icon

Môže ísť za krstných rodičov môjmu dieťaťu môj brat a sestra?

maminka19
6. sep 2021

Ahojte môžu isť za krstných rodičov mojmu dietaťu moj brat a sestra?

fifina75
6. sep 2021

@maminka19 myslím že by v tom nemal byť problém, môjmu je tiež mužov brat so ženou.

pribinak
6. sep 2021

@maminka19 Moja sestra je Krstna môjmu synovi, ja som Krstna jej dcérke
Väčšina ľudí si dáva súrodencov, prečo by to mal byt problém ?

maminka19
autor
6. sep 2021

@pribinak ano dava len ja chcem dat obidvoch krsnych za krsnu moju sestru a za krsneho mojho brata

ciernabrigita
6. sep 2021

@maminka19 ja tak mam pre obe deti. Krstná je sestra a krstný je brat.

matkaleskova
6. sep 2021

Jasne, v tom nie je ziadny problem. Moje kamosky niektore to tak tiez maju

danulienka78
6. sep 2021

Áno, môžu

michellemary
6. sep 2021

Môžu, mne tak sú krstní mamkini súrodenci. 🙂

neznamaznama
6. sep 2021

@maminka19 pokiaľ majú všetky sviatosti, tak to problém nie je. Dvaja bratia, alebo dve sestry by nemohli byť, ale brat a sestra.... Tam problém nevidím.

tayla
Odpoveď bola odstránená
elanor
6. sep 2021

@maminka19 nechapem preco by to mal problem? Ak maju vsetko co im ku krstym rodicom treba, je uplne jedno ci su to surodenci, manzelia, alebo slobodni, ci su z rodiny, alebo uplne "cudzi".
No, a aby som bola konkretnejsia - dcere brata c1 sme krsni ja (teda jeho sestra) a nas brat c2. Dcere brata c2 sme krsni ja (teda jeho sestra) a nas brat c1.
Mojim dceram dvojkam, su krsni - dvojka c1: brat c1 + jeho zena, dvojka c2: brat c2 + jeho zena.
A napr. svagrovej dceram (deti muzovej sestry) su krsni brat so zenou jej muza, ale kedze ani jeden nemaju ani krst, ani birmovku, cize papierovo su vedeni ako svedokovia krstu (inak v rodinnych pomeroch su proste krsni a hotovo), a kedze im bolo treba ku krstu cloveka co mal vsetky sviatosti, papierovo som "krsna" ja, kedze mam vsetko co RK vyzaduje, ale v ramci rodinnych zalezistosti som teta...

neznamaznama
6. sep 2021

@tayla no, lebo my sme chceli môjho brata a manželovho brata a tak to vraj nie je možné.

Sú obe zapísané ako krstné mamy, alebo jedna ako krstná a druhá ako svedok krstu?

siska53
6. sep 2021