Môže byť svadba v katolíckom kostole bez spovede?
Ahojte. Mám priateľa katolíka, plánujeme sa brať. Ja však katolíčka nie som a pre neho by svadba na úrade nebola platná. Myslite, že by kňazovi robilo problém, keby sa pred sobášom odmietnem vyspovedať? Proste, že by nám ten kňaz spravil taký svadobný obrad, bez toho, aby som sa ja musela nejako hlásiť ku katolíckej cirkvi. Plánujeme mať aj stretnutie s kňazom, tak som zvedavá, čo nám povie, trošku mám obavy, či ma nebude odsudzovať za moje názory, ale ja sa nemienim nijako zaviazať ku katolíckej viere. Partner si mysli, že to bude v pohode, že by nemal robiť kňaz prekážky, no neviem. Aké máte osobne skúsenosti ? 🙂
@veronika_sk000 ziada sa o dispenz. My sme tak mali ja nemam nic,muz vsetko,svadba v kostole akurat som nemusela citat formulku pred oltarom nasho Pana... az dalej ten slub
My ideme mať svadbu a môj partner je tiež katolík ja nič nemám žiadne sviatosti . Pán farár mi vybavil cez biskupa dispenz a normálne sa ideme brať v kostole

Je to samozrejme možné, ja som katolícka, manžel evanjelik, obrad sme mali v katolíckom kostole bez toho aby manžel musel čokoľvek s mojou vierou riešiť