icon

Meno Saskia a Emilly - vaše názory na nezvyčajné mená

lenkakolin
16. nov 2016

Dievcata co hovorite na meno Saskia a Emilly ?ako ich voolate doma?napiste ake NEZVYCAJNE mena dievcenske sa pacia vam...zienky nezvycajne nie anicka atd...Dakujem 🙂

tutu_1
18. nov 2016

@stanulienkat no veď to ono sa potom človek chytá za hlavu 😅, prečo to tí rodičia deťom robia. Je fajn dať meno ktoré je iné, ale zas tlačiť to takýchto extrémov....

lenkakolin
autor
18. nov 2016

@sam2 . nepytala som sa kto má aký názor na nezvyčajne mena ale aké sa vám páčia... Preto ma nezaujíma názor čo si kto myslí A keď chce mamička presadzovať slovenské mena nech sa páči ale tu nie.. Mne sa páčia keď vám nie ignorujte diskusiu nemusíte sa vyjadrovať.. Dakujem

sam2
18. nov 2016

@lenkakolin citujem " Meno Saskia a Emilly - vaše názory na nezvyčajné mená" neviem, ale v nadpise to mas dost jasne....ale vies co... je mi to jedno. Len ma zaskocil tvoj arogantny utok, ked ti vlastne odpovedali na to, naco si sa pytala. Mozno do buducna treba lepsie definovat, co vlastne chces... pekny den 😊

alietam
18. nov 2016

ja nechapem naco je dobre sa radit na internete aebo pocut nazor na mena tam sa rad s muzom pripadne so starsimi surodencami ked chces Emilly tak si daj ty ju budes mat doma nieja uz pomaly budeme pisat ze ktora ma kedy sex a ci bol dobry.My sme sa radili doma s menami nemala som potrebu to riesit na nete lebo niekomu sa paci take a druhemu nie a teraz co si budete hadadzat kockou ze tam ta povedala emilly a druhej sa nepaci ta chce saskiu neviem na co to riesis na modrom konovi v prvom rade ty ju budes volat tak ako nahlasis pri porode

berta1988
18. nov 2016

@alietam má to zmysel. ja mám tiež takú tému a už mi baby dobre poradili - napríkladd, že už sa nedržím toho, aby moje dieťa malo meno na J, a tiež zvažujem 2 mená. A dobré tipy tam padali. tu si môže každý zakladať akú tému chce...

alietam
18. nov 2016

@berta1988 ano v tom mas pravdu ze temu si mozme zakladat aku chcem ale ti poradim ze daj napriklad chlapcenke meno arnold a budes ma opluvat ale podla mna je vyber mena medzi buducimi rodicmi ked sa tin take meno paci tak preci by si ho mala rozoberat na nete?ked neviem ani priezvisko ani ci sa paci chlapovi ake sa pacia chlapovi atd 😀

michaelamilan
18. nov 2016

Hm....autorka sa pýta na názor a keď jej niekto niečo nepíše, tak sa srdí jak mačka 😀
No a k menám, Emily je pekné, každý ju bude volať inak-ela, Ely a najkrajšie je keď sa povie celé Emily.....to je veľmi pekné.....Tá saskia mi príde také divné a keď bude dieťa šušlať, bude mať čo robiť :-/
No záleží aj od prezviska..... a teda hlavne od posledného slova teba a tvojho muža nie tu čítať laktačné divné komenty 😀

lenkakolin
autor
18. nov 2016

@sam2 čítam aj ďalej 😉

lenkakolin
autor
18. nov 2016

@berta1988 súhlasím A keď sa niekomu téma nepáči tak nech sa nevyjadruje 🙂 A aké.mate mena vybraté vy?

sam2
18. nov 2016

@lenkakolin ja som si bohuzial precitala celu diskusiu, odpoved si dostala... to ze pracuju hormony chapem, nabuduce nadych vydych...

lenkakolin
autor
18. nov 2016

@alietam veď keď sa ti téma.nepaci nemusíš sa vyjadrovať..

berta1988
18. nov 2016

@lenkakolin Jonáš a Juliana, ale už zapadávajú prachom :D zvažujem chlapca Juliana, to by sa pekne čítalo aj v Anglicku aj na Slovensku. Ide nám chalan, cítim to, hoci nenechám si to od lekára predpovedať, prekvapko ako má byť...

alietam
18. nov 2016

@lenkakolin nie nemusim ale toto je tema do rodiny skus ju zalozit doma s muzom ze tot aky ma nazor na mena lebo tebe sa mozu pacit ale ci sa budu pacit aj tvojmu muzovi to uz nikde nepises ci s tym suhlasi v prvom rade on a nie my lebo mne sa napriklad nepaci ani jedno a teraz co spravis s mojim nazorom?lebo si aj tak spravis podla seba a nie podla mna

berta1988
18. nov 2016

@alietam preboha, že ťa to ešte baví..

alexandra206
18. nov 2016

emilly je super sa mi paci

lenkakolin
autor
18. nov 2016

@alietam az na to ze sa paci jemu... a ja nie som mco proti nim ale nie som s nimi ani stotoznena... je jasne ze najskor sa o riesi v rodine a potom niekde inde...

lenkakolin
autor
18. nov 2016

@berta1988 aj my budeme mat prekvapko :D a velmi pekne meno pre chlapca

alietam
18. nov 2016

@lenkakolin tak potom to mate jasne xixi 😉

alexandra206
18. nov 2016

Mi mame doma Mathiasa Nikolasa a Alexandru

michaelamilan
18. nov 2016

@stanulienkat nechcme byť zá a vysmievať sa , ale skoro som si cvrkla z tých mien :-O

juhseverzapad
19. nov 2016

@fidka79 vidíš a my máme doma papagájicu s menom Alexandra, čiže Saša

ajka006
19. nov 2016

@lenkakolin ja nezvyčajné mená milujem, lebo mám po krk slovenských mien, v rodine máme samé Zuzky,Aničky, palkov a petkov a neviem ešte koho, a k názoru, že hrdosť k rodine, sorry, ale sú to moje deti a je len moja vec ake im dám meno a nie rodiny - viď. moja skúsenosť: starší súrodenci sa volali po rodičoch a liezlo mi ti dosť na nervy, keď prišla pošta alebo niekto telefonoval, pátrať po tom komu list patrí alebo koho k telefónu vlastne chcú - toť môj názor k rýdzo slovenským menám - ja mám viktoriu alexandru a maximiliana aurela a sesternica zas frederiku a lauru (keď sa to dozvedela teta, tuším ju išlo rozhodit - moc spokojna nebola, ale co už, prečo by som mala pokračovať v ich vychodenych šľapajach, ja son holt iná a iná už nebudem 🙂

a k tvojmu výberu: asi emilly sa mi páči viac, ale aj saskia je celkom pekné 🙂

eliniatko
19. nov 2016

Môj názor - Saskia nie je nezvyčajné meno, len trochu menej používané, čo je super, nestretne sa s dvadsiatimi na škole. Ale už za mojej ZŠ bola aj tam Saskia a to bola narodené v alebo tesne po socíku a nebolo to divné meno ani vtedy. Mne sa páči, taká melódia, hudba z neho ide a to že sa tak nevolá pol dediny či sídliska je super - to je vec vkusu, ale vidím že aj tebe sa páči keď ho navrhuješ, no super. Ja osobne by siom sa priklonila k nej,e zaujímavejjšie ako to druhé o veľa, a bude z nej originálna sebavedomá krásna sexy žena si myslím.
Emilly sa mi ale nepáči vôbec - nejaká mamička tu spomenula že preklep. No, Emilia, Emília, alebo Emily je ok (aj keď tá zahraničná Emily forma je u nás už veľmi rozšírená, čiže tam sa nejedná o netradičné meno už vôbec, naopak je veľmi moderné), Emilly totiž táto forma s dvomi L vznikla naozaj pôvodne preklepom a potom sa asi niekomu zapáčilo byť silne originálny, keďže Emily je časté meno tak šup ja budem mať originálnu Emily teda Emilly (pripomína mi to kvázicelebrity čo sa musia líšiť stoj čo stoj). Číta sa to rovnako, len 99,9% sveta bude zvyknutých písať to s jedným L, takže dievča bude mať u nás či v zahraničí, vždy, v škode, práci, na úradoch proste povinnosť každému to spellovať a diktovať svoje meno spôsobom: / úradníčka - meno? a ona - Emilly XY, s dvoma l. úradníčka - s dvoma l? ona - áno fakt, s dvoma. E-m-i-l-l-y. Tak sa volám. / Toť moja predstava situácie a po 1000ci krát by to mňa osobne otravovalo (žijem na SK a teda volám sa Emily a ešte Emilly s dvoma l a všade to vysvetľovať alebo prísliš zdôrazňovať, EmiLLy. EmiLLy. No, pre mňa a moje deti by to nebolo ok ale každý si zariadi ako chce samozrejme, má na to právo.
Emília/Emilia je rozšírené oveľa menej aj keď tiež vyslovene netradičné nie je, bežne u nás ich stretnúť ale nie tak často, tak ja osobne by som šla skôr tam keď už, Emilila napr. aj bez dĺžňa - aj UK herečka teraz populárna je Emilia Clarke, bude to ok u nás aj inde, také medzinárodné. Toť môj názor 🙂

momoqui
19. nov 2016

@lenkakolin Emily nie je nezvycajne meno je to Emilia klaiscke meno 🙂 Mne sa paci a da sa volat rozne. Saskiu nepoznam ziadnu ani sa mi velmi nepaci ale znie zaujimavo a ak z nej neurobite Saskinku / Saskilienku a inu zdrobnelinu tak to bude pekne. Urcite lepsie ako Sofia Jesicca Vanessa a vsetky americke mena v slovenskom prevedeni.

lenkakolin
autor
20. nov 2016

@ajka006 super veľmi pekne mena máte len tie ja dať nemôžem pretože už V rodine sú A opakovať ich hmm 🙂

briasr
12. feb 2018

@evita2222 ahoj čítam si forum z pred dvoch rokov a chcem sa opýtať kedy oslavuje tvoja Emily meniny nakoľko som to zatial nenašla, dakujem za info 🙂

1975renca
12. feb 2018

Emily aj Saskia su krasne mena,jedno si vsak treba vybrať 😉ak to nebudu dvojcata a je to len na vas,ako sa rozhodnete,chcela som tiez Emily,Timeu alebo Améliu ☺ nakonec je Mia☺,vase mena...dobry vyber,preco nie...ak sa pacia vam...

1975renca
12. feb 2018

A netreba ich vobec skracovat ani komolit,su kratke,dobre sa vyslovuju,su pekne tak ako su

1975renca
12. feb 2018

@lenkakolin ake ste nakoniec dali meno?pozeram ze, forum je uz staré,každopádne mena su krásne,len som zvedava ake ste si vybrali 😉

marika39
12. feb 2018

moja dcéra má kamarátku Saskiu , a volajú ju deti Saski alebo normálne Saskia. Mne sa to osobne veľmi páči, okrem nej majú ešte Sofiu. Emily sa mi zas moc nepáči, takže tak😉