacili. Den pred porodom prisiel manzel za mnou a povedal mi aby som dala meno Miroslav (po nom) a to som povedala no urcite NIKDY :D Išla som už na porodnu salu s tym,že sa bude volať Vratko ale co cert nechcel znama porodna asistentka mi povedala,že nenapise to meno, radsej nech sa vola po ockovi, ale ja nie! Tak tam boli studentky a im som povedala aby napisali mena na papierik a že ktory si vytiahnem tak sa bude volat :D Vybrala som si papierik s menom Vratko...Už ma viezli na salu a ja kedže som mala ťažky porod a urychleny nevedela som ako dopadne tak som na poslednu chvilu zakričala nech je Mirko! Kde prideme vsade je pozitiva reakcia na meno (konečne niekto s normálnym menom). Preto radim meno Richard. 🙂 Akokoľvek sa rozhodnete bude to správne 😉
my máme Dávida a zvažovali sme aj Lukáša, no súhlasím s tým, že pri dievčatku je problém vybrať si jedno meno z mnohých pekných, zatiaľ čo u chlapcov je ťažké vybrať si aspoň jedno, či dva
@lenka1209 btw budu ho volat tak ako sa predstaví, takže ak bude Richard budú ho aj volať Richard a nie Rišo

@leteku aj my poznáme Terezku 4rocnu, ale Terka ju nevolame, ak skrátene tak Tery alebo Terez