Môže byť dieťa pokrstené bez krstnej mami?
Manžel mi vravel že.stačí keď malú niekto odnesie ku krstu... Že vlastne keď krstný sa ožení tak potom úloha krstnej.mami padne na jeho ženu.... Je to.pravda? dá sa to?
áno je to jednoduché,mali sme na krste dcerky len brata mojho muža 🙂
My sme mali krstneho otca,co je muzov svagor a moja sestra,ktora ma len krst,je svedkynou krstu. To stacilo.
nemuselo to byt tak,ze,krstny s krstnou su manzelia,ani ze dvaja ludia musia byt jeden ako krstny otec a druhy ako krstna mama.
Ďakujem veľmi pekne... Bála som sa že.prídeme na krst A farár povie že to tak nejde :D
farár vás vdaka poučeniam spozná skor a samozrejme bude vedieť koho ste si vybrali 🙂 mali sme jedno poučenie tesne pred krstom a spoznal nás,takže vedel o koho ide skor než sme stáli v kostole na krste 😉
My sme tiež krstili bez krstnej mamy. V krstom liste je zapísaný len krstný otec. Ak sa krstný otec ožení, stále ostane zapísaný V krstom liste sám. Krstná mama sa nedopisuje. Je to len na vás či ju bude malá/ malý oslovovať krstná.
Tak nám povedal že 11:30 krst tak O 11 máme prísť všetko spišeme A povie kto čo ma robiť... Ani na krstných sa nepýtal.
no to je to poučenie ,tiež sme to mali také rýchle 🙂
Ďakujem za rady 🙂...
Nemusi byt krstna mama, moze byt krstny otec. Podmienka je aby ta osoba mam vsetky sviatosti
Ja som krstná mama bez krstného otca, da sa to 🙂
@andrejkajanickova moje deti majú len krstného otca - môjho brata, krstnú mamu, ktorá by spĺňala farárove kritéria sme nezohnali 🙂
Môj manžel bol pred svadbou krstným rodičom 2x sám a ja ako slobodná 1x. Spolu sme boli na krste až najmladšej neterke. A všetky 4 baby nám hovoria krstný a krstná mama 😀
@andrejkajanickova moje deti nemaju krstnych rodicov....teda maju aj nemaju 🙂 krstni rodicia, ktorych sme detom vybrali nevyhovovali fararkovi, takze nie su v krstnych listoch zapisani ako krstni rodicia. Ale my ich volame "krstni"....takze v pohode
náš prvý syn má len krstnú mamu...........
@andrejkajanickova Aj mne krstil len brat,keďže je slobodný,tak deti majú len krstného otca.
@andrejkajanickova áno, môj brat je slobodný a je krstný otec oboch mojich detí...krstný rodič by mal mať požadované sviatosti - sv. krstu, 1.sv. prijímanie a birmovku ... 🙂
@andrejkajanickova tvoj muž má pravdu môj Alexis má tiež len krstného oca a nemali sme s tým pri krste problem 😉

krstný rodič je krstným od krstu až do smrti... nemení sa... na krst potrebuješ min. 1 osobu, ktorá je pokrstená a má 1 sväté plus birmovku...