icon

Meno pre synčeka

lenka1209
1. feb 2015

Mame dilemu asi ako polovica mamiciek co cakaju chlapceka kedze aspom podla mna je pre chlapceka tazsie najst meno respektive co sa paci mne sa nepaci manzelovi a naopak dnes sme natrafili na meno Enrik bo Enrico co si myslite? Je pekne bo radsej dat daco ine? Mne sa paci este Damian to mi nepreslo manzelovi Richard to zase ja nemusim znie mi velmi tvrdo a inak sme rozmyslali nad Mathiasom bo Nicolasom ...som zufala ze chudiatko drobcek nema meno pre dievcatko sme mali Samantha ale je to chlapcek a zamiesal kartami 😊

lenka1209
autor
1. feb 2015

@ribera
@lavinis hehe peter je brat a ujo ... kala je asi dost tvrde priezvisko preto sa snazim take jemnejsie mena dat 😊ale dakujem 😊

adiqe88
1. feb 2015

Ja cakam chlapceka a bude Julius(Julko) po manzelovi 🙂

katrinka8
1. feb 2015

@lenka1209 - veru, to, že žiješ vo Švajčiarsku je dôležité 😉 Tam mu Rišo isto vravieť nebudú, to sa neboj. A Tvoj manžel je Slovák? Inak, ten Benjamin je tiež celkom fajn. Benjamin Kala. To znie dobre 🙂

ollski
1. feb 2015

@lenka1209 oj toto mi pripomina mna este spred par tyzdnov 😖 🤐 😅 nas syncek dostal meno az ked sa narodil...dlho sme sice nevedeli co to bude, ja som mala meno pre dievcatko, no pre chlapceka absolutne :-/ najskor to bol marek , potom juraj, chvilku andrejko, chvilku Palko...nakonenic je to Viktor 😉 meno mu dal mm...ja som nebola na 100% presvedcena ani o jednom 😝

bubula_007
1. feb 2015

@lenka1209 asi najkrajšie znie Sebastián, k tomu priezvisku, alebo aj Benjamín. Ja som si ale aj pozrela, co ktore meno znamená a asi tak nejako dostal môj syn meno Benjamín. 😉 dlho som si ale nevedela predstaviť, ako mu budem hovoriť, okrem "kocúrik, či chrobacik" ale som na nervy, keď mu hovoria Benuško alebo Bendži!! 🙄

miacia
1. feb 2015

@lenka1209 skus sa trosku vcitit do babatka a co sa jemu bude pacit, s akym menom bude on spokojny.
maj vybrane nejake mena co ti lahodia na dusi aj co ti dobre znie v uchu, prihovaraj sa mu a ono ti odpovie (buchancom stuchancom...). ak sa stretnes s niekym z okolia a bude sa pytat ako sa bude volat, tak odpovedz a cakaj na reakciu, ak ho zopakuju tak pocuvaj ako znie ako ti lahodi ...

mne sa velmi pacil Daniel, no ked som pocula ako by mu hovorili " Dano" hned sa mi zacal v bruchu krutit a ja som sa tiez cela zjezila...

sissy27
2. feb 2015

@lenka1209 Samuel? je ich síce všade dosť, no ale tak tiež jedno z tých, ktoré sú univerzálne použiteľné po celom svete a hodí sa k priezvisku...

zuzulik1234
2. feb 2015

@lenka1209 Marek je pekne meno... alebo Matus... Samuel.... Sebastian.... Filip

strasne zalezi aj na tom, ake mas priezvisko....

cukricek20
2. feb 2015

Ja mam Lukaška a Adamka🙂

sorciera24
2. feb 2015

@lenka1209 my mame Richarda..... pre nas bol vyber jasny (a ccheli sme v mene R)....mozes ho oslovit aj Risko, Riso, Richard, my ho volame aj Riki 😉 ma rad svoje meno, druhy syn sa vola Adrián...(tiez sme chceli v mene R)...no a halvne, ak je slovenske priezvisko, tak mne pride smiesne dat k nemu vyslovene zahranicne meno (poznam, ze Kevin Zajac a je to cudne)....my sme vybrali slovenske mena z kalendara a pouzivaju sa aj v zahranici🙂

ossr
2. feb 2015

Alexander..
Alexko.Alexik..Alex.Alino..Ali..

sorciera24
2. feb 2015

@lenka1209 a teraz pozeram vase priezvisko a ze ste vo Svajci....tak nam sa paci anpr. aj Gabriel, ale nebolo by zle Christian/Kristian, Sebastian, ale aj Nicolas - da sa mu povedat Niko, Nick...

deni73
2. feb 2015

Aj ja mám Viktora. 🙂

radka168
2. feb 2015

Ahoj,tak ja som mala prve meno pre synceka vybrate uz v puberte a,ked som otehotnela tak som manzelovi narovinu povedala,ze ja uz mena mam pre obidva pohlavia a take si aj dam.A tak isto som vyberala meno aj pre nase druhe dieta.Manzel mi to toleroval,a tie mena sa mojim synom velmi hodia.Ja neviem,ale myslim si,ze budes rodit ty,budes trpiet ty tak mas vacsie pravo si rozhodovat o mene Vasho dietatka.Ci sa bude volat tak alebo inak je to Vase dieta a budete ho lubim nech sa vola hocijako.Samozrejme poznam aj pary ktore sa nevedeli dohodnut na mene tak si mena napisali na listocky a to ci si vyzrebovali tak take svojmu dietatu aj dali.Vsetko je to vzajomnej dohode.Prajem vela stastia aby ste vybrali to spravne meno.

lenka1209
autor
2. feb 2015

@katrinka8 hej je slovak ale ako si aj napisala benjamin kala je pekne akoby to menom priezvisko zmakcovalo bo richard kala mi pride dost tvrde

lenka1209
autor
2. feb 2015

@ollski ved to ze cim to viac krat clovek pozera a kombinuje uz sa mu nic nepaci a je to potom este zlozitejsie...

lenka1209
autor
2. feb 2015

@bubula_007 noo ved to ze neovplyvnime ako ho nakoniec budu volat ale preto sa snazim aspom dake vybrat ktore mu co najmenej dokomolia 😊

lenka1209
autor
2. feb 2015

@sissy27 hej samuel je tiez velmi pekne ale ako si napisala je ich uz extremne vela...

mnamko
2. feb 2015

ja mám už dospelého syna Miloša ale stále sa mi to meno páči,neni také čo sa často dáva doteraz je jediný v okolí

lenka1209
autor
2. feb 2015

@radka168 pre dievcatko som aj ja mala ale pre chlapca mi to tak jednoducho nejde ale asi to spravim tak ze napisem asi 5 mien aj s priezviskk a ktore meno mu najmenej bude prekazat dame to ne hje to aspom z casti o kompromise aj ked me a vybere ja ale aspom taketo mensie zlo 😊

mahalo
2. feb 2015

@adiqe88 super ja tiez rozmyslam nad tym menom 🙂 este som nevidela ze by tiez o nom niekto uvazoval..rodina nas odhovara. Vy s tym asi nemate problem kedze po tatovi, vsak?

radka168
2. feb 2015

@lenka1209 Velmi dobry napad,drzim prsty nech vyberiete spravne 🙂 drzkajte sa

adiqe88
2. feb 2015

@mahalo Nemam s tym problem, paci sa mi a je take nezvycajne, nie otrepane 🙂

obertova.eva
2. feb 2015

u nas bolo kriterium, aby meno nebolo blizko s narodeninami a aby pasovalo s priezviskom, kedze muzi si v manzelstve nechavaju svoje....a este som sa pozerala na vyznam mena.....smejeme sa, ze pri druhom sme to podcenili, lebo nas ocarilo meno Henrich a to znamena pán domu....a veru, vsetko sa toci okolo neho....a ked sa snazim byt akokolvek zasadova, pri tomto dietati zlyhavam....neviem, ci to moze byt skutocnost, ale tak nam to vychadza 😉

obertova.eva
2. feb 2015

a este jedna vec ma napadla, prizvisko da tvojim detom manzel, ty im daj mena 😀

matricia
2. feb 2015

Nicolas alebo Michal, príp. Erik, Roman, Rene...

matricia
2. feb 2015

Ale dôležité je aj vaše priezvisko, či sa to spolu bude hodit

janka_mamka
2. feb 2015

@zitaje noo možno hej to je pravda tomu sa človek asi nevyhne hlavne v škole ale ako dospelák si viem rpedstaviť že si trvá na tom že ja som Richard a bodka, ludia si zvyknu

janka_mamka
2. feb 2015

@h2 hihihi niee určite sme to nikdy nemysleli ako vilino dilinoo nieeeee len v dobroom ,alebo Vili 🙂

bonaqa2013
2. feb 2015

@lenka1209 my sme mali pri 3 tehu vybraté meno pre chlapčeka - boli sme na 99 percent presvedčení, že to bude chlapček a po pôrode, že dievčatko. Meno pre dievčatko sme nemali. Lebo mal byť chlapček. Na sále mi navrhovali rôzne mená, ale ani jedno sa mi nezdalo. ocinko bol taký sklamaný, že povedal, aby som si dala aké chcem a položil telefón. Nakoniec lekár povedal, že meno dieťa dostane po maminke. A tak je Ivanka. V súčasnosti má 6 rokov - narodila sa presne v ten istý deň ako máš termín, chodí do 1 triedy. Doma sme si rýchlo zvykli. Rozdýchali sme to. A o 18 mesiacov sa narodila ďalšia slečna.....