icon

Meno pre synčeka

lenka1209
1. feb 2015

Mame dilemu asi ako polovica mamiciek co cakaju chlapceka kedze aspom podla mna je pre chlapceka tazsie najst meno respektive co sa paci mne sa nepaci manzelovi a naopak dnes sme natrafili na meno Enrik bo Enrico co si myslite? Je pekne bo radsej dat daco ine? Mne sa paci este Damian to mi nepreslo manzelovi Richard to zase ja nemusim znie mi velmi tvrdo a inak sme rozmyslali nad Mathiasom bo Nicolasom ...som zufala ze chudiatko drobcek nema meno pre dievcatko sme mali Samantha ale je to chlapcek a zamiesal kartami 😊

zitaje
1. feb 2015

@lenka1209 " som si akosi neuvedomila ze to bude mat aj otca " 😀

lenka1209
autor
1. feb 2015

@sissy27 no mi zijeme v zahranici vo svajci a ja som chcela aj davidka aj to zrusene hehe ze davidko negrcka ale davi no ma extremnu fantaziu ten moj mangel heh na vyber bol aj oliver, kevin, michael nic nepreslo 😟

b.janka
1. feb 2015

ako píšu baby.. rozhodnutie je na tebe... je to iné keď žiješ v zahraničí... ja len píšem za seba... ja som za staré mená... mne tieto moderné nič nehovoria... ja mám 2 dievčatá... jedna sa volá dana... a druhá júlia... a keby mám tretiu tak dám pravdepodobne mária... keď som bola v pôrodnici tak ostali sestričky príjemne prekvapené keď som malej dávala meno júlia... že to už dávno nikto nedal... ale keď zoberiem malú do práce... tak kolegyňa jej inak nepovie len džuly.. sto ľudí sto chutí

zitaje
1. feb 2015

@janka_mamka no neviem neviem... malokto vola Katariny Katarina, Zuzany Zuzana... jasne, ze su pripady, ale povedala by som, ze je to skor vynimka.
Tieto skratky (nie zdrobneliny) su take vzite, ze proste Richard je automaticky Riso pre mnohych.

zitaje
1. feb 2015

@lenka1209 a tvoj muz co navrhuje? Nech povie aj on aspon zo desat mien, nech mas z coho vyberat 😉

a2303
1. feb 2015

Jednoznačne Richard 🙂 môj dospelý brat je Richard, a vždy mu hovorím Richardko 🙂 krásne a vznešené meno. Môj synček jej Viktor a keď je nezbedný tak mu hovorím Viktorisko 😀 ináč je Viktorko a dcérka je Rebeka a keď je šintel, tak jej hovorík Rebisko 😀 😀 😀 ináč je moja Rebinka. Každé meno sa dá povedať všeljak, je len na vás ako si naň drobec zvykne. Náš Viktor každému hovorí a každého opravuje (kto to nesprávne povie), že on je Viktorko 😵

lenka1209
autor
1. feb 2015

@domix58 hehe tak to si mala divoke veru no som zvedava ako nakoniec my skoncime ale ja som taka ze by som aj ustupila a dala richard ale mi bude husia koza naskakovat kdd mu budu hovorit riso to uz skor dam po ocinovi a dam michael kedze on je michal 😛a budem sa tvarit ze to je uplne ine meno ako ma on hehehe on nechcel po nom bo on je uz po ocinovi a ze si stale otvarali postu 😊

h2
1. feb 2015

@janka_mamka Ojojój! Vilino-Dilino, len to nie, toto si mi nemala napísať, toto nedostanem z hlavy a zajtra sa určite prekecnem a malého tak oslovím. ☹ ☹ ☹ 🙂

lenka1209
autor
1. feb 2015

@a2303 peknee a ze ich vie aj opravit 😊no neviem mam v tom momentalne zmatok viem ze je to len meno ale pride mi to mrna az luto ze ked vieme ze to bude chlapec nevieme sa dako na mene zhodnut 😟

ribera
1. feb 2015

Ak zijete na Slovensku, tak exoticke mena ako Enrico, Mathias a Nicolas neodporucam. Aj ked je to len otazka okolia. Zvyknu si. Najkorisie je to s partnerom. Partner si zvykne az ked naozaj nema na vyber. Tak ti poviem co mi moja mama kedysi davno hovorila. Ze meno pre dieta musi vzdy vyberat matka,lebo matka vie odhadnut, ake meno sa dietatu hodi, aj ked to robi nevedomky. Ked vybera meno muz, tak dieta sa v tom mene nevidi, a casto pouziva dobrovolne prezyvky. Mozno je to len povera . Ale ja si myslim, ze je v tom kus pravdy. Skus to povedat muzovi. A ked nic nepomoze, tak vyber ty jedno meno, on jedno, a hodte si mincu

a2303
1. feb 2015

@lenka1209 Ja som sa pri oboch deťoch rozhodla až v deň pôrodu 🙂 Treba si to dobre zvážiť, pretože meno si dieťa ponesie celý život.. ešte máte času dosť. Mne sa páčia mená ako Viktor 🙂 Oliver, Richard, Filip... držím palce a prajem všetko dobré 🙂

lenka1209
autor
1. feb 2015

@zitaje ten? Hehe ten povie ze richard a potom zacne si robit srandu a dava mi mena ako koloman svetopluk a tak a ja ze hlbsie este pred kristom ist nemozes? A len sa mi rehoce ...a ja som z toho smutna ze male meno nema chuda najskor to bolo to potom bublinka teraz ho vola bambuch ale ked mu poviem skus mi dat variantu mena okrem richarda tak nevie no co si nespravis sama nemas 😀

dominika86
1. feb 2015

A preco sa bojis, ze mu budu hovorit Riso? Kto, kde, ked zijete v zahranici? Manzel navrhuje aj ine alternativy? Tomu mojmu to bolo inak dost jedno, len ziadna exotika 😀

sissy27
1. feb 2015

@lenka1209 Enrik a Enriko by sa mi nepáčili ani v zahraničí, ja osobne by som fakt vyberala niečo, čo nie je treba hláskovať ak sa niekde predstavím...

lenka1209
autor
1. feb 2015

@ribera dakujem ti velmi pekne aj svokra mu povedala ze ty tichucko a suchaj nohami ona si to odvrckala kna si vytpi tak jej nechaj aspom prvorodene pomenovat a vypla skype heehee ho zrusila ako rodinne pridavky a ja som zase taka ze by som mu vsetko co mu na ociach vidim umoznila ale richarda nie hehe on ma zrusil s damianom ja jeho s richardom uz iba najst daco co sa mi bude pacit a on to bude aspo ako tak respektovat inak zijeme vo svajciarsku 😊

lenka1209
autor
1. feb 2015

@dominika86 neviem mam to tak nejak zakorenene bo poznam 4 richardov a ked sa mi predstavovali 3 z toho ze riso a okolo ludia ich aj tak oslovuju pre nich je to normalne pre mna to znie akoby ho hresili 😀 on mi praveze moc alternativ nedava 😊 ale uz smeod enrika upustili asi to bol len zufaly krok ked uz nevieme obaja co dat paci sa mi aj lukas ale to tu ma kamoska slovenka tak nechcem aby to bolo take blbe daco predca hadam najdeme aj ked asi musia vymysliet dalsie kalendare😊

lenka1209
autor
1. feb 2015

@sissy27 juj ja mam tolko alternativ kevin kala bo david kala bo sebastian kala boten matias kala a no dako sa nechyta nieze by mu vyslovene vadili ale dako neskace 2 m 😊

lavinis
1. feb 2015

@lenka1209 mne Sebastian znie najlepšie, ale ako si písala, neprešlo sitom.

lenka1209
autor
1. feb 2015

@lavinis ze? Tym ze mame kratke priezvisko sa mu hodi aj dlhsie meno no je to zlozife s tym mojim chlapom niekedy by mohol byt taky salamista a nechat to na mne 😊

lavinis
1. feb 2015

@lenka1209 uplne že umelecky to znie 🙂) už ho vidím, ako sa predstavuje...Sebastian Kala 🙂

zitaje
1. feb 2015

Sebastian je skvele a velmi sa hodi k priezvisku. Asi by som ho skusila este nejak presadit 😉

lenka1209
autor
1. feb 2015

@lavinis noo ja som strasne chcela tu samanthu to tiez tak inak znelo ze samantha kala a teraz sebastian kala tiez ma cosi do seba len ten moj uz skor by dal toho Mathiasa kalu ako sebiho no uvidime nakoniec bude daky moricko 😀

lavinis
1. feb 2015

@lenka1209 tak daj potom vedieť, ako ste sa rozhodli 😎

lenka1209
autor
1. feb 2015

@zitaje no skusim to ...len ako na to 😊

ribera
1. feb 2015

Co tak Peter? To vedie precitat vsade. Aj ked vsade po svojom...

lavinis
1. feb 2015

Peter...trocha nudné

dominika86
1. feb 2015

@lenka1209 ale predpokladam, ze vsetci ti Risovia museli byt Slovaci 😀 ziadny Svajciar ani cudzinec tvojmu synovi tak nepovie, a s rodinou by si si uz snad urobila poriadky 😉

My sme isli podla kalendara - meno za menom, velke percento nasich mien sa da "preonacit" na medzinarodne, napr. aj ten Lukáš, hned je z neho Lucas. K Vasmu priezvisku by som pozerala dlhsie mena, rychlo ma napada napr. Christopher, Benjamin, Alexander . . .

lenka1209
autor
1. feb 2015

@lavinis jasne dam aj ked sa obavam ze do porodu to bude dalsich 10 uplne mimo alternativ ale dufam ze nas drkbec nakoniec bude spokojny co sa mu vybere...a dakujem 😊ja som si aj poplakala kvoli tomi ze boze pre die catko som mala hned a pre neho nie anie najst tak mi to prislo ze sme ho ani necakali mi ho prislo luto nasho drobceka 😊

loliki
1. feb 2015

@lenka1209 Alex Kala?

lenka1209
autor
1. feb 2015

@dominika86 noo aj ja som mu dala par dlhsich bo sa hodia no ale len nosom krutil no baby skm veru zvedava ako nakoniec skoncime na akom mene 😊 ani by ma nenapadlo ze s tym bude taky problem 😊