icon

Môže byť dieťa pokrstené bez krstnej mami?

andrejkajanickova
3. jún 2014

Manžel mi vravel že.stačí keď malú niekto odnesie ku krstu... Že vlastne keď krstný sa ožení tak potom úloha krstnej.mami padne na jeho ženu.... Je to.pravda? dá sa to?

zuska_bluzka
3. jún 2014

krstný rodič je krstným od krstu až do smrti... nemení sa... na krst potrebuješ min. 1 osobu, ktorá je pokrstená a má 1 sväté plus birmovku...

bahira1962012
3. jún 2014

áno je to jednoduché,mali sme na krste dcerky len brata mojho muža 🙂

siska53
3. jún 2014

My sme mali krstneho otca,co je muzov svagor a moja sestra,ktora ma len krst,je svedkynou krstu. To stacilo.
nemuselo to byt tak,ze,krstny s krstnou su manzelia,ani ze dvaja ludia musia byt jeden ako krstny otec a druhy ako krstna mama.

andrejkajanickova
autor
3. jún 2014

Ďakujem veľmi pekne... Bála som sa že.prídeme na krst A farár povie že to tak nejde :D

bahira1962012
3. jún 2014

farár vás vdaka poučeniam spozná skor a samozrejme bude vedieť koho ste si vybrali 🙂 mali sme jedno poučenie tesne pred krstom a spoznal nás,takže vedel o koho ide skor než sme stáli v kostole na krste 😉

monique986
3. jún 2014

My sme tiež krstili bez krstnej mamy. V krstom liste je zapísaný len krstný otec. Ak sa krstný otec ožení, stále ostane zapísaný V krstom liste sám. Krstná mama sa nedopisuje. Je to len na vás či ju bude malá/ malý oslovovať krstná.

andrejkajanickova
autor
3. jún 2014

Tak nám povedal že 11:30 krst tak O 11 máme prísť všetko spišeme A povie kto čo ma robiť... Ani na krstných sa nepýtal.

bahira1962012
3. jún 2014

no to je to poučenie ,tiež sme to mali také rýchle 🙂

andrejkajanickova
autor
3. jún 2014

Ďakujem za rady 🙂...

mamami3
3. jún 2014

Nemusi byt krstna mama, moze byt krstny otec. Podmienka je aby ta osoba mam vsetky sviatosti

habibi78
3. jún 2014

Ja som krstná mama bez krstného otca, da sa to 🙂

barla5
3. jún 2014

@andrejkajanickova moje deti majú len krstného otca - môjho brata, krstnú mamu, ktorá by spĺňala farárove kritéria sme nezohnali 🙂

monhla
3. jún 2014

Môj manžel bol pred svadbou krstným rodičom 2x sám a ja ako slobodná 1x. Spolu sme boli na krste až najmladšej neterke. A všetky 4 baby nám hovoria krstný a krstná mama 😀

werka_t
3. jún 2014

@andrejkajanickova moje deti nemaju krstnych rodicov....teda maju aj nemaju 🙂 krstni rodicia, ktorych sme detom vybrali nevyhovovali fararkovi, takze nie su v krstnych listoch zapisani ako krstni rodicia. Ale my ich volame "krstni"....takze v pohode

maminag
3. jún 2014

náš prvý syn má len krstnú mamu...........

slivka3
4. jún 2014

@andrejkajanickova Aj mne krstil len brat,keďže je slobodný,tak deti majú len krstného otca.

ivett1
4. jún 2014

@andrejkajanickova áno, môj brat je slobodný a je krstný otec oboch mojich detí...krstný rodič by mal mať požadované sviatosti - sv. krstu, 1.sv. prijímanie a birmovku ... 🙂

alexis617
12. jún 2014

@andrejkajanickova tvoj muž má pravdu môj Alexis má tiež len krstného oca a nemali sme s tým pri krste problem 😉